7 maj 2020

Venezuela: Den andre tillfångatagne legoknekten (USA) beskriver hur de skulle inta flygplatsen och presidentpalatset




Venezuela: Den andre tillfångatagne legoknekten (USA) beskriver hur de skulle inta flygplatsen och presidentpalatset

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2020-05-07 / Airam Berry är den andre marinsoldaten från USA som greps den 4 maj i gryningen när en kommandostyrka på åtta terrorister, som avlöpte från det colombianska gränslänet Guajira, anlände till Chuao, den lilla fiskebyn vid den venezuelanska karibiska kusten där de greps av folkmilisen i byn. Berry bekräftar vad hans legoknektskompanjon Luke Denman sa igår; Caracas´ internationella flygplats och presidentpalatset skulle intas och president Nicolas Maduro kidnappas och föras till flygplatsen varifrån han skulle flygas till USA.


Arain Berry, den andre legoknekten från USA.

Han är en så kallad `Grön Basker´ sedan 1996, 41 år gammal med uppdrag i USA:s folkmordskrig i Irak 2003, 2005 och 2007, varje uppdrag utfördes under ett år. Dessa marinsoldater, de blodbesudlade Gröna Baskrarna brände byar och sköt ihjäl kvinnor, barn och gamlingar i Vietnam, Laos och Kambodja fram till 1975 då USA fördrevs från Indokina efter att ha lidit ett förnedrande militärt nederlag. Men det politiska nederlaget var desto större.


·         Var du en Grön Basker?

– Ja, svarade Berry som berättade att han tillhörde USA:s Grupp 10, Specialstyrkor som SWAT (Special Weapons and Tactics) fram till 2010.

 

SWAT-medlemmarna delas upp i mindre grupper, oftast med fyra eller fem man i varje. Alla SWAT-medlemmar besitter olika specialkunskaper såsom prickskytte, förhandlingsteknik och kunskaper inom sprängämnen och speciella vapen. Andra benämningar av insatsstyrkor är t.ex. SRT (special response team) eller ERT (emergency response team)”, enligt Wikipedia.


På kartan finns det tre punkter (klicka för större format). I Maiquetia ligger den internationella flygplatsen som terroriststyrkorna, från havet och de landbaserade, skulle inta. I gryningen den 3 maj anlände den första kommandot till badorten Macuto, 9,6 kilometer från flygplatsen. Men vid skottlossningen dödades de åtta terroristerna. Vid den tredje punkten längst till vänster är den lilla fiskebyn Chuao belägen. Dit anlände den andra terrorgruppen som trodde att den skulle hälsas välkommen av "det förtryckta venezuelanska folket". I stället överraskades gruppen av den beväpnade civilbefolkningen som inte bara larmade armén och polisen utan som också tillfångatog terroristerna, bland dem de två "Gröna Baskrarna" från USA som fick smaka av gruset i Chuao.


Fordon med monterade maskingevär

Det var denna erfarenhet som Berry Denman och Luke Denman hade lärt ut under de cirka tre månadernas hårdträning på colombianskt territorium i länet Guajira till de övriga medlemmarna, 60-70 venezuelanska desertörer. De tre grupperna av terrorister skulle operera enligt SWAT-manualen när grupperna skulle köra mot Caracas, de cirka 40 minuterna från flygplatsen i Maiquetia, vid kusten till Caracas. Till sitt förfogande hade de landbaserade kommandogrupper sex pickup/VAN-fordon med maskingevär monterade, ungefär som terroristerna i Syrien eller Libyen opererar.


På bilderna två av de sex bepansrade bilarna som skulle köra mot flygplatsen och Caracas och presidentpalatset för att där kidnappa president Nicolas Maduro i presidentpalatset Miraflores. Därefter skulle terroristerna föra Maduro till den internationella flygplatsen i Maiquetia där USA-plan väntade på att föra honom till USA. Internationell piratverksamhet? Vad säger svenska UD?


·         Vilka var målen för dessa specialoperationer?

– Att ta kontroll över DGIM, (la Dirección General de Inteligencia Militar) den militära underrättelsetjänstens högkvarter, den venezuelanska säkerhetstjänsten Sebin och presidentpalatset Miraflores, flygplatsen Maiquetia och den militära flygbasen Carlota.

·         Vilken skulle din uppgift ha varit på flygbasen Carlota (som ligger mitt i centrala Caracas)?

– Att ta kontrollen över landningsbanan.

·         Varifrån skulle flyget komma som skulle hämta Maduro och vilken var hans slutdestination?

– Jag förmodar att det var USA.

·         Hur såg instruktionerna ut för att gripa presidenten i Miraflores?

– Jag är inte helt säker, jag vet bara det mest nödvändiga.

·         Vem skulle ansvara för koordinationen med flygplanen?

– Jag hade ansvaret att ringa Jordan (via satellittelefon). Jordan hade ansvaret för att kontakta någon i USA och vi skulle invänta att planet skulle landa i Venezuela.

Legoknekten fick också frågan om hur mycket han kunde vänta sig i dollar efter utfört uppdrag, det vill säga en framgångsrik militär statskupp. Men säger att han inte har någon exakt summa på det. Men på frågan vad han tror att Jordan Goudreau kan inkassera uppger han ”miljoner”.


Kontraktet för "OPERATION STATSKUPP VENEZUELA",
skrevs under av Juan Guaidó, Jordan Goudreau och J.J. Rendon.
För stort format, klicka på bilden.





Krigsveteraner från USA:s folkmordskrig

De tre legoknektarna Luke Denman, Airam Berry och deras chef Jordan Goudreau tjänstgjorde alla tre i Irak och Afghanistan. Enligt Washington Post lämnade Goudreau sin tjänst i februari 2016. Berry tillhörde ingenjörstrupperna och hade graden sergeant. Han tjänade USA:s armé från 1996 till oktober 2013. Denman å sin sida hade aktiv tjänst som kommunikationssergeant för specialstyrkor från oktober 2006 till december 2011 och i arméns reserv till september 2014.

 

David Maxwell, en pensionerad arméofficer som Washington Post fick en kommentar av har 22 års erfarenhet av specialstyrkorna. Han säger att terroristoperationen verkade vara dåligt planerad och utförd, som om det skulle handla om en Hollywoodfilm och i grunden inte en politisk konflikt där folket exkluderas. Folket i Chuao var det som grep terroristerna när de anlände till den underbara viken på den karibiska atlantkusten. Det handlade inte om en god och ond armé som stod mot varandra, som Maxwell vill göra gällande. Däremot har han rätt när han menar att de agerade klantigt och oprofessionellt i ett avseende:

 


– Operatörer skulle vanligtvis använda neutrala uniformer och exkludera allt som är kopplat till deras identitet. Men [president] Maduro viftade med Berrys och Denmans utgångna militära ID-kort, deras krigsveteranskort och pass i presskonferensen i måndags efter att de tillfångatagits, sade en luttrad Maxwell och tillade:

– Jag vet inte hur de tänkte. Det är pinsamt för försvaret och Förenta staterna. Trodde de att det skulle bli ett ”Frikort ur fängelset”?


Konsulten i statskupper arkitekten

En annan konspiratör är den Miamibaserade venezuelanske ”konsulten” i politiska val, statskupper och psykologisk krigföring, J.J. Rendon. Denne var delaktig som ”konsult” innan militärkuppen i Honduras och har varit konsult i flera presidentval i Latinamerika. Prominenta högerextremister som Alvaro Uribe, Henrique Capriles (kuppmakare 2002 i Venezuela), Juan Orlando Hernández (Honduras), Norman Quijano (El Salvadors dösskvadronparti, Arena), Enrique Peña Nieto (Mexiko) och två valkampanjer för Juan Manuel Santos (Colombia). Enligt “en artikel publicerad i ABC (nyfrankistisk, Spanien) är J.J. Rendon erkänd som en av de tio mest inflytelserika konsulterna i världen”, hävdar Wkipedia.

 

J.J. Rendon är en av undertecknarna av kontraktet som upprättades mellan Silvercorps ”kommendant” Jordan Goudreau och Juan Guaidó för att invadera och genomföra en statskupp i sitt eget fosterland.

Silvercorps boss Jordan Goudreau och Juan Guaidó med kontraktet.

Colombias f.d. president Juan Manuel Santos J.J. Rendon.


Och han har inga som helst svårigheter att erkänna det i en intervju av CNN-reportern Fernando Rincon, existensen av kontraktet ”OPERATIONEN STATSKUPP VENEZUELA”.

 

Skulle terroristerna haft framgång skulle Silvercorp och Goudreau ha inkasserat 212 miljoner dollar, enligt de uppgifter som florerar och som sägs vara på pränt i detta kontrakt.

 

– Sju av åtta sidor har offentliggjorts. Kontraktet har 42 sidor med bilagor som förklarar avtalet (-s innebörd). Det kunde inte verkställas eller rättare sagt; det kunde inte utlösas i någon av dess protokollsanteckningar. Vad innehöll det (kontraktet)? En sondering för att undersöka möjligheten att gripa och transportera medlemmar av [Maduro-]regimen och ställa dem inför rättvisan [i USA] av dem som har en arresteringsorder utfärdad [mot sig].


En hopplöst splittrad opposition

J.J. Rendon säger utan att vackla eller darra på stämman att han deltagit i ”många möten” under en och en halv månads tid i USA. Dessa möten handlade om och fortsätter att handla om att hitta en framgångsrik strategi för att med våld störta den folkvalda regeringen i Caracas, en militaristisk ståndpunkt som ohjälpligt har splittrat den egna politiska antichavistiska oppositionen i Venezuela; på ena sidan Juan Guaidó och Corina Machado (som bara väntar på en USA-invasion, hon ser ingen annan utväg) som satsar hela sin kraft på en våldsam lösning och med USA i ryggen som den avgörande kraften för att störta vänsterregeringen Nicolas Maduro.

