30 juli 2017

Venezuela: Gigantiska köer vid vallokalerna för att rösta fram en moderniserad författning

Medan Venezuelas folk massivt sluter upp i dagens val till en författningsskrivande församling, förbereder Trump, högerregeringarna i Colombia, Peru, Mexiko och den internationella högern nya konspirationer mot Venezuela och vägrar erkänna det sydamerikanska landets och folkets rätt att själva bestämma formerna och innehållet för sitt lands framtida styre.Venezuela: Gigantiska köer vid vallokalerna för att rösta fram en moderniserad författning

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2017-07-30 / I Venezuela pågår just nu, klockan 14:00 på söndagseftermiddagen, valet till den författningsskrivande församlingen. Nyhetsbyråerna som vill kan filma och fotografera de gigantiska köer som uppstått genom den massiva uppslutningen av folket i detta val.


Video: Så röstar invånarna i de tre högerkontrollerade kommuner i Caracas som den våldsamma fascistiska oppositionen förvägrar dem rätten att göra:Uppslutningen är en oerhörd viktig politisk seger för den sittande regeringen Nicolas Maduro och ett lika stort, om inte större politiskt nederlag för Donald Trump&Co som satsat allt via hot om sanktioner för att valet inte skulle genomföras.

Folkets deltagande ses som ett kraftfullt fördömande av den brutala våldsamma oppositionen som med alla medel försökt att stoppa valet i dag.

För oppositionen innebär det massiva valdeltagandet en bekräftelse att den bara kan störta den folkvalda regeringen genom en USA-intervention, eller via grannlandet Colombia som på sitt territorium har sju USA-baser varav sex av dessa har sin udd riktade mot Venezuela.

" I dag röstar Venezuela", manar Chavez. Och hans grafiska uppmaning har inte klingat förgäves.

Köerna i ett av Caracas´ fattigkvarter för att rösta.

Cancersjuk vägrades rösta

En cancersjuk 50-årig kvinna uppgav till TV-kanalen Telesur att hon skulle gå till vallokalen i sin kommun i Stor-Caracas men att de maskerade terroristerna i oppositionen i området hade monterat en kedja vid porten för att förhindra människorna att gå och rösta. När hon slutligen kom ut fann hon att hennes bil, och grannarnas, hade fått sina däck punkterade. Händelsen utspelades i en av de kommuner i Caracas där borgmästaren tillhör oppositionen och där den kommunala polisen, som lyder under borgmästaren, inte ingriper när terroristerna upprättar barrikader i kommunen och förhindrar att människorna kan röra sig fritt och där kollektivtrafiken inte fungerar.

Därför måste bilderna och de följande videosekvenserna från vallokalerna vara rena rama mardrömmen för oppositionen och alla de, bland annat DN:s och andra svenska mediers ledarsidor, som de senaste månaderna har spytt galla över regeringen Maduro.

Hans Linde i den svenska högerns eget husorgan, Svenska Dagbladet. Redan förra året, 9 juni 2016, hade Linde bestämt sig vad han skulle tycka om Venezuela. Medan partiordföranden Jonas Sjöstedt föredrar USA framför den venezuelanska demokratin, menar Linde att det är det är den venezuelanska regeringen som förorsakat den ekonomiska och politiska krisen som Venezuela genomlider. Här finns inga marxistiska analyser om orsak och verkan i krisen eller externa aktörer. Alla i världen är för demokrati, inklusive neofrankister som Rajoy, som står på samma sida som Linde; allt är Maduros fel.Vad säger vänsterpartiet?

Att vänsterpartiets utrikespolitiske talesman Hans Linde går i samma fotspår som dessa den politiska högerns språkrör konstaterade Svenska Dagbladets läsare förra året. Hans avståndstagande mot Maduro och ett folks kamp för nationellt oberoende är en illustration över den politiska vindkantringen högerut i hela det politiska spektrumet i Sverige. Detta har upprört stora delen av medlemskåren inom (v) som inte begriper hur en medlem av partiledningen gör allians med imperialismen och den internationella reaktionen.

