10 december 2019

3,3 miljoner beväpnade milicianos i försvaret av Venezuela




3,3 miljoner beväpnade milicianos i försvaret av Venezuela

Av Dick Emanuelsson

Medan en handfull grupp militärer och poliser i februari i år lockades över gränsen av Juan Guaidó, Donald Trump, Ivan Duque eller Sebastian Piñera i Cucuta, Colombia, svor Venezuelas president Nicolas Maduro för några dagar sedan in de nya kvinnorna och männen i den Nationella Folkmilisen. I dag uppgår den till 3,3 miljoner enheter med uppgiften att försvara det venezuelanska territoriet.

Det bör vara en tankeställare för de krigiska och militaristiska krafter som planerar för krigsäventyr mot Simon Bolivars vagga. För mot dessa moderna ”William Walkers” står de tusentals milicianos som med knutna nävar mot skyn inför Maduro svor att försvara Venezuela och dess nationella oberoende och självständighet.


Stackars venezuelanska desertörer!

De ville inte stanna i Cucuta, Colombia för 250.000 pesos/månaden (80 usd) och fick erbjudandet om en ”salvoconducto”, en slags passersedel till annat land. De valde Chile.

De som stannade kvar på Hotellet i Cucuta blev till slut vräkta eftersom ”låtsaspresidenten” Guaidós närmaste män/kvinnor slösade bort hundratusentals dollar.

De venezuelanska desertörerna som valde ”Chile” med den ”generöse och solidariske” president Sebastian Piñera blev de fast i Chacalluta, strax norr om den nordliga chilenska staden Arica vid gränsen till Peru där de hotas av den chilenska kriminalpolisen att bli deporterade vare sig de vill eller inte.

NTN24:s intervju med desertörerna gjordes i augusti i år. Vad som därefter har hänt med gruppen på ett 15-tal personer med gravida fruar, vet vi inte. Vad vi säkert vet är att de vill vara så långt som möjligt från ett eventuellt krigsäventyr från colombianskt territorium mot Venezuela. Den person som försökte locka venezuelanska militärer och poliser att desertera begick inte bara ett strategiskt misstag, det hela slutade i ett praktfiasko och de i dag övergivna desertörerna svär nog ve och förbannelse över de som lovade guld och gröna skogar men som i dag inte vill veta av dem.