27 september 2018

Colombias väpnade styrkor beordras till full larmberedskap vid gränsen mot Venezuela!

Det hemliga dokumentet från Colombias Högsta militära kommando som beordrar sina underbefäl att inta högsta larmberedskap vid den 2200 långa gränsen mot Venezuela. Första steget mot krig mot ett broderfolk?




Colombias väpnade styrkor beordras till full larmberedskap vid gränsen mot Venezuela!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2018-09-27 / Colombias högsta militära kommando, el Comando General, gav i eftermiddag order till alla militära befälhavare vid Colombias 2200 kilometer långa gräns till Venezuela att inta full larmberedskap. Det betyder att alla permissioner, semestrar eller andra beslut som minskar den operativa beredskapen dras in, uppgav för några timmar sedan Colombias största radiostation, Caracol Radio.

Caracol publicerade ett hemligt dokument som förmedlats till de regionala befälhavarna vid alla militära enheter, vilket betyder tiotusentals, om inte minst 100.000 militärer där den explicita ordern gavs till armén, flyget och marinen.

De skriftliga orderna fastställer att alla uniformerade ska befinna sig i sina kaserner, garnisoner eller där de är stationera för sina militära uppgifter.

Ett ´Comando  Jungla´, ett kommando från den colombianska arméns specialtrupper som deltog aktivt i kriget mot den colombianska vänstergerillan.


Hotat med invasion tre gånger på 36 timmar

Enligt analytiker av den uppkomna situationen är detta det första steget i förberedelserna för en väpnad konflikt mellan Colombia och Venezuela som i sin tur kommer att tas över av Pentagon, USA. Den så kallade Lima-gruppen som består av ett drygt dussin av den amerikanska kontinentens högerregimer, fattade för tio dagar sedan ett beslut där de offentligt tar avstånd från ett beslut som innebär en militär intervention av Venezuela. Bara Colombia, Guayana och Canada avstod från att skriva under.

Donald Trump har de senaste 36 timmar tre gånger understrukit att han INTE utesluter en militär ”lösning” mot Venezuela. Han tror sig så visa att han är Planetens Sheriff.

Hans ”kolonialminister”, OAS´ generalsekreterare Luis Almagro upprepade Trumps militära alternativ när han anlände för två veckor sedan till den colombianska gränsstaden Cucuta. Dessa ständiga offentliga uttalanden är en del av den psykologiska krigföringen av den allmänna opinionen för att vänja den vid just denna militära intervention av Venezuela.

Provocerar Kina

Att Trump är i stånd att intervenera militärt i Venezuela, tvekar ingen på. Samtidigt som han talade i FN:s Generalförsamling beordrade han sina B52:or, de som ödelade och bombade ihjäl över två miljoner vietnameser att flyga in i kinesiskt luftterritorium.

De folk och regeringar som inte underordnar sig State Departement anno 2018 utsätts omedelbart för sanktioner. I förrgår hotade han Indien och Kina med sanktioner för att de vill försvara sitt luftherravälde genom att köpa in det ryska luftförsvarssystemet S-400.

Det är uppenbart att Trump och Pentagon har bråttom. Men även den colombianska staten.



Blockaden av Venezuela värre än den mot Kuba

Nicolas Maduro skrev förra veckan under 32 handelsavtal och överenskommelser med Kina på en rad områden. För USA avlägsnas den venezuelanska marknaden med 30 miljoner invånare allt mer. Men inte för att Venezuela vill det utan för att landet inte längre tillåts att handla med dollar, den tvingas hitta alla slags möjliga och omöjliga vägar för att hålla samhällsmaskineriet i funktion, samtidigt som Trump och Colombias president Ivan Duque uppmanar världens övriga länder att utöva fler sanktioner mot Venezuela.

Trumps motto är: ”Först tar jag stryptag och kramar åt så att du nästan dör, sedan räddar jag dig”!

Det är exakt samma krigsfilosofi som Reagan och USA-administrationen tillämpade mot sandinistregeringen i Nicaragua under hela 1980-talet, då USA/CIA byggde upp, tränade och finansierade la Contra, de kontrarevolutionärer som från honduranskt territorium, där de förfogade över militära baser, gjorde räder in i Nicaragua under ett decennium och där 50.000 civila mördades av dessa USA-legoknektar.

I dag förfogar USA över sju militärbaser i Colombia som tidigare i år blev fullvärdig medlem av NATO.

USA tog i oktober 2010 över sju militärbaser i Colombia, varav en svenskbyggd marinbas på i Bahia Malaga, stillahavskusten. I dag kontrolleras den av Pentagon.


Venezuelanskt bensinpris till internationell nivå

De ekonomiska reformer som Maduro presenterade den 20 augusti i år slog ner som en bomb i Colombia, framför allt beslutet om att internationalisera bensinpriset. Det är tre aktörer som vill spoliera dessa reformer:

1)   SMUGGELMAFFIAN som kan komma att bli utan jobb eller se det kraftigt reduceras. Varje månad smugglas det 15 miljoner bensin från Venezuela till Colombia. Det uppskattas på venezuelansk sida som en förlust av 12 miljarder dollar eller 106 miljarder svenska kronor. Hur mycket har det svenska utbildningsdepartementet i årsbudget?

2)  DE COLOMBIANSKA KOKAKARTELLERNA som i denna smuggelbensin har en mycket billig ingrediens för att framställa kokain. De kommer göra allt för att sabotera reformen.
Det colombianska åklagarämbetet uppskattar att för varje kilo framställd kokain blandas det in 166 gallon, eller 628,38 liter. Trots att USA tvingade på Colombia den militära planen som kostade landet 7,5 miljarder dollar, så var Plan Colombia ett totalt misslyckande i sin påstådda antinarkotikabekämpning. I dag odlas det kokabuskar på en areal som är sex gånger så stor som under Pablo Escobars tid.

3) DEN EKONOMISKA POLITISKA ELITEN och dess paramilitära gren som när sig på drog- och smuggeltrafiken från Venezuela.
Denna bensin som säljs i Colombia förstärker kokaproduktionen och skapar de ekonomiska medel som finansierar den parallella dollarn i Venezuela. De colombianska paramilitära arméerna drar också i allra högsta grad i tåtarna och är en viktig allierad till den venezuelanska högeroppositionen.
Det smugglas även livsmedel, mediciner och det pågår en finansiell spekulation som till stor del har dränerat en del av den venezuelanska statskassan. Denna verksamhet har korrumperat stora delar av den colombianska statsapparaten och oligarki.



Kokamiljarderna in i USA-bankerna

Dessa samhällssektorer livnär sig på kriget och knarkhandeln och de samlever med de mäktiga ekonomiska USA-intressena. Inte för inte sa Noam Chomsky att 90 procent av den colombianska kokaproduktionen inlemmas i det finansiella spekulativa systemet i USA. Därför är det av vital betydelse att den korridor som existerar för export av colombianskt kokain upprätthålls. Men även korridoren för venezuelansk smuggelbensin.

Det är därför vi kommer se militära provokationer från den colombianska sidan av gränsen som kan bli gnistan och förevändningen för USA:s ”Humanitära Invasion” av Venezuela.

Källa: Mision Verdad, Caracol Radio, El Nacional, El Tiempo