27 januari 2021

Peruanska pansarvagnar, venezuelanska immigranter och en kubautbildad peruansk hjärtläkare

 

Peruanska stridsvagnar med 1200 infanterister mobiliseras nu mot 500 venezuelanska immigranter. Vad säger svenska UD och Ann Linde inför detta "löftesbrott"?



Peruanska pansarvagnar, venezuelanska immigranter och en kubautbildad peruansk hjärtläkare

Limakartellen som “välkomnade” alla venezuelaner som ville lämna ”Maduro-diktaturen” mobiliserar nu pansarvagnar mot immigranter från Venezuela!

Några subjektiva reflektioner från Tegucigalpa.

2021-01-27 / DICK EMANUELSSON / Peruanska pansarvagnar patrullerar nu vid sin norra gräns mot Ecuador för att förhindra venezuelanska immigranter att gå över gränsen in i Peru.

Varför det?

Var det inte Lima som stod som värd och till och med använde den peruanska huvudstaden som namn för att Limakartellen, eller ”Grupo de Lima”, som den så `fint´ döptes till när Latinamerikas främsta högerextrema statschefer församlades och trodde att ”Offensiven mot Caracas och Chavismen” hade inletts?

Framför dem stundade ”VENEZUELA AID”, ett skrattretande jippo i den colombianska gränsstaden Cucuta där den av det chilenska folket föraktade president Sebastian Piñera med flera Pitiyankies av den kraftigare kalibern kramade om Fjanten av alla fjantar, JUAN GUAIDÓ, den 23 februari 2019. De trodde att resten var som en motorväg, att bara köra över gränsen med två futtiga ”hjälpcontainers” som USAID hade lastat med gammal skit som de kallade för ”Humanitär Hjälp”, men där datumstämpeln för ”varorna” hade gått ut för länge sedan. Snåla är dom dessutom, dessa folkmordsyankees.

 

OCH SOM VANLIGT KALKYLERADE dessa mörkmän fel, för i vägen för de colombianska paramilitärer som Fjanten hade bildat allians med, Los Rastrojos, som skär sina offer i strimlor likt Scans ”kötthyvlar” stod det venezuelanska folket. Paramilitärerna, när de insåg att de inte bara kunde trycka in containerna som om det vore en tullövergång i Helsingborg futtade då eld på den gamla skämda maten från United States of America.

Det var då, som tusentals venezuelanska immigranter begrep att något var fel. För efter det datumet började de att behandlas och betraktas som de sydamerikanska ländernas parias, trots att de hade utlovats arbete och bostad.

Särskilt i Colombia, där de, som med vapen i hand senare skulle störta Maduro men som blev utkastade från hotellet de hade härbärgerats i Cucuta. De var mindre än hundra poliser och militärer som hade lurats desertera. Fjantens utsedda för denna ”Nya Venezuelanska Militär” hade gjort slut på USAID-stålarna i parfym och hennes medkompanjon tog in på ett motell i Cucuta med två colombianska ”lättfotade” damer som hade ihjäl den ena och nästan den andre också. Där förotrade Fjanten 250.000 dollar!

Donald Trump, som vid det tillfället var president i USA och i likhet med sin Fjantpresident trodde att det bara var en tidsfråga innan Revolutionen i Venezuela skulle falla, kanske insåg att hans nickedocka inte höll måttet.

 

NU RAPPORTERAR EN AV DESSA otal webbportaler som när sig på donationerna från USAID, men som faktiskt har ett namn som jag i alla fall gillar; ”Costa del Sol”, vilken sol det handlar om, den vackra solen från den venezuelanska karibiska kusten eller det mer troliga, Miamikloaken, det vet jag inte. Men hur som helst skriver de med lite desperation i tonen att peruanska pansarfordon ska göra allt för att stoppa dessa venezuelaner som utlovades guld och gröna skogar men som till slut hamnade framför ett jävligt hårt fordon.

”Operationerna inträffar några dagar efter att den peruanska polisen uppgett att minst 500 immigranter, en majoritet av venezuelansk nationalitet illegalt försökte gå in i Venezuela. ”De militära peruanska instanserna uppger att deras närvaro vid gränsen mot Ecuador har skett i samordning med de väpnade ecuadorianska styrkorna” [1].

Contra-webben meddelar också uppgivet, att under de närmaste dagarna kommer den peruanska militären vidta alla nödvändiga åtgärder för att blockera de venezuelanska immigranternas inträde på peruanskt territorium. Till sitt förfogande, mot 500 fattiga och säkert hungrande immigranter mobiliserar dessa uniformerade inte mindre än 1200 tungt beväpnade infanterister från armén för att täppa till de 30 illegala gränsövergångarna som det beräknas finnas mellan Ecuador-Peru.

 

PÅ NÅGOT SÄTT SITTER DENNA “Contra-web” på två stolar. För samtidigt citerar de Limakartellens militärer som menar att åtgärden vidtas för att ”operationen, förutom att kontrollera den illegala immigrationen söker undvika gränsfenomen som smuggling och brott”, som om detta fenoment inte skulle vara lika gammalt som ”det äldsta yrket i världen”.

Och nu kommer den verkliga karamellen:

 

CARLOS SCULL heter han som av Fjanten utsetts till ”ambassadör i Peru”. Denne säger att han bett Folkombudsmannen i Peru att ”värna om venezuelanernas mänskliga rättigheter vid gränsen”!

Huvaligen, vilket försvar av sina landsmän.

Och han fick respons från “Folkombudsmannen” i Peru som i en kommuniké uppgav att han vill att peruanska militärer ska utredas om det var de som sköt i luften mot venezuelaner som försökte gå in i Peru. Som om dessa generaler skulle bry sig om en fiktiv varelse som SCULL och en lika menlös och kraftlös som typ som den peruanske tjänstemännen med den fina titeln.

 

FÖR MÅNGA ÅR SEDAN, när Peru utlånade sig som en ”Duttig Idiot” i tjänst hos State Departement, denna gång 1980 på Kuba då de öppnade sin ambassad för ”alla som ville lämna Kuba” och ett tiotal tusen `vagos´ strömmade in på ambassadträdgården efter att först ha mördat den unge vakten, befann jag mig i Caracas. De flesta venezuelanska medierna såg faktiskt med skepsis på den peruanska aktionen vid den tidpunkten.

En av venezuelanerna berättade för mig några månader senare följande historia.

Faktum är att cirka 3500 av de ”frihetsälskande kubanerna” flögs besvikna till Lima (de hade så klart velat till Miami) där de inte härbärgerades på Hotell Hilton utan i en central park i Lima, utsatt för vädrets alla nycker. En av dessa var en ensamstående mor och hennes nyfödde bebis med hjärtproblem.

En kväll tilltog bebisens hjärtproblem och den desperata modern sökte upp sjukhuset där ingen ville ta hand om ”fallet” tills hon stötte på en reserverad typisk lågmäld indianska från Anderna med läkartitel som inför moderns desperata hjärtskärande böner sa att hon skulle operera bebisen.

 

SÅ SKEDDE OCH EFTER DEN lyckade operationen sa den av glädje gråtande modern:

”Hur ska jag kunna tacka er, för pengar har jag inte?”.

Den kvinnliga läkaren tittade upp och sa lugnt:

”Tacka inte mig. Tacka den Kubanska REVOLUTIONEN som gav en ung urfattig indianska från Anderna möjlighet att utbilda sig till läkare i Havanna”!

Källa: https://www.costadelsolfm.org/2021/01/27/peru-movilizo-sus-militares-a-la-frontera-con-ecuador-para-controlar-a-los-migrantes-venezolanos/