23 februari 2019

Det journalistiska stolpskottet på Dagen Eko (SR) om Nicolas Maduros avbrytande av de diplomatiska förbindelserna med Colombia





Det journalistiska stolpskottet på Dagen Eko (SR) om Nicolas Maduros avbrytande av de diplomatiska förbindelserna med Colombia

TEGUCIGALPA / 2019-02-23 / En reporter på Dagens Eko hävdar på fullt allvar att Venezuela avbryter de diplomatiska förbindelserna med Colombia för att Maduro inte vill ha mediciner och livsmedel till sitt folk!!!! Så enkel ser konflikten mellan Venezuela och den USA-ledda världen, det vill säga om man är reporter på dagens Dagens Eko.

Jag hade faktiskt större förtroende för Dagens Eko på 1970- och ända in på 80-talets hysteriska ubåtsjakter då reportrarna på Ekot hade lite förnuft och sans.

Nu läser jag nyhetstelegrammet från aktiviteterna av den venezuelanska oppositionens totala fiasko vid gränsen mellan Colombia och Venezuela att ”Nicolás Maduro säger att han bryter de diplomatiska relationerna med Colombia, eftersom Colombia hjälper oppositionen i försöken att föra över livsmedel och andra förnödenheter till behövande i Venezuela”.

Bland reportrar är det mildaste uttrycket att det är ”ett journalistiskt blåbär” som har författat texten som sprids på SR:s utrikessida. I värsta fall hade vi kallat henne/han för ett ”journalistiskt stolpskott”.

Och det är nog det senare.

Om Dagens Eko har någon som helst kännedom om vilken roll Colombia och nickedocksregeringen Ivan Duque har spelat mot sitt grannland Venezuela så kanske texten hade sett annorlunda ut. Om ägaren och arbetsgivaren inte hade lagt in några politiska hinder, förstås.

Från Colombias territorium har paramilitärer attackerat Venezuela. I maj 2004 greps 140 colombianska paramilitärer strax utanför Caracas på en gård och anläggning som ägdes av en kuban-venezuelan, Robert Alonso som omedelbart sjappade av till Miami, dit de flesta av kubanska och venezuelanska suspekta gangsters och diktatorer brukar sluta sina dagar i jordelivet.

Colombias förre president Alvaro Uribe sa, något desperat innan han överlämnade presidentämbetet till sin försvarsminister Juan Manuel Santos, att ”det fattades bara lite tid för att göra upp med den castro-chavistiska diktaturen i Caracas”, varvid president Hugo Chavez kontrade med; ”vad det fattades dig var BOLLAR”!

Erkännas ska att Juan Manuel Santos är av den ”finare sorten” inom den colombianska oligarkin eller inte lika maffiaanstruken som Uribe, som dock fick presidentposten åter via valet av Ivan Duque.

Denne har stimulerat smuggling av subventionerade venezuelanska produkter men visst, det kanske äger rum mellan alla olika stater i världen. Vad som blev droppen för Nicolas Maduro var Duques och den cyniska colombianska regimens erkännande av Juan Guaidó som Venezuelas legitime president samt helgens försök att med tvång påtvinga Venezuela ”hjälp” som landets regering alltid har betalat för men som västvärlden, bland dem USA och EU har blockerat.

Hur kan man då samtidigt hävda, vilket Colombias utrikesminister Carlos Holmes Trujillo, före detta ambassadör i Stockholm och ansvarig för spioneriet av colombianska flyktingar i Sverige, att Maduros avbrytande av de diplomatiska relationerna inte accepteras av Colombia?

Är detta en slags ”feministisk journalistik” där Maduro, man och före detta busschaufför är buffeln som enligt `Ekot´ vägrar att acceptera införsel av livsmedel och medicin till ” behövande i Venezuela”.

”Ge mig ett gevär”! som han sa en gammal journalistkollega när han såg dylika stolpskott i text.


