21 juli 2021

En renässans för den brittiska kolonialismen som lägger beslag på Venezuelas 2500 guldtackor av landets guldreserv!

 

I ”det stora tågrånet” 1963 i Storbritannien blev bytet 2,6 miljoner pund (i 2009 års penningvärde drygt 380 miljoner kronor). Nu är den nykoloniala brittiska regeringen i färd med att överlämna 14 miljarder kronor i form av Venezuelas 2500 guldtackor och guldreserv till privatpersonen Juan Guaidó. "Det stora Tågrånet " i Storbritannien 1963 bleknar i jämförelse och än mer eftersom det är en rik stat som stjäl från en fattig stat som behöver sin guldreserv för att köpa in vaccin. Och svenska UD tiger skamfullt.



En renässans för den brittiska kolonialismen som lägger beslag på Venezuelas 2500 guldtackor av landets guldreserv!

AV DICK EMANUELSSON

”Det Värsta Rånet i FN-staternas historia”

TEGUCIGALPA / 2021-07-21 / Storbritanniens regering anser sig ha rätt att överlämna delar av en annan stats guldreserver som är placerade i Bank of England i London till en privatperson, i det här fallet venezuelanen Juan Guaidó!

Vi skriver Anno 2021 och Storbritannien tror sig stå sig över all internationell rätt, trots att Bank of England sedan 1997 är en ”autonom institution”, som nu regeringen vill frånkänna sig rätten att bestämma över om den ska följa bankens regler eller falla till föga för USA:s utrikespolitik som formellt sker via den brittiska regeringen.

Men så är konsekvenserna om man är en stat totalt underordnad en ännu större och mäktigare stat, USA.

 

”Storbritannien den 51:e delstaten i USA”

George Galloway

George Galloway
är en före detta brittisk parlamentsledamot och han anser, i en intervju med det kinesiska mediet Global Times ”att den nu dominerande trenden inom den brittiska regeringen är att helt anpassa det Förenade Kungarikets politik till USA:s. USA:s vision av Storbritannien som den 51:e delstaten har vunnit”!

I den visionen kan vi snart placera också det svenska utrikesdepartementets damer och herrar som också erkänner den farlige fjanten och nickedockan Juan Guaidó som president, för vadå?

Det brittiska rättsväsendet ska nu ta ställning till om delar av Venezuelas guldreserv, 2500 guldtackor eller 32 ton som är värderat till 1,6 miljarder dollar eller 14 miljarder kronor, tillhör Venezuela eller privatpersonen Juan Guaidó.

 

Storbritanniens rättsoffer Julian Assange

Det är samma rättsapparat som ansåg att Julian Assange hade spionerat och avslöjat hemliga militära uppgifter från USA:s folkmordskrig i Irak och andra länder men att han inte kunde utlämnas till USA på grund av sitt hälsotillstånd. ”Därför behåller vi honom inom lås och bom för hans eget bästa”, var sensmoralen hos de lockhåriga domarna som påstås representera ”civilisationens vagga”!

Vem kan påstå att Juan Guaidó har någon politisk representation?

Han valdes 2015 till parlamentsledamot i Guaira i delstaten Vargas med 94.000 röster. Men det mandatet, som Gud ska veta har ”exploaterats” runt om i världen, upphörde i januari i år när den nya Nationalförsamlingen, som inkluderar de flesta av oppositionens partier, hade deltagit i parlamentsvalet men som USA och Storbritannien inte erkänner för de visste att deras ”president” var och är hatad i Venezuela som ansvarig för de sanktioner och ekonomiska krig från USA och EU han har varit förevändningen för.

Så vad representerar då denne ”duttige idiot”, en fjärrstyrd USA-docka?

Inte mer än USA:s taktik och strategi för att lägga under sig Venezuelas gigantiska naturresurser som olja, gas och sötvatten. Det enda Guaidó kontrollerar är som bekant fjärrkontrollen i vardagsrummet. Det vill säga om inte hans fru har fråntagit honom den ”maktpositionen” också.





Prostituerade och miljonslöseri

Men det brittiska utrikesdepartementet står fast vid sitt stöd till pajasen och säger i ett pressmeddelande att ”den olagliga Maduro-regimen har gjort anspråk på tillgång till guld som är placerade i Bank of England på uppdrag av staten Venezuela”.

Och vem representerar och vem leder den STATEN? Den folkvalde presidenten Nicolas Maduro.

Men ”den brittiska regeringen står fast vid Guaidó som har erkänts av regeringen sedan februari 2019 som den enda legitima presidenten i Venezuela”.

