12 maj 2020

Uppmaning till Trump & Duque: Svischa över de två stulna företagen och vi svischar tillbaka de två Gröna Baskrarna!

De fick bita, inte i asfalt, däremot i sand och grus i den lilla fiskebyn Chuao, Airam Berry och Luke Denman, två marinsoldater från USA när de greps av fiskare, medlemmar av den venezuelanska Folkmilisen som i dag uppgår till 4,1 miljoner enheter. Ett skräckscenario för Pentagon vid en invasion. De hade kontrakterats av bland annat Juan Guaidó, med stöd av Trump som via de konfiskerade venezuelanska statliga företagen Citgo och Monomeros finansierade invasionsförsöket. Om Trump&Pompeo vill ha tillbaka sina utsända mördare kan han utväxla dem med de två olagligt konfiskerade bolagen, föreslår politologen Angel Miguel Perez.






Uppmaning till Trump & Duque: Svischa över de två stulna företagen och vi svischar tillbaka de två Gröna Baskrarna!

TEGUCIGALPA / DICK EMANUELSSON / 2020-05-12 / Trump & Pompeo kräver tillbaka sina två tillfångatagna `Rambos´ i Venezuela, de som greps av fiskare från Folkmilisen den 4 maj. Visst, men lämna först tillbaka de två stulna venezuelanska företagen Citgo och Monomeros i USA respektive Colombia!

Det är sensmoralen i den formidable venezuelanske analytikern Miguel Ángel Pérez senaste presentation. De åtta legoknektarna, varav två var från USA-marinen greps när de i ett samordnat invasionsförsök den 3-4 maj i sin enfald trodde att de skulle hälsas som ”befriare” när de anlände i snabbgående båtar från sina tre militära träningsläger i det colombianska gränslänet Guajira. Samtidigt pågick framför den venezuelanska karibiska kusten en stor flottmanöver med USA:s 4:e Flotta som befälhavare.

CITGO är den gigantiska bensinstationskedjan i USA som sedan decennier är ett statsägt venezuelanskt underföretag till PDVSA. Det är värderat till sju miljarder dollar. Trump, i tron att han är en världspolis när han i själva verket är en världsdiktator, konfiskerade helt enkelt företaget efter att hans venezuelanska marionett, Juan Guaidó, på ett appellmöte i centrala Caracas den 23 januari 2019 hade utsett sig själv till president i en makaber och ytterst pinsam akt. Fjärrkontrollspresidenten Juan Guaidó och Trump plundrar nu Citgo genom att finansiera invasionsförsök, det senaste ska ha kostat 212 miljoner dollar, drygt två miljarder svenska kronor, enligt legoknektsföretaget Silvercorps ägare.

Guaidó å sin sida har sedan januari 2019 utsett en tom skal-regering med olika ministrar som ingen f-n vet vad de fattar för beslut och innehållet i dessa. Men den påstådde ”energiministern” sägs vara den som leder Citgo i USA.

 

`MONOMEROS COLOMBO VENEZOLANOS´ å andra sidan är också ett statsägt venezuelanskt företag, dotterbolag till det petrokemiska PEQUIVEN.

Monomeros´ vd anlände till Colombia i början av 2019 men vägrades inresa för den colombianska pitiyankieregimen under ledning av Uribe & Duque ”anklagade” honom för att vara ”en lojal representant till Nicolas Maduro”, det vill säga Venezuelas folkvalde president. Den colombianska regeringen erkände i stället marionettpresidenten Guaidó, underordnad Trump, som därefter överlämnade företaget till Guaidós ”skal-minister” i Colombia.

Det är ett strategiskt företag som producerar gödningsmedel, nödvändiga produkter inom jordbrukssektorn. Varje år har företaget kapacitet att producera 1,3 miljoner ton organiska och oorganiska ämnen för storskalig plantering, enligt en analys av RT.

Företaget svarar för hela 46 % av distributionen av gödselmedel i Colombia och svarar för mer än 70 % av efterfrågan på jordbrukskemikalier för behoven av att odla potatis, kaffe och palmolja.

Dessutom omfattar dess aktieportfölj produktion av salpetersyra, svavelsyra, natriumsulfat, cyklohexanon, gips, natriumkarbonat, svavel, kaustik soda, fosforsyra, ammoniak, metanol och ammoniakvatten. Alla är viktiga för framställning av mediciner, mat, läsk, tvål, papper, tvättmedel, cement och färg.

Men nu sitter där två Gröna Baskrar i en cell i Caracas och väntar på att Trump och Pompeo ska få loss dem.

Och det är där som Miguel Ángel kommer med sitt utmärkta och egentligen pragmatiska förslag:

”Svischa över de två företagen så svischar Maduro över de två professionella mördarna”!

– Varför inte! säger Angel Miguel Perez.

 

OM FIDEL CASTRO kunde göra det vid Grisbuktsinvasionen (16-19 april 1961) när USA och dess 1500 legoknektar, många av dem med blodigt förflutet från USA:s Batistadiktatur i Kuba försökte invadera den karibiska ön, men som blev tillfångatagna och ställda inför den kubanska revolutionens domstolar som i offentliga rättegångar rannsakade dem som var beredda att mörda sitt eget folk för att tillfredsställa Wall Streets politiska representanter, varför skulle inte Venezuela göra samma sak?

– Därefter utväxlades dessa typer (CIA:s legoknektar 1961) mot medicin och livsmedel till gagn för det kubanska folket.

– Men i vårt fall borde det egentligen vara tvärtom; att vi borde hjälpa `los Gringos´ som bara under en enda dag registrerade 6.000 döda av coronaviruset, men USA:s svar blev ett invasionsförsök av Venezuela.

Video: https://youtu.be/aZSEGRvDNcw


Läs mer:

7 maj 2020Venezuela: Den andre tillfångatagne legoknekten (USA) beskriver hur de skulle inta flygplatsen och presidentpalatset
http://dickema.blogspot.com/2020/05/venezuela-den-andre-tillfangatagne.html

6 maj 2020

Trump gav ordern om att invadera Venezuela, uppger en av de två marinsoldaterna från USA som tillfångatogs av Folkmilisen!
http://dickema.blogspot.com/2020/05/trump-gav-ordern-om-att-invadera.html

4 maj 2020

VENEZUELA: Ett organiserat och beväpnat folk som neutraliserar och tillfångatar en andra terroriststyrka med två legoknektar från USA!
http://dickema.blogspot.com/2020/05/venezuela-ett-organiserat-och-bevapnat.html

3 maj 2020

Honduras största vänsterparti fördömer USA:s nya version av Grisbuktsinvasionen anno 2020, denne gång av Venezuela
http://dickema.blogspot.com/2020/05/honduras-storsta-vansterparti-fordomer.html

3 maj 2020

VENEZUELA: Terroristgrupp landsteg 10 km från Caracas internationella flygplats i snabbgående yachter!
http://dickema.blogspot.com/2020/05/venezuela-terroristgrupp-landsteg-10-km.html