CNN-VENEZUELA: Guaidós humanitära aktion ”en katastrof”

Idel trista miner från presskonferensen med tre högerpresidenter, OAS´ generalsekreterare och Venezuelas på ett apellmöte självutnämnde "interimspresident" Juan Guaidó. Det USA-skisserade spektaklet om "humanitär hjälp" blev en "katastrof", värderade CNN:s reporter och analytiker Jorge Davila.





CNN-VENEZUELA: Guaidós humanitära aktion ”en katastrof”

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2019-02-23 / Citattecknen i rubriken är inte mina utan en sammanfattning av CNN:s analytiker och kommentatorer i Houston och Buenos Aires, Jorge Davila respektive Pedro Brieger.

CNN:s huvudredaktion i Atlanta, USA hade det svettigt i dag när mediet skulle analysera och värdera det som skulle bli ”spiken i Maduros och Revolutionens kista”, som en venezuelansk Miamibaserad analytiker summerade perspektivet igår kväll i CNN av vad som skulle bli ”Dagen D”, i dag den 23 februari.

Men i stället blev det Maduro som stod triumferande i Caracas på ett av dessa dagliga massmöten där han dansade salsa med fru Celia och gav budskapet till Trump; ”YANKIE GO HOME-VENEZUELA RESPEKTERAS”! Maduro gav också den colombianska ambassadens personal 24 timmar på sig att packa sina resväskor och flyga till Bogota, ett resultat av Bogotas permanenta krigföring mot Caracas.

TRIST SKARA

I staden Cucuta, 500 meter från gränsen till Colombia stod en surmulen kvartett bestående av OAS´ generalsekreterare Luis Almagro, Colombias president Ivan Duque, Chiles president Sebastian Piñera och var och en av dessa tre gjorde så gott de kunde för att hålla uppe modet på den fjärde personen, Juan Guaidó.

Almagro var kanske den mest nedstämde av de fyra och tittade knappt upp från pappret han läste upp det färdigskrivna talet inför världspressen som inte fick sitt ”FOTO” att sätta på ”1:an” eller tevekanalernas dramatiska påannonsering om det som skulle bli en ”världshändelse”. Detta hade 99 procent av alla kommentatorer hävdat på fredagskvällen.

MILITÄREN ENIG BAKOM MADURO

CNN:s kille i Puerto Rico, som hade lett direktsändningen under hela morgonen gjorde vad han kunde när han kontaktade CNN:s medarbetare och kommentatorer i Buenos Aires och Houston om hur de värderade den USA-ledda aktionen som pågått i 48 timmar och hade accelererats i upphetsning där tittarna väntade på att de första bomberna skulle fällas.

Men Jorge Davila, som är CNN:s reporter i Miami var uppriktigt ärlig och Frank när han sa:

– Aktionen blev en katastrof (desastre).

Pedro Brieger, i Buenos Aires fyllde på:

– Det var en ledsam stämning på presskonferensen. Jag vill också påstå att de väpnade styrkornas enhet inte alls har brutits, underströk Brieger och polemiserade mot Juan Guaidós uttalande på presskonferensen om att han nu har militärens stöd bakom sig som interimspresident.

Över 1,6 miljoner venezuelaner ingår i den Bolivarianska Folkmilisen som består av både kvinnor och män och från 18 år och uppåt.


KOPIERA NICARAGUA

Guaidó gjorde ett uttalande som handlar om samma argumentationstaktik som vi såg från händelserna i Nicaragua 2018. När oppositionen vägrade att rasera barrikaderna, fick de erfara hur den reguljära polisen och den frivilliga polisen, som har författningsgrund i Nicaragua, på en vecka raserade dessa barrikader och återinförde ett spänt lugn i landet. Men den statskuppsvänliga högeroppositionen hävdade att det vara ”Ortegas paramilitärer” som i strid mot författningen sköt mot terroristerna vid ”Dödens Barrikader”.

