28 februari 2019

Annika Hernroth-Rothstein framträdde i den suspenderade Nationalförsamlingen med avsikt att provocera Maduro att deportera henne från Venezuela?

En glad, säker och avslappnad Annika Hernroth-Rothstein verkade känna sig "som hemma" i oppositionens kontrollerade men suspenderade Nationalförsamlingen. Hon vågade dock inte yttra som hon gjorde den 10 februari att ”. . . jag känner genuint hat gentemot den här regimen. . . tiotusentals barn dör i socialismens namn" i Venezuela.
Är det en reporters uppgift att offentligt dryfta sina personliga subjektiva uppfattningar samtidigt som man befinner sig på ett journalistiskt uppdrag? En annan sak är att USA-allierade Dagens Nyheters ledarsida kan göra dylika uttalanden men en påstådd reporter? Dessutom, i "socialismens namn" har Kuba den lägsta barnadödligheten på den amerikanska kontinenten, lägre än USA och Kanada. Venezuela har den fjärde lägsta i Sydamerika. Vad blir det då kvar av Rothsteins anklagelse?




Annika Hernroth-Rothstein framträdde i den suspenderade Nationalförsamlingen med avsikt att provocera Maduro att deportera henne från Venezuela?

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2019-02-28 / Den 37-ÅRIGA Annika Hernroth-Rothstein kommer med all sannolikhet att utvisas från Venezuela. Hon framträdde igår i den suspenderade Nationalförsamlingen där hon under sju minuter bekräftade att hon är vad man på journalistspråk brukar kalla för ”en inskickad planterad representant”, i Venezuelas fall av politiska krafter som vill använda henne politiskt mot den folkvalda regeringen i Caracas.

Annika Hernroth-Rothstein kommer att användas som ”källa” av medier, politiker och regeringar som ser Juan Guaidó, låtsaspresidenten, som den legitime presidenten i Venezuela.

Den röda tråden i hennes uttalanden var att regeringspartiets ”Kollektiv”, det vill säga de självförsvarsgrupper som bildats i delstaterna och gränsregionerna Tachira och Barinas, där de bekämpar den omfattande smuggeltrafiken ska ha stoppat henne och hennes chaufför samt tolk (hon kan inte ens spanska och har befunnit sig i Venezuela under hela februari månad som ”utsänd” av en webb med namnet ”Ledarsidorna.se”). Just i det området opererar colombianska paramilitära grupper i allians med sina politiska fränder inom den venezuelanska oppositionen och maffian. Hon ska ha bestulits på alla sina tillhörigheter av vad hon i sitt Twitter kallade för ”Maduros gerilla” och fått ett slag i ansiktet för att hon inte överlämnade sin skyddsväst tillräckligt snabbt.

I DET NÄMNDA TWITTRET som hon publicerade den 24 februari, talade hon om att hon hade uppehållits under två timmar. I Nationalförsamlingen sa hon att det var 30 minuter. Hon visade inte upp ett enda bevis på skador eller skriftliga läkarutlåtanden. Det finns bara hennes ord vad som hände kring området Ureña i delstaten Tachira som kontrolleras av oppositionen och där oppositionens maskerade hejdukar igångsatte våldsamheter under 48 timmar den 23-24 februari. Två bussar antändes av terroristerna. Om det sa Annika Hernroth-Rothstein inte ett ord.

Det faktum att hon framträdde i Nationalförsamlingen späder på hennes ”välja sida” i den Venezuela krisen och ses så klart inte med blida ögon i presidentpalatset. Uppenbarligen är hon ute efter att provocera regeringen till att den deporterar henne från Venezuela, vilket skulle ge henne en martyrkrans i de internationella medierna.

Den israeliska sionistiska statsledningen mördar ett palestinskt barn var tredje dag och fängslar och arresterar tusentals barn. Men Annika Hernroth-Rothstein, som skriver för Jerusalem Post och andra medier av liknande karaktär och ursprung attackerar inte sina uppdragsgivare i Tel Aviv utan i stället den venezuelanska regeringen.


REDAN DEN 10 FEBRUARI I ÅR gav hon en försmak av vad hon anser om den venezuelanska regeringen:

”. . . jag känner genuint hat gentemot den här regimen och dem som hjälpte till att bygga upp en myt som nu sakta dödar dessa barn. För detta är folkmord, och inget annat, det ser jag nu. Tiotusentals barn dör i socialismens namn och ingen ids sörja vid deras namnlösa gravar”.

Hon skrev sina anklagelser med anledning av ett besök på ett barnhem för övergivna eller överlämnade venezuelanska barn i åldern 0-6 år. Det var mer ett subjektivt personligt utlåtande över regeringen Maduro än ett seriöst försök att spegla de unga venezuelanska barnens framtidsperspektiv i ett reportage.

Men utlåtandet den 10 februari i den drapan samt hennes nu framträdande i oppositionens Nationalförsamling ger en bild om Annika Hernroth-Rothsteins verkliga uppgift under sin vistelse i Venezuela.

I texten från 10 februari finns inte en rad om barnadödlighet mer än att hon anklagar ett politiskt/ekonomiskt system för att systematiskt ha ihjäl de små. Men om fru Hernroth-Rothstein hade öppnat CIA:s årsbok för 1 januari 2018 hade hon kunnat konstatera att det socialistiska Kuba har den lägsta barnadödligheten på hela den amerikanska kontinenten, inklusive USA och Canada, medan Venezuela i Sydamerika ligger på 4:e plats där med den lägsta barnadödligheten.

Hennes politiska fränder i Colombia eller Peru, bägge medlemmar i den anti-chavistiska Lima-Kartellen registrerar högre barnadödlighet än Venezuela som är utsatt för en ekonomisk krigföring av USA och EU utan historisk jämförelse i Latinamerika. Sök på Google och du ska hitta många videos över barnen i Colombia, Chile, Peru eller Brasilien som letar efter mat på de gigantiska soptipparna.


I WIKIPEDIA BESKRIVS Annika Hernroth-Rothstein som en fullblodssionist som inte ens äter svensk mat utan importerar koshermat från Belgien. Hon verkar vara en person som ser sin roll som en soldat i kampen mot antisemitismen. Det kanske också är där vi ska se hennes hat mot landets politiska styre som är en konsekvent vän till den palestinska kampen för befrielse ur klorna på den sionistiska folkmördarstaten, den stat som var tredje dag har ihjäl ett palestinskt barn.

Läs mer:

Annika Hernroth-Rothstein eller billig slaskjournalistik om Venezuela


Video: Fru Rothstein framträder i oppositionens Nationalförsamling: