15 december 2020

Oppositionsledaren Henry Falcon karaktäriserar Juan Guaidó som ”idiot” som i dag avslutar sin sex dagar långa ”folkomröstning” via internet [¡SIC!]

Henry Falcon, nyvald parlamentsledamot från oppositionen.

 



VENEZUELA: Oppositionsledaren Henry Falcon karaktäriserar Juan Guaidó som ”idiot” som i dag avslutar sin sex dagar långa ”folkomröstning” via internet [¡SIC!]

Av Dick Emanuelsson, Tegucigalpa

”Han gav allt till `El BOBOLONGO´*

HENRY FALCON deltog i parlamentsvalet den 6 december som ledare för partiet ”Avanzada Progresista”. Han fick tillräckligt med röster i sin valkrets och valdes som ledamot av det venezuelanska parlamentet. Den del av oppositionen som företräds av Donald Trumps marionett, Juan Guaidó valde att uppmana till bojkott.

Och i stället delta för att delta i valkampen hade Guaidó, som inte förfogar över ett annat ”maktmedel” än sin fjärrkontroll i vardagsrummet men som kallar sig, och faktisk erkänns av USA, EU, Sverige och ett 40-tal stater för ”interimspresident”, uppmanat venezuelanerna till att rösta i ett ”val” utan vallängder, valkretsar, valfunktionärer, en Valtribunal som reglerar, administrerar och förser valet med logistik för de drygt 20 miljoner venezuelaner med rösträtt, ett ”val” som ska avslutas i dag och där venezuelanerna under veckan har tryckt på mobilen eller tangentbordet och RÖSTAT DIGITALT PÅ APPLIKATIONEN TELEGRAM!

Jo, det är sant. MEN HUR OCH KRING VAD? frågar kanske sig läsaren av de här raderna. Och var finns de annars så omtalade INTERNATIONELLA VALOBSERVATÖRERNA? Hur många och varifrån kommer de och var finns Trumps andra marionett, Luis Almagro i detta spektakel som ställer frågan:

JA eller NEJ om du anser att valet den 6 december var legitimt eller inte.

 

SJÄLV ANSER GUAIDÓ (och de uppräknade länderna och de två imperialistiska blocken), vars mandat går ut den 5 januari 2021, att han visst ska fortsätta på obestämd tid som ”president”, både för Nationen som för den Nationalförsamling som valdes 2015 och som förnyades vid valet den 6 december. Det är den som nu tillträder den 6 januari 2021 och som innehåller ledamöter från OPPOSITIONEN som deltog i valet, dock inte Guaidó eftersom han bojkottade valet.

Låter det som ”sandlådebråk” från denne man som fick 97.000 röster 2015 i delstaten Vargas? Än värre är att världens mäktigaste block, USA och EU driver denne pajas framför sig i sin politiska besatthet av att störta den Bolivarianska Revolutionen och ta över landet.

 

DETTA LITE SURREALISTISKA SPEKTAKEL har fått venezuelanerna att om inte kräkas så kanske svära ett och annat okvädningsord mot denne pajas som är en Duttig idiot i händerna på Imperiet. Detta skiter bokstavligen i mänskliga rättigheter utan är ute efter Venezuelas olja, ädelmetaller och världens 8:e sötvattenkällor som finns på venezuelanskt territorium, sötvatten som i veckan nu säljs på börsen.

Men Wall Street, de transnationella USA-trusterna och det militärindustriella komplexet, den verkliga MAKTEN i USA använder Guaidó som ett verktyg i dess strategi för att ta över Venezuelas enorma naturtillgångar som samtidigt är landets förbannelse.

Glöm inte vad han skrev i Washington Post 1999, senator PAUL CORDWELL vid inledningen till debatten om Plan Colombia:

”För att KONTROLLERA VENEZUELA (läs deras OLJA), är det nödvändigt att ockupera COLOMBIA MILITÄRT”!

I dag förfogar Imperiet över sju militärbaser i Colombia. För detta amerikanska marinsoldater tränade militärt vid flera läger i det colombianska länet Guajira och som 3-4 maj landsteg sju kilometer från- och trodde sig kunna inta Caracas internationella flygplats i en slags Hollywoodaktion för att därifrån begära en USA-invasion av Venezuela.

 

DÄRFÖR ÄR HENRI FALCÓN och andra oppositionsledare som deltog i valet den 6 december urlessa på Pajasen Guaidós utspel som den nu nämnda ”folkomröstningen” som Falcon karaktäriserar som Guaidós ”lurendrejeri och en bedräglig illusion”

Den politiska ledaren och presidenten för Avanzada Progresista, beskriver Guaidós ”val” som ett ”bedrägeri”.

– Den planen kommer att bli en ny frustration för människor, tillade Falcon.

– Det är en upprepad plan som liknar scenariot för presidentvalet 2018 som bojkottades av en del av partier från oppositionen och som resulterade i omvalet av Maduro.

– Jag hävdar att det enda instrumentet för demokratisk förändring, det är att gå till valurnorna, allt annat är fantasi. Den där ”folkomröstningen (via internet) är rent bedrägeri. De (Guaidó&Co) har inte något annat att erbjuda, dundrar Falcon.

 

HAN ERINRADE OCKSÅ om konsekvenserna vid parlamentsvalet 2005 när oppositionen avstod från att delta.

– Det var ett allvarligt misstag och Chavezlägret intog alla ledamötsplatserna i Nationalförsamlingen. Det enda sättet att uppnå förändring i Venezuela är att gå och rösta, insisterade Falcon.

Själv ser jag fram emot att ta del av Guaidós ”Valvaka” och när hans Valtribunal kommer att presentera siffrorna över valresultatet i kväll. Själv har jag som svenne tänkt att lägga min röst. Va? Om jag får och hur jag ska rösta? Nänänä! Det är en valhemlighet som bara jag har rätt att veta. . . .

https://www.lechuguinos.com/hneri-falcon-consulta-popular-fantasia-ilusion-engano/

* Är ett slanguttryck på spanska som ungefär kan översättas till idiot, stupid, knäppskalle. . .


Det mediala kriget mot Venezuela

 


I den lilla staden Güiria i delstaten Sucre drunknade elva (11) venezuelaner när de begav sig mot Trinidad-Tobago och det blir en världsnyhet med udden riktad mot Venezuelas regering.

Men sedan 2014 har, enligt FN, 20.000 människor drunknat när de flytt från Libyen, ett krig skapat av och verkställt av USA&NATO OCH Europa (inklusive stöd från alla svenska riksdagspartier med SD som undantag).

Men mycket lite sägs om Orsak och Verkan i den humanitära katastrofen skapad i Libyen. Däremot ställs Venezuela mot skampålen.