Det är samma taktik och språkbruk som Juan Guaidó nu kommer att använda sig när han kommenterar det organiserade beväpnade venezuelanska folket i den Bolivarianska Folkmilisen, den milis som finns på arbetsplatser och bostadsområden och som är garanten mot varje statskuppsförsök. Det är den kvalitativa skillnaden mellan militärkuppen i Chile den 11 september 1973 och Venezuela 2019. Guaidó vet att han är totals betydelselös och slut i politiska termer om han och USA inte lyckas bryta upp den militära apparatens enhet och lojalitet med författningen och den valde presidenten som är Nicolas Maduro. Därför kommer Guiadó med all säkerhet att skylla fysiska konfrontationer på vad han kommer att döpa till ”Maduros paramilitärer”, eller ”kollektiv” som han kallade folkmilisen på presskonferensen.

Men CNN:s kommentar menade, att det spelar ingen roll om 10-15 militärer eller nationalgardister eller några diplomater har hoppat av Maduro. ”I Libyen var det många, men det har inte hänt i Venezuela”, sa Brieger och tillade helt korrekt, att ”som analytiker måste vi vara korrekta.

GUAIDÓS HÖGEREXTREMA RÅDGIVARE OCH ALLIERADE

Brieger gjorde även en annan viktig reflektion:

– Hur tolkar folk i allmänhet det faktum att Guiadó omger sig med personer som Marco Rubio (USA-kuban, republikansk kongressledamot och en av Trumps rådgivare i Latinamerikafrågor), Piñera eller Duque?

Vad Brieger syftade på var att Guaidó betraktas i Latinamerika som en allmän nickedocka, totalt kontrollerad av Trump och Latinamerikas högerpresidenter. Dessa ses med ett allt större ogillande av breda djupa folklager i sina respektive länder. Bara det faktum att det i Colombia har dött närmare fem tusen barn av hunger och törst i länet Guajira gör att talet om ”humanitär hjälp till Venezuela” möter föraktfulla och ironiska kommentarer från människorna i respektive länder. Eller att Macris Argentina är helt i händerna, återigen, på FMI och har sänkt argentinarnas levnadsstandard till tiden för Carlos Menem.

CNN:s Pedro Brieger menar att el Chavismo står enad och stark och gick stärkt ut de senaste veckornas attacker mot Venezuela från USA och de latinamerikanska staterna som leds av högern.


MADURO OCH CHAVISMEN STÅR ENAD

Och Brieger dräpte detta utbyte av kommentarer från två av CNN:s främsta analytiker av Latinamerika med orden:

– El Chavismo visar sig solid och enad. Maduro vann strålkastarljuset!

Och CNN flyttade över kameran till Caracas där Maduro ironiserade över att Juan Guaidó i Cucuta och på presskonferensen uppgav att han från och med i dag utlyser val som ska äga rum om en månad. Hur, med vem och vad ”interimspresidenten” ska genomföra detta val återstår att se. Men Maduro verkade inte vara orolig och avslutade massmötet med budskapet, att från och med den 28 februari till 1 mars är det festdagar i Venezuela för då inleds den STORA KARNAVALEN!


Den colombianska regeringen och staten som vill ”hjälpa” Venezuelas folk slaktade 10 000 colombianska ungdomar!

Fair Leonardo Porras, ett av 10 000 offer för arméns `False Flag´. När kommer Carlos Vives och Juanes sjunga för Leonardo och de övriga offren för den Statliga Terrorismen i Colombia?




Den colombianska regeringen och staten som vill ”hjälpa” Venezuelas folk slaktade 10 000 colombianska ungdomar!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2019-02-23 / Den venezuelanska journalisten och universitetslärarinnan Asalia Venegas tyckte att det hade gått för långt med den colombianska officiella cynismen och dubbelmoralen gentemot Venezuela. Därför sammanfattade hon i tre meningar dramat för den colombianska ungdomen [1]:

”10 000 ungdomar kan inte delta i konserten som ska genomföras i Cucuta (vilken genomfördes igår, fredag 22 febr.) som deras landsvänner (Carlos) Vives och Juanes ska delta i. De tio tusen ungdomarna mördades av de militära och polisiära styrkorna utan att dessa musiker höjde sin röst. Inte heller de musiker som den brittiske magnaten kontrakterade höjde sin röst i evenemanget som använder en humanitär sång för ett `militärt alternativ´ med vilket USA hotar Venezuela”.

