17 december 2018

Mot Trumps krigshot svor 1,6 miljon venezuelaner i den Bolivarianska Folkmilisen i dag att försvara Venezuela vid en invasion från Colombia!

En miliskvinna fullt stridsberedd att försvara Venezuela mot varje försök att invadera landet från Trump och hans allierade bland den politiska högern i Latinamerika, framför allt från Colombia.




Mot Trumps krigshot svor 1,6 miljon venezuelaner i den Bolivarianska Folkmilisen i dag att försvara Venezuela vid en invasion från Colombia!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2018-12-17 / – Den som i Bogota eller Washington ska dokumentera (vad som sägs här), lyssna noga nu, varnade president Nicolas Maduro som talade inför tusentals beväpnade civila kvinnor och män som ingår i den folkarmé som Chavez tog initiativ till 2007 efter att konspirationerna från grannlandets Alvaro Uribe samt USA blev allt starkare:

– Med sina liv kommer folket att försvara rätten till livet, för freden, för Venezuelas självständighet och oberoende.

– Vi kommer försvara vårt fosterland mot imperialisterna, oligarkerna och förrädarna, oavsett om de kommer från Bogota eller Brasilia. Eller de förrädare som sålt sin själ för en handfull smutsiga dollar från Colombia eller Imperiet i norr, dundrade Maduro inför tusentals `milicianos´ som med höjda gevär uttryckte sin beslutsamhet att försvara Venezuela inför krigshoten som hörs allt tydligare och kommer allt oftare från Washington och Bogota.



Paramilitärer tränas i Colombia

Enligt Maduro och den militära underrättelsetjänsten existerar ett paramilitärt träningsläger i länet Santander, Colombia, på den andra sidan gränsen till Venezuela. Där tränas närmare 800 paramilitärer som enligt planerna ska sättas in men med venezuelanska uniformer för att skapa en provokation som ska ge Colombia förevändningen att begära militär hjälp från USA och eventuellt från ett antal latinamerikanska länder.

Planen går ut på att framkalla en militärkupp inom de venezuelanska väpnade styrkorna och inleda ett militärt uppror eller myteri på en garnison och omedelbart begära militärt hjälp från USA, enligt den manual som Nato genomförde i Libyen.

Men efter dagens militära maktdemonstration från den Bolivarianska Folkmilisen, som är organiserad på företag, i bostadskvarter, städer, delstater och i hela det nationella territoriet begriper en invasionsmakt att ett sådant militärt äventyr kan innebära ett högt pris.



Väpnat fosterlandsförsvar

Om en halv miljon reguljära erfarna soldater i de colombianska väpnade styrkorna inte lyckades besegra en gerilla under ett halvt sekels väpnad konflikt och som mest förfogade över cirka 50.000 gerillasoldater, då blir uppgiften att militärt besegra ett helt folk under vapen en än svårare uppgift.

För även om en stor del av Venezuelas folk inte röstar på Nicolas Maduro, så är det en helt annan sak att passivt se på när fosterlandet invaderas av militära stövlar från utlandet. Den del av oppositionen som är patrioter och vägrar acceptera att underkasta sig en utländsk makt kommer utan tvekan också att gripa geväret för att försvara Venezuela mot Trump&Duque.

Evenemanget genomfördes som en hyllning till den latinamerikanske befrielsehjälten Simon Boliviars 188 år efter hans bortgång.