1 december 2019

Det går åt h-e för Trumps låtsaspresident Juan Guaidó!


Skrattar bäst som skrattar sist: Humberto Calderon Berti och Juan Guaidó när det begav sig (januari 2019). Calderon var fram tills i fredags (29 november 2019) Guaidos "ambasadör" i Bogota. Då kastade han in handduken och gjorde Guaidó än ensammare.




Det går åt h-e för Trumps låtsaspresident Juan Guaidó!

Av Dick Emanuelsson


TEGUCIGALPA / 2019-11-30 / Nu säger till och med det colombianska husorganet El Tiempo det; det går inget vidare, nej, det går nästan käpprakt åt h-e, säger alla sonderingar och till och med Interventions-apparaten `Made in USA´.

Den unge man med det oskyldiga stomatol-leendet som han klistrade på sig den 23 januari 2019 på ett apellmöte i centrala Caracas där han sa: ”Jag förklarar mig nu som Venezuelas interimspresident”!, för den 34-årige mannen återstår det egentligen bara att kasta in handduken för att pinsamheterna inte ska bli värre än de hittills registrerade.

Och för att inte pinsamheterna för dem som har gett sitt god- och erkännande till detta ”politiska skal” som Trump blossade upp och som han förmodligen kommer att göra sig av med i ett kommande skådespel inte ska bli värre och dra med sig än fler i det politiska fördärvet borde huvudrollsinnehavaren kasta in handduken.


FÖR JUAN GUAIDÓ HAR TJÄNAT ut sin roll, för att beskriva saken i klartext, som Imperialismens ”duttige idiot”! Återstår för Jens Holm (v) och partiordföranden Sjöstedt, i sällskap med det eländiga spektakel till utrikesminister vi har, att finna någon annan de kan luta sig tillbaka på. Och det är inget problem. Duttiga idioter är det gott om, numera.

El Tiempo noterar i dagens tidning att Guaidó har rasat i opinionsundersökningarna. Hans uppmaningar till att ”ockupera gatan tills diktatorn avgår” är förgäves. Massorna dyker inte upp längre, konstaterar en luttrad redaktör.

Och den colombianska oligarkins ”kollektiva agitator, propagandist och kollektiva organisatör”, för att citera Lenin i frågan om tidningens roll i Revolutionens politiska och organisatoriska uppgifter, fast här i motsatt form så klart, uppger i dag lördag den 30 november att Guaidó har dalat dramatiskt sedan den 30 april i år då han misslyckades fatalt med att attrahera den venezuelanska militären och polisen att delta i en militärkupp likt den i Bolivia den 10 november, sedan den bistra dagen har det bara gått utför.


DESSUTOM FICK JUAN GUIADÓ ytterligare en fiende på sin meritlista; den egne partibrodern Leopold Lopez. Denne kontrarevolutionär sitter i husarrest sedan kuppförsökert 2014 som resulterade i över 120 döda. Lopez hade övertygats om att den venezuelanska militären skulle ge sitt stöd åt Guaidós minikupp den 30 april. Han ”befriades därför från sin oerhört lyxiga husarrest i sin egen lyxvilla och sitter sedan den 30 april på den spanska ambassaden i Caracas så som Julian Assange satt på Ecuadors ambassad i London. Om han inte redan är tokig är risken stor att denne oligark blir det.

Betydligt bistrare miner: Leopold Lopez (till höger) är partikamrat till Guaidó. Denne kontrarevolutionär sitter i husarrest sedan kuppförsökert 2014 som resulterade i över 120 döda. Lopez hade övertygats om att den venezuelanska militären skulle ge sitt stöd åt Guaidós minikupp den 30 april. Han ”befriades därför från sin oerhört lyxiga husarrest i sin egen lyxvilla och sitter sedan den 30 april på den spanska ambassaden i Caracas så som Julian Assange satt på Ecuadors ambassad i London. Om han inte redan är tokig är risken stor att denne oligark blir det.


Till råga på allt riskerar nu Guaidó att förlora sin politiska immunitet eftersom Nationalförsamlingen ska gå till val i december 2020, om inte valet tidareläggs, vilket president Nicolas Maduro har föreslagit den moderata och demokratiska opposition som ska delta.
Desperationen hos de sittande politikerna är därför stor. Tiden rinner ut för Guaidó och hans Contras-kollegor. Att Guaidó inte längre kallas för president, inte ens ”interimspresident” utan kort och gott ”parlamentsledamot” eller Nationalförsamlingens ordförande, är numera kutym. Ställer han inte upp i valet till Nationalförsamlingen har inte ens titeln deputerad.

Men därvid lag stannar inte bedrövelserna.


NU HAR HANS ”COLOMBIAAMBASSADÖR” kastat in slutlappen. Han vägrar delta i spektaklet; ”ambassadör” för vem och vad?

Humberto Calderon Berti, ”Guaidós man i Bogota” säger att han är förbannad över ”El Cucutazo”, om du kommer ihåg spektaklet när USAID med våld och hjälp av colombianska paramilitärer den 22-23 februari i år ville visa sin humanism mot Venezuelas folk genom att köra över gränsbron i staden Cucuta-San Antonio med ett antal containrar med produkter där datumstämplarna visade ”UTGÅTT”!

Calderon blev uppenbarligen vred på att Guaidós närmaste slösade bort miljoner dollar på både parfym och prostituerade. Och när han blev informerad av Guaidó att det skulle tillsättas en utredning sa den ensamme ambassadören utan ambassad-stämplar att registrera i passen att han redan hade tillsatt en utredning för två månader sedan.

Och se, det går inte för sig. Här gäller det att hålla sig till den hierarkiska ordningen, en president är president och den kan f-n ingen sätta sig på, även om han inte har ett territorium att luta sig tillbaka på, bara ett 50-tal pitiyankiesförtrogna i världen, bland dem den svenska Löfvénregimen.

Och för att undvika att få sparken på stående fot kastade Calderon in slutlappen.


NU VÄNTAR VI BARA PÅ ATT Guaidós ”Högsta Domstol”, som sammanträder i en skrubb i Colombias Kongress (parlament) som Ivan Duque har lånat ut till ett antal korrumperade venezuelanska avdankade och misslyckade jurister ska göra processen kort med ”ambassadör” Calderon.

Som sagt, det är inte lätt att vara president i ett låtsasland.

Det låter inte helt osannolikt vad president Maduro uppgav samma dag som Guaidós stjärna definitivt dalade till en nollpunkt, det vill säga att ”USA:s Södra Militärkommando” förbereder en militär provokation mot Venezuela tillsammans med Colombia. Syftet är att avleda uppmärksamheten på den nio dagar långa protesten i Colombia och det faktum att Juan Guiadó är en bokstavlig pajas som har förbrukat sin roll, till och med som ”duttig idiot”!

ETT BEVÄPNAT OCH MEDVETET FOLK. Med saldot från statskuppens Bolivia är det enklare att förstå varför Venezuela har rensat ut militära och polisiära element som fostrats på USA:s krigsakademi School of Americas och skapat en folkmilis med över två miljoner venezuelaner från fabriker, universitet och bostadsområden, beredda att med geväret i hand försvara fosterlandet mot förrädarna och deras uppdragsgivare i Vita Huset. På bilden utexamineras tusentals nya milicianos.