1 november 2018

Trump trappar upp kriget mot Venezuela med nya sanktioner och 15 miljoner dollar till statskuppsoppositionen!





Trump trappar upp kriget mot Venezuela med nya sanktioner och 15 miljoner dollar till statskuppsoppositionen!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2018-11-01 / I det nya beslutet som cynikern i Vita Huset har tagit trappas och intensifieras kriget mot nationen Venezuela upp ett pinnhål till.

USA:s UD ska genomföra en konferens som likt en präst ska gå med kollektbössan hos världens regeringar för att de ska finansiera kriget mot Venezuela via de lokala vad Chavez kallade för `Pitiyankies´.

Själv lägger Imperiet 15 miljoner dollar till den USA-stödda högeroppositionen i Venezuela som sätter sitt enda hopp till en ”humanitär intervention” eftersom de själva är inkapabla att vinna val med öppna kort.

Folkmordsstrategen Bolton



John Bolton, Trumps version av Richard Nixons folkmordsstrateg Henry Kissinger sa i dag att Vita Huset inför sanktioner mot Venezuelas ambitioner att utvinna och exportera guld som finns på det nationella territoriet i stora kvantiteter. Dekretet förbjuder USA-företag eller individer att handla med venezuelanskt guld.

Bolton, som är en paranoid besatt antikommunist sa under ett möte i Miami i dag att Trumpregimen inte tolererar ”diktatorer och despoter” och anser att Venezuela, Kuba och Nicaragua är ”Tyrannins trojka” som skapar regional instabilitet och framkallar mänskligt lidande.

Samma dag gick Trumpregimen ett förödande nederlag till mötes i FN när 189 nationer fördömde USA-administrationens kriminella blockad mot Kuba som stått emot blockaden sedan 1960.

Bara den sionistiska folkmordsregimen Israel stödde USA:s blockad mot den karibiska ön Kuba. Och vad säger de svenska liberalerna?


Men duon Trump & Bolton struntar blankt i internationella avtal och konventioner. De fortsätter sitt folkmord och bombar sönder och samman nationer och folk, som i Syrien, Jemen och Libyen.

Trump talar sig varm för venezuelanska migranter bara de inte tar vägen till USA, medan han uttrycker ett okontrollerat raseri i sitt orangefärgade melonansikte när han föraktfullt anklagar de fattiga honduranerna som i ”Misärens Karavan” lämnar en mardröm bakom sig men av Trump anklagas för att hota USA:s folk med sig lepra och tuberkulos.

I dag hotade han också de honduranska karavandeltagarna med att öppna eld mot dem om de svarar på USA-militärens repression med stenar, "som de gjorde mot militären i Mexiko", sa Trump och bröstade vid tanken på att nyfödda bebisar skulle utgöra hot med de till tänderna beväpnade USA-militärerna.

Trump & Bolton säger upp överenskommelser att skydda planeten mot klimatförändringens katastrofala följder som vi kan se varje dag över hela världen.

Trump & Bolton säger upp avtal om kärnvapenbegränsning och hotar mänsklighetens hela existens genom att anslå hundratals miljarder dollar på en ny generation av sofistikerade kärnvapen, sa Kubas utrikesminister Bruno Rodriguez i dag i FN-debatten om blockaden.

Och nu hotar den perversa duon suveräna nationer som Kuba, Venezuela och Nicaragua som hävdar rätten att själva få bestämma och utforma sin egen framtid utan att fråga denna föraktfulla duo om lov.

På spanska: Nya sanktioner mot Venezuela och hot mot Kuba och Nicaragua: