15 mars 2019

CNN bekräftar den misslyckade dron-attacken mot president Maduro

Med denna nya form av krigföring tänkte den venezuelanska oppositionen, med stöd och ledning från USA störta den folkvalde presidenten i Venezuela, Nicolas Maduro. Attentatet ägde rum den 4 augusti 2018.




CNN bekräftar den misslyckade dron-attacken mot president Maduro

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2019-03-15 / I förra veckan var det New York Times som avslöjade lögnen om att Maduro var ansvarig för branden mot containern med den ”humanitära hjälpen” den 23 februari i år. Nu är det CNN som i praktiken pekar ut Trumpadministrationen med John Bolton som centralfigur i den misslyckade dron-attacken mot president Nicolas Maduro den 4 augusti 2018. En av de inblandade intervjuas av CNN.

Det var två drönar som skulle ända livet på Venezuelas president Nicolas Maduro och hela den venezuelanska militära- och statsledningen. En av de två drönarna oskadliggjordes av säkerhetstjänsten och exploderade ovanför militärkadetter varav sju skadades.

Operatören för den andra dronen förlorade kontakten genom sofistikerad störningsteknik från Maduros säkerhetstjänst och störtade och exploderade mot ett bostadshus.

Medierna trodde först att en gastub hade exploderat och anklagade Maduro för en ”egen-attentat”. Men vittnen och en video bekräftar att det var en dron.

”CNN har nya videor som ger ett kallakårar-perspektiv på den mystiska dron-attack som begicks förra året mot president Nicolás Maduro. Det är det första försöket att döda en statschef med en kommersiell enhet (dronen) av denna typ, köpt online och monterad för hand med militära sprängämnen inuti”, skrev CNN på sin hemsida i dag.

Den venezuelanska politiska högern, uppbackad av USA och Colombia har förlorat val efter val trots en oerhört svår ekonomisk situation. Nu verkar det som de satsar allt, än en gång, på en våldsam militär utgång likt den i Libyen och Syrien. På bilden skyddas Maduro av sina livvakter med hjälp av skottsäkra skyddsvästar.


CNN intervjuar organisatören

Som källa har CNN den man som organiserade och deltog i attentatet från början, det vill säga från den colombianska sidan om gränsen där gärningsmännen testade, praktiserade och packade ner drönarna och smugglade dem över till andra sidan av gränsen. Där skulle de verkställa mordet på president Maduro den 4 augusti under en militärparad i Caracas. Där stod praktiskt taget hela den venezuelanska stats- och militära ledningen uppradad.

CNN intervjuade ”spindeln och organisatören av attentatet” som berättar hur attentatet förbereddes på colombiansk mark. Han erkänner att attentatet kunde ha bragt många människor om livet, ”men det var ändå en risk som vi var tvungna att ta”, bekänner han.

Bolton pekas ut

”Trumps president i Venezuela”, Juan Guaidó påstods sig ha blivit överraskad när attentatet ägde rum och trodde att det hade varit ett verk av regeringen Maduro. Han påstod också, vilket knappast någon tror på, att han inte stödde ”metoden” att döda Maduro.

Dagen efter attentatet, och med ett lika dåligt pokerface som Guaidó varnade USA:s säkerhetsrådgivare John Bolton för att regeringen Maduro hade `fingerat´ attentatet för att hitta en förevändning för att utlösa hårdare tag i landet.

Men CNN tror inte på Boltons påstående och talade med tjänstemän i kretsen kring Bolton som ”har tillgång till underrättelserapporter som sa till CNN att de tror att det var en verklig attack som gick fel”.

"BOLTON: "Amerika är amerikanarnas! Vi ska göra rent vår Bakgård med Monroes doktrin"!



”På lördag ska vi döda Maduro med drönar”

Den 6 augusti 2018, det vill säga två dagar efter attentatet mot Maduro, släppte den ärkereaktionäre peruanen Jaime Bayly en politisk bomb. I sitt program, som följdriktigt sänds från Miami, berättade han att han hade bjudits in till ett möte av konspiratörerna i Miami en vecka INNAN attentatet.

Enligt Bayly sa attentatsmännen att ”på lördag ska vi döda Maduro med drönar”.

– Tyvärr lyckades de inte, sa en besviken suckande Bayly som dock repade sig och tillade att hans mördarvänner kommer att försöka igen.

Han berättade även att många jänkare är inblandade, dock inte Trump, underströk Bayly. Han uppgav att han har många vänner och kontakter i Vita Huset som, kan vi förmoda, förser denne peruanske kupp- och krigshetsare med insiderinformation. Därför bör man lyssna på honom.

Även om inte Trump kanske var inblandad så tyder allt på att Bolton var det, och Bolton har ju Trumps stöd och vad det verkar, fria händer. Och det är farligt för världsfreden.

Se video med Jaime Bayly:


Terroristerna mötte USA-regeringen tre gånger!

Attentatets organisatör, som intervjuades av de sex inblandade CNN-journalisterna uppger att terroristgruppen ”sammanträdde tre gånger med representanter för USA-regeringen EFTER attacken”.

”De kallade till tre möten efteråt, jag föreställer mig att det vara för att samla in information för att de skulle kunna analysera fallet”, sa ledaren till CNN.

Enligt CNN uppgav en talesman för USA:s UD att han inte ville tala om dessa förmodade [3] möten men sa: ”Vår politik är att stödja en fredlig förvandling i Venezuela”.



Maduro hade rätt, enligt CNN

CNN tvingas erkänna att den venezuelanska regeringens och inrikesministerns officiella uttalande i augusti 2018, om att dronattacken var verklig och var den hade planerats och tränats i Colombia bekräftas nu av terroristledarens egna uttalanden till nyhetsbyrån i USA.

Också Maduros uttalande om att attacken hade förberetts på colombianskt territorium bekräftas nu genom CNN-intervjun.

I den video som CNN bifogar kan vi se hur förberedelserna och övningarna på hög och låg höjd med drönarna på den colombianska gården gick till. När träningen var klar, monterades drönarna ner och smugglades in i Venezuela.

Den 4 augusti 2018 gick de till attack. Åtta personer skadades av de explosiva ämnena. Men Maduro beskyddades av hans livvakter.

Så ser den venezuelanska oppositionens "politiska oberoende" ut.


Blomberg Businessweek avslöjade mordplanerna

Uppgifterna och de erkännanden som gjorts, åtminstone från en av de gripna, pekar mot att oppositionsledaren Julio Borges, som lever i exil på en stor herrgård i Colombia, var en av spindlarna i attentatet och försöket att mörda en folkvald president.

I en video uppger en av de gripna, Juan Carlos Monasterios hur gruppen tränades och finansierades från Colombia.

Nyhetsbyrån Blomberg Businessweek avslöjade i ett omfattande reportage från den 26 juni 2018 att starka finansiella och militära krafter i Colombia var och är djupt inblandade i konspirationerna mot den venezuelanska regeringen och dess president. Blomberg Businessweek kan knappast anklagas för att vara vänster.


Läs mer: President Maduro utsattes för fyra beväpnade drönar i terroristattack


Läs mer: Motiven bakom kuppförsöket mot Venezuelas president


Läs mer: Drönarna som skulle döda president Maduro och männen bakom dem