 

Å den andra sidan en civil opposition som deltagit i förhandlingar, med hjälp av Spaniens före regeringspresident, Rodrigo Zapatero. Denna till synes demokratiska opposition och Madurolägret är sedan flera månader tillbaka överens om att skapa och utse en ny Nationell Valtribunal (CNE) som ska utlysa demokratiska val för en ny Nationalförsamling (parlamentet). Detta val ska, enligt författningen äga rum senast i december i år. Nu har pandemikrisen gjort valets datum ovisst. Men så snart den krisen är över kommer förberedelserna för parlamentsvalet att intensifieras.


Enligt den cenezuelanska dagstidningen Últimas Noticias, som citerar en militär källa går det inte att utesluta att dessa krigsfartyg deltog i "Operación Gedeón" i vilken de genom landstigningsoperationerna skulle störta president Maduro. Fartygen deltog i den USA-ledda flottmanövern som 22 stater deltog i under ledning av USA:s 4:e Flotta. När militärkuppen mot Chiles vänsterpresident Salvador Allende ägde rum i september 1973 låg krigsfartyg från USA-marinen på redden utanför Valparaiso där statskuppen mot Allende först inleddes den 10 september. USA var arkitekten bakom den militärkuppen. Som nu, anno 2020 mot Venezuelas folkvalda.


Militär invasion INNAN parlamentsvalet

 

Därför är USA och Juan Guaidó stressade för de vet att de skulle vara hopplöst förlorade i ett parlamentsval som de redan på förhand förklarar som ”illegitimt”. Därför intensifieras nu USA:s krig på alla nivåer och fronter, vilket också inkluderar väpnade aktioner och direkta kommandoräder. Bekräftelsen kom med de två terroristaktionerna den 3 och 4 maj som blev ett praktfiasko. Detta kan ses av Pentagon som en ny allvarlig erfarenhet.

 

För vad som ägde rum i helgen och i måndags var en perfekt kombination och ett uttryck för enigheten mellan de väpnade styrkorna och det organiserade beväpnade folket, som idag uppgår till 4,1 miljoner kvinnor och män, som faktiskt var det som både larmade och som grep kommandostyrkan med de två Gröna Baskrarna från USA.

 

Juan Guaidó är en bokstavlig papperspresident utan varken trupper eller myndigheter. Han har bara Trump och J.J. Rendon, vilket inte är helt betydelselöst. Tvärtom. Vreden över misslyckandet av terroristaktionerna den 3 och 4 maj fick sitt konkreta uttryck i en ny cyberattack från USA mot det venezuelanska elnätet som slogs ut i nästan hela Venezuela i tisdags när USA, först efter 48 timmar påstod att Vita Huset inte hade något som helst med försöket att kidnappa eller mörda den folkvalde president Maduro. Ingen hade väl heller väntat sig att Trump skulle ta på sig ansvaret för ett så förnedrande nederlag. Men hämnden blev ett nedsläckande av Venezuelas elnät.


Ockupera flygplatsen och begära militär stöd 

För fiaskot i badorten Macuto, 9,6 kilometer från flygplatsen samt den lilla fiskebyn Chuao, världsberömd för sin underbara kakao och som är en by som man i praktiken bara kan nå sjövägen eller med helikopter var så bedövande att varken USA eller Colombia kunde ta på sig ansvaret.

 

Hur skulle en USA-invasion med infanterisoldater ockupera Stor-Caracas militärt med cirka fem miljoner invånare, trånga gränder som Folkmilisen, som i Caracas uppgår till minst en miljon civila, beväpnade och tränade milissoldater, känner som sin egen ficka?

 

Men att ockupera flygplatsen och därifrån begära det utländska militära stödet med bombflyg och attackhelikoptrar, precis som i Vietnam, Afghanistan, Irak eller Libyen, det är den som var den autentiska planen.

 

Legoknekten Adam Berry i videointervju:

https://youtu.be/y_D3V71PmJM

J.J. Rendon i CNN:

https://cnnespanol.cnn.com/video/venezuela-operacion-gedeon-firma-contrato-rendon-entrevista-fernando-del-rincon-conclusiones/

 

Läs mer:

6 maj 2020

Trump gav ordern om att invadera Venezuela, uppger en av de två marinsoldaterna från USA som tillfångatogs av Folkmilisen!
http://dickema.blogspot.com/2020/05/trump-gav-ordern-om-att-invadera.html

4 maj 2020

VENEZUELA: Ett organiserat och beväpnat folk som neutraliserar och tillfångatar en andra terroriststyrka med två legoknektar från USA!
http://dickema.blogspot.com/2020/05/venezuela-ett-organiserat-och-bevapnat.html

3 maj 2020

Honduras största vänsterparti fördömer USA:s nya version av Grisbuktsinvasionen anno 2020, denne gång av Venezuela
http://dickema.blogspot.com/2020/05/honduras-storsta-vansterparti-fordomer.html

3 maj 2020

VENEZUELA: Terroristgrupp landsteg 10 km från Caracas internationella flygplats i snabbgående yachter!
http://dickema.blogspot.com/2020/05/venezuela-terroristgrupp-landsteg-10-km.html