Den venezuelanska kollegan är luttrad efter den kanonad av Fakenews, massmediamanipulationer mot Venezuela och den totala avsaknaden av journalistisk etik och principer som Kajsa ´Ekis´ Ekman poängterade när hon försvarade sina reportage från Venezuela mot DN-Imperiets ledarsida. Den händelsen illustrerar hur den Faktiska Makten förlorar den mentala, för att inte tala om journalistiska kontrollen, när en av få i presskören som Ekman vågar ifrågasätta USA:s militära planer och ekonomiska krig mot det sydamerikanska landet och den nickedocka de har placerat framför sig som ska utföra ”basarbetet”.



OCH INGEN AV VÅRA kollegor på DN eller CNN talar om de tio tusen colombianska ungdomarna som föll offer (2002-2010) och faller offer för den statliga terrorism som existerat så länge den colombianska oligarkin har existerat, enligt FN-rapporter. Studenter, bönder, arbetare, arbetslösa eller handikappade ”rekryterades” av armén för att mördas och öka siffran över ”stupade gerillasoldater”, som både den förre presidenten Alvaro Uribe som hans försvarsminister och sedermera också president och till råga på allt mottagare av Nobels Fredspris, Juan Manuel Santos krävde av de militära styrkorna.

Men vår venezuelanska kollega Asalia kryddar på:

”Scenen är inte fullständig. Till de 10.000 offren för `False Flag´ ska vi också lägga till summan av 400 sociala ledare som mördats sedan fredsavtalet skrevs under samt nästan 5000 barn från wayuufolket som dött av undernäring i det colombianska länet Guajira, utan att det hörs någon röst, någon klagan från någon av sina sjungande landsvänner eller kollegor i det teatraliska spektaklet av musik, död och ljus. Showen är inte originell”.


Carmen Elena Robio, med åtta av sina nio barn som blev faderlösa när deras far, Adán mördades av paramilitärer i tjänst hos Chiquita och Dole i den del av Colombia, Cienaga, där den colombianska armén mördade 3000 bananarbetare med familjer den 5 december 1928. Då liksom nu använder de transnationella bolagen sig av professionella mördare för att vinsterna inte ska gå ned när arbetarna organiserar sig, så som Adan, kassör i det regionala bananfacket när han mördades. Bolagen betalade tre cent usd per exporterad bananlåda till paramilitären. FOTO: DICK EMANUELSSON.


ASALIA VENEGAS PÅMINNER OM MASSAKERN på 3000 arbetare på United Fruits bananplantager i Cienaga, norra Colombia den 5 december 1928, beordrad av den konservativa regeringen på USA-bolagets inrådan och utförd av den colombianska armén, beskriven i ”Hundra år av ensamhet” av Gabriel Garcia Marquez, en verklig värdig Nobelpristagare. Konserten och de olika aktörerna i Cucuta spelar samma roll som 1928 och kan resultera i ett blodbad.

Mr. Herberts* spelar i dag Juanes, Vives och de övriga `bufflarna´ som lovsjunger en invasionsarmé som går över massgravar till vilka det aldrig anlände den mest minimala `humanitär hjälp´”.

* Mr. Herberts var en av bananbolagets figurer i Garcia Marquez surrealistiska roman ”Hundra år av ensamhet”.


[1Sobre bufones y tumbas. Diez mil es la cifra macabra de falsos positivos que registran la ONU. Por Asalia Venegas

http://www.ultimasnoticias.com.ve/noticias/opinion/sobre-bufones-y-tumbas/?fbclid=IwAR2ggLBwW1yN0Z-itXPjDtGXYYf0qIZpCEnjk2BTt2i1ivt8eSPac7QXA6M