8 februari 2019

Nu inleds Fakenews för att skapa förevändningen för en USA-invasion av Venezuela

Nu inleds Fakenews för att skapa förevändningen för en USA-invasion av Venezuela

Av Dick Emanuelsson

MANAGUA / 2019-02-07 / I morse twittrade den förre CIA-chefen Mike Pompeo, i dag Trumps utrikesminister med en illa dold förtvivlan där han uttryckte sin oro över att Venezuela hade blockerat en bro där Pompeo, Duque och den självutnämnde Guaidó hade tänkt att ett antal militärt eskorterade USA-lastbilar med livsmedel och mediciner för totalt 20.000 venezuelaner skulle köra in på venezuelanskt territorium. Men det var, som det mesta som kommer från CIA-folk, en oerhört dålig Fakenews.

Vad var sanningen?

Diosdado Cabello, vice ordförande i det socialistiska enhetspartiet PSUV sa igår kväll att bron är stängd sedan 2016 och bron har aldrig använts.

– Bron byggdes av Venezuela utan att Colombia investerade en enda peso i bygget, sa Cabello.

Det handlar trots allt om en viktig gränsövergång mellan de bägge länderna, menade Cabello som berättade att när han var minister för landets infrastruktur under president Chavez, kom dåvarande utrikesministern i Colombia, Maria Angela Holguin till Cabello och föreslog att bron skulle byggas men att Venezuela skulle betala den för Colombia hade inga pengar.

– Venezuela stod för alla kostnader. Bron byggdes men kunde inte öppnas eftersom de [Colombia] inte vill samarbeta, uppgav Cabello.


Video: Diosdado Cabello:POLITISK FARLIG CYNISM

Mike Pompeo å sin sida beklagade och sa att Maduros militärer förmodligen hade placerat containers och en långtradare på bron för att förhindra att USA och andra länder som vill hjälpa Venezuela har blockerats.

”Maduroregimen MÅSTE LÅTA HJÄLPEN KOMMA FRAM TILL V ENEZUELAS SVÄLTANDE FOLK”! dundrade Pompeo, i ett sällsynt cyniskt och pinsamt uttalande, som, om det inte vore för att medierna i världen INTE berättar den verkliga sanningen om bron som aldrig har tagits i funktion, så hade man kunnat ta det hela som ett dåligt skämt. Men naturligtvis vet både Pompeo och hans aktiva CIA-agenter att bron inte har tagits i bruk.

Men drevet och politiker- och medielögnerna satte fart och på tur stod den högerextreme USA-kubanen Marco Rubio. I sitt Twitter-konto, påstod den republikanske senatorn att Venezuelas president, Nicolas Maduro, förmodligen hade placerat containerna på bron för att ”blockera införsel av humanitär hjälp till folket i Venezuela”.
”FÖRST SVÄLTER VI IHJÄL ER. . . .
SEDAN ÅTERUPPLIVAR VI ER”!

Cynismen i det kalla kriget mot Venezuela känner inga gränser. Trump fattar ett ensidigt beslut och överlämnar aktiva ekonomiska resurser i USA som ägs av den venezuelanska staten, företrädelsevis oljebolaget PDVSA, som uppgår till flera miljarder dollar. Dessa sätter Trump in på ett bankkonto som förfogas av Trumps nickedocka Juan Guaidó. Trump blockerar och fryser ekonomiska venezuelanska tillgångar i USA-banker utan att det internationella samfundet, och än mindre EU:s utrikesministrar, lyfter på ögonbrynen.

För Europa är inte sämre än Monroedoktrinens USA. Euroclear-systemet har sedan november 2017 fryst cirka 1,65 miljarder dollar som var betalningar för livsmedelsimport, betalat av den venezuelanska staten men som Euroclear har fryst inne. Några livsmedel för dessa närmare 15 miljarder svenska kronor blev det inte i Venezuela. Staten gör enorma ansträngningar och distribuerar var 15:e dag sex miljoner paket av venezuelanernas nödvändigaste basvaror.

Så här ser det ut på framsidorna i dag fredag den 8 februari 2019 i de viktigaste medierna i världen, nästan undantagslöst sväljer de den förre CIA-chefens illa dolda förtvivlan visavi Venezuela. Kritiska medier som ifrågasätter makten? Snarare medier och journalister som våldför sig på journalistikens ABC-principer och ställer sig i tjänst, än en gång, hos krigets handelsmän.


VAD KARAKTÄRISERAR ”FEMINISTISK UTRIKESPOLITIK”
SOM LIGGER I SAMMA SÄNG SOM TRUMP?

Däremot har vissa inflytelserika EU-stater talat om att i Venezuela saknas det livsmedel och mediciner och, som Margot Wallström kräver, att Maduro ska utlysa nyval, som om det vore universallösningen i ett land där oppositionen har varit permanent inbjuden till en dialog men alltid avvisat den.

Varför kräver inte Wallström att Trump upphör med sitt ekonomiska krig som gränsar till brott mot mänskligheten. För världens starkaste militärmakt inte bara hotar om en militär lösning, utan använder hungervapnet för att tvinga den sydamerikanska nationen på knä för att Trumps Kasperdocka i Caracas ska kunna överlämna världens största oljereserver på ett silverfat till Donald Trump och hans uppbackare, Exxon-Mobile.