Det var den 22-23 februari 2019 som Juan Guaidó och hans närmaste krets spenderade miljoner dollar i prostituerade, parfym, Whisky, flygresor tur och retur Miami och organiserade spektaklet ”Venezuela AID”, inte i Venezuela där han inte har någon som helst makt eller statliga institutioner eller organ att basa över, utan från den colombianska gränsstaden Cucuta dit han hade tagits över gränsen av sina allierade paramilitära Narko-Capos i dödsskvadronen ”Los Rastrojos”.

Från den dagen anser den brittiska regeringen att Juan Guaidó är den venezuelanska regeringens ”legitime president”! Vem försöker man lura med det?

Den 4 augusti 2018 genomfördes en drönarattack mot hela den venezuelanska statsledningen och det högsta befälet för de väpnade styrkorna i Venezuela. Hela operationen hade förberetts och tränats på colombianskt territorium. I dag indigneras världen över mordet på Haitis statschef och president, men den 4 augusti 2018 hördes bara ifrågasättanden om det "autentiska" i mordförsöket på president Nicolas Maduro.


Statskupp och militärt invasionsförsök

Denne man har uppmanat den venezuelanska militären att resa sig och genomföra en statskupp den 30 april 2019. Han skrev kontrakt med en amerikanska legoknektsfirma, Silvercorp, om att invadera Venezuela via två väpnade expeditioner som verkställdes den 3 och 4 maj 2020. Han står bakom mordförsöket med drönare den 4 augusti 2018 mot hela den venezuelanska statsledningen. Han står i kontakt via sina två andra partikamrater Leopoldo Lopez och Fredy Guevara som försökte skapa en bas i en av Caracas stadsdelar med venezuelanska och colombianska paramilitärer.

Alla dessa militära äventyr har slutat i totalt pinsamma framför allt politiska fiaskon. Varför? Jo, för att Juan Guaidó, USA:s, Storbritanniens och svenska UD:s ”president” saknar allt slags folkligt stöd och social bas.

 

”Folkhjältarna” från det Stora Tågrånet 1963

Men till den mannen vill Johnssonministären överlämna 32 ton guldtackor och begå historiens sämsta berättigade kupp någonsin i Storbritanniens historia.

För medan Juan Guaidó är ett simpelt verktyg i ett storpolitiskt spel som strävar till att knäcka Venezuela med alla medel, var det STORA TÅGRÅNET i Storbritannien ett stordåd som väckte stor sympati bland landets arbetande skottar, engelsmän, irländare och walesare.


Ronald Biggs, centralfiguren i det Stora Tågrånet 1963 lyckades fly och bodde fram till 2001 i Rio de Janeiro. Än mer populär blev Briggs efter det framträdandet i Storbritannien. Men vem kan anklagas för att påstå att Juan Guaidó är populär?


För medan Buster Edwards och Ronnie Biggs planerade och slet för att rånet skulle bli en framgång, har Guaidó och hans vänner som anlitar colombianska prostituerade i dekadensens tecken slösat bort en massa av de drygt 500 miljoner dollar USA har ställt till förfogandeför att störta den folkvalda Maduroregeringen, enligt en rapport från USAID, CIA:s ”biståndsorganisation” [1].

I ”det stora tågrånet” blev bytet 2,6 miljoner pund (i 2009 års penningvärde drygt 380 miljoner kronor). Ronald Biggs, centralfiguren i rånet lyckades fly och bodde fram till 2001 i Rio de Janeiro. Men valde på grund av sviktande hälsa att återvända till England där han greps och fängslades omedelbart. ”En kuriositet är Biggs framträdande på en grammofonskiva tillsammans med Sex Pistols”, skriver Wikipedia. Än mer populär blev Briggs efter det framträdandet.

”Rånarna blev nästintill folkhjältar”, sammanfattade författaren Brian Dan Christensen i sin presentation av sin bok om tågrånet.

Men vem kan på fullt allvar påstå att Juan Guaidó är populär? Varken i Venezuela eller i utlandet. Bara i de formella pressmeddelandena från ett 50-tal utrikesdepartement i världen, bland dem britternas och svenska UD sägs i torr kanslisvenska att han är den ”legitime presidenten i Venezuela”. ¡Ave Maria!

Nu har det brittiska rättsväsendet bollen på sin sida. Ska den falla till föga inför USA som den gjorde i fallet Assange och inför radarparet Johnson & Biden? Eller ska den tolka den internationella rätten och Bankens egna stadgar korrekt och återlämna 14 miljarder dollar i form av 2500 guldtackor till det venezuelanska folket?

I annat fall blir Johnsson en verklig impopulär britt i det Värsta Rånet i FN-staternas historia