När Venezuela behöver allt stöd, framför allt från progressiva, demokratiska och vänsterkrafter i en situation där den öppna fascismen bränner ihjäl människor på Caracas´ gator och Trump och CIA-chefen Mike Pompeo hotar och konspirerar med Colombia om sanktioner och en militär intervention, gråter Linde krokodiltårar över en bedrövlig situation för de mänskliga rättigheterna i Venezuela utan att göra skillnad på orsak och verkan och definiera färgen på sin fana. Denna opportunism, av att sitta på två stolar samtidigt, har historiskt sett visat sig vara politiskt ödesdigert för personen eller partiet denne representerar.

Det här är Dagens Nyheter i dag, den 31 juli 2017: Ett annat sätt att redigera politiskt i journalistiken. Det är exakt samma bildredigering som de venezuelanska oppositionsmediernas. Men var finns folket, DN? De som just nu står i kilometerlånga köer för att rösta? Fallet Venezuela är en pärla för journalistfakulteternas studier om hur ett land kan manipuleras av politiskt styrda medier. Men DN har en lösning för krisens lösning, "men de är smärtsamma", som recepten från Trojkan för Grekland. Det är den lösningen som Venezuelas folk i dag med stor beslutsamhet har förkastat.


Oppositionens väljarbas röstar för en ny författning!

Ta en titt på den nedanstående videofilmen från Caracas Poliedrokomplex. För att garantera valets säkerhet och genomförande i Caracas´ tre ´Östermalmskommuner´: Chacao, Baruta och El Hatillo tvingades det centrala valrådet CNE placera vallokalerna i Poliedrokomplexet.

I de tre kommunerna bor de välbärgade i Caracas, med få undantag. Det är där som oppositionen upprättar barrikader med tillåtelse från de tre borgmästarna och deras kommunala poliskårer som är underordnade oppositionens försök till en statskupp, exakt på samma sätt och platser som vid statskuppen i april 2002. Det är där som DN:s och andra fotografer&reportrar tar sina bilder och sedan påstår att ”de fredliga demonstranterna utsätts för Maduros repression”.

Köerna är gigantiska och sträcker sig minst en kilometer utanför Poliedrokomplex.Befolkningen i dessa tre kommuner förhindrades av den nämnda oppositionen att gå och rösta. De maskerade terroristerna hotade med att bränna och slå sönder röstmaskinerna, som den har gjort på några platser i delstaten Tachira som gränsar till Colombia. På andra sidan gränsfloden opererar de paramilitära dödsskvadronerna som är en stark allierad till den venezuelanska oppositionen.

CNE beslutade därför, att trots att den förkrossande majoriteten av invånarna i de tre kommunerna alltid har röstat på högern, ska människorna ha den demokratiska rätten att kunna gå och rösta.

Vad händer just nu? Ta en titt på videon som journalisten Arnaldo Rojas har gjort för någon timme sedan. Konstatera själv hur invånarna i de tre oppositionskommunerna röstar massivt i det val som har engagerat den internationella högern till den grad att den är beredd att nästan gå i krig mot Venezuela. Enbart för att regeringen vill modernisera landets författning, som USA-kongressen gör årligen. Författningen måste motsvara landets behov och krav.

Det här är det venezuelanska folkets svar på hoten mot dess nationella suveränitet där de till och med förvägras, av DN, Trump och Linde att bestämma sitt lands framtid i fria val.


Video: Så röstar invånarna i de tre högerkontrollerade kommuner i Caracas som den våldsamma fascistiska oppositionen förvägrar dem rätten att göra:
Nedan:
150 colombianska paramilitärer som hade kontrakterats av den venezuelanska oppositionen för att störta president Hugo Chavez i maj 2004, greps av säkerhetsstyrkorna på en stor lantgård utanför Caracas. Gården, med baracker där paramilitärerna inkvarterades fullt uniformerade, ägdes av den kubansk-venezuelanske Roberto Alonso som flydde, som så många ur hans politiska sällskapskrets i Latinamerika, till Miami där han lever sedan detta år. Nu vädrar han och hans gelikar morgonluft, med Trump vid makten.
I den infällda bilden: Roberto Alonso.