1 augusti 2017

Venezuela: Desperat över sin egen opposition försökte hon köra över "kamraterna" vid barrikaden

Nu krigar oppositionen internt, likt en ilsk rallyförare försöker den kvinnliga bilisten köra över sina "egna". FOTO: OSWALDO RIVERO.Desperat över sin egen opposition försökte hon köra över "kamraterna" vid barrikaden

Av Dick Emanuelsson

Tegucigalpa/ 2017-08-01 / Desperationen över att Venezuelas folk massivt slöt upp vid valurnorna i söndags har satt sina tydliga spår hos oppositionen. I en video nedan kan du själv se hur oppositionens våld inte bara straffade sig i söndagens val, nu börjar också det interna kriget inom oppositionen.

I en tragikomisk video som publicerades i Laiguana.tv den 31 juli, visar sekvenserna hur en kvinnlig bilförare, som enligt Twittaren Oscar Rivera tillhör oppositionen, till slut blev förbannad över att hon inte tilläts att köra ut i staden. Ursinnet tog över och hon försökte likt en ilsk rallyförare köra över de som hade upprättat en barrikad i ett bostadsområde i staden San Antonio de los Altos en Miranda, söder om Caracas.

Händelsen som ägde rum efter att oppositionsfronten MUD (20-tal partier) hade utlyst en protest mot att Venezuelas folk gick för att rösta fram en ny författning. Oppositionens mål var att stoppa all trafik och rörelse i landet i måndags. Resultatet blev ett nytt praktfiasko.

Men det är uppenbart att nu har till och med de som tidigare röstat mot Chavez och Maduro vänt sig, och enligt videon med drastiska medel, mot sin egen opposition.Oppositionen deltar inte i regionalvalen i december

Corina Machado, ett av MUD:s språkrör och ledare för det högerextrema partiet ´Vente Venezuela´ säger i ett uttalande i dagstidningen El Nacional (opposition) att ingen kan tänka sig att delta i de regionala och kommunala val som det Nationella Valrådet, CNE, har utlyst till i december i år. Den 6 augusti ska nomineringarna av kandidaterna vara inne hos CNE, enligt vallagen för att kunna delta i december.

Machado uppmanar militären att genomföra en statskupp mot den sittande folkvalda regeringen, först då, menar Machado, kan val äga rum.

Corina Machado satsar allt på en militärkupp eller ett militärt ingripande av Trump i Venezuela. Hon inser att oppositionen är chanslös, också i valet till guvernörer och borgmästare i decembervalet. Faksimil från El Nacional i dag, 1 augusti, 2017.


Det är samma Machado och MUD som förra veckan utsåg en ny Högsta Domstol och planerar att utse en provisorisk regering. Men kraften har gått ur oppositionen och stödet från USA, Rajoy och världens Högerinternational är det stöd de nu förlitar sig på för att få bort regeringen Maduro.

Den venezuelanska högeroppositionen har bara två gånger ansett att val har gått hederligt till i Venezuela. Det var när den vann en folkomröstning med en halv procent 2008 och den 15 december 2015 då de vann valet till Nationalförsamlingen. Alla övriga 21 val har ”genomsyrats av valfusk” då Chavez-lägret vann.

Valcentret Jimmy Carter bedömde redan 2004 det venezuelanska elektroniska valsystemet som det kanske mest säkraste och pålitligaste i världen. Varje röstande registrerar med fingeravtryck och en kopia av valet att han har röstat. Allt arkiveras för återkontroll, medan oppositionen, när den självsvådligt genomförde sin ´folkomröstning´ den 16 juli, på kvällen brände vartenda spår av ett val.

Hittills har ingen ingenjör i världen kunnat påstå att det venezuelanska valsystemet inte är pålitligt, bara den venezuelanska deprimerade oppositionen.

Och nu vill de inte delta i regionalvalen och ägnar sig i stället att köra över varandra. . . .


Från husarresten till fängelset

Tidigt i morse fördes oppositionsledarna Antonio Ledezma och Leopoldo López tillbaka till fängelset efter att den 5:e och 6:e domstolen i Stor-Caracas hade upphävt beslutet om husarrest. Motivet var att de bägge hade brutit villkoren för beslutet om husarrest, enligt nyhetsbyrån AVN.

Såväl Ledezma som Lopez gjorde offentliga uttalanden där de uppmanade sina anhängare bland de våldsamma fascistiska paramilitära terrorgrupper som de senaste fyra månaderna har bränt ihjäl 23 venezuelaner misstänkta för att vara chavister. Villkoret för husarrest var att verka för en fredlig lösning. De bägge gjorde raka motsatsen, enligt videofilmer som spridits i miljoner i såväl de sociala nätverken som av nyhetsbyråer som CNN eller Fox.

Leopold Lopez, mitten, i aktion i februari-april 2014 då 43 människor dödades i de våldsamheter Lopez uppmanade till. I västpressen, hos Trump och Pastran (höger) och Pedro Carmona, arbetsgivarföreningens ordförande Pedro Carmona, som utsågs till interrimspresident vid statskuppen i april 2002 , hyllas Lopez och kallas "politisk fånge". Vad hade hänt om Jonas Sjöstedt hade gått i spetsen och utsett sig själv till en upprorsledare i Sverige?


Ledezma uppmanade i en video som spreds igår, måndags sitt folk att fortsätta de våldsamma aktionerna på Caracas´ gator. Valet var ett ”förberett valfusk”.

Lopez å sin sida spred via Twitter flera budskap där han uppmanade folk att inte erkänna den nya Författningsskrivande Församlingen och uppmanade sina anhängare att upprätta barrikader i hela landet. Lopez dömdes till 14 års fängelse efter att han uppmanat till att störta Maduro i februari 2014, kuppförsök som slutade med 43 döda, tusen skadade och en materiell förstörelse svår att begripa. Över 5000 träd höggs ner i Caracas, träd som användes för att stoppa all cirkulation av fordon och människor.
I likhet med Corna Machado, uppmanade Lopez de väpnade styrkorna till en militärkupp för fem dagar sedan och avsätta Niclas Maduro.

Vad hade hänt om samma händelser hade utförts av Nordiska Motståndsfronten eller Ung Vänster i Sverige, aktioner som hittills har krävt över hundra döda i Venezuela?