19 januari 2021

Patienter dör av Covid i Manaus, Brasilien men bistås av Venezuela, inte landets USA-allierade president Jair Bolsonaro som erkänner marionetten Juan Guaidó!

 

Femton venezuelanska långtradare med flytande syrgas har räddat livet på många brasilianer som var döende på grund av att stormakten Brasilien, under ledning av den högerextreme presidenten Jair Bolsonaro inte är kapabel att möta virusets anstormning i Amazonas´ centrum, Manaus.



Patienter dör av Covid i Manaus, Brasilien men bistås av Venezuela, inte landets USA-allierade president Jair Bolsonaro som erkänner marionetten Juan Guaidó!

TEGUCIGALPA / 2021-01-19 / DICK EMANUELSSON / Trots att Brasiliens högerextreme president Jair Bolsonaro deltar i USAs krig mot Venezuela, körde venezuelanska lastbilar in i centrum av Amazonas, staden Manaus där sjukvården har kollapsat och där Bolsonaro inte har varit kapabel att få fram syrgastuber till de utsatta patienterna i en stat med 200 miljoner invånare.-

Venezuela transporterade 130 tusen liter flytande syre. Lastbilarna lastades vid stålverket vid Orinocogloden, (Sidor) i södra Venezuela och körde söderut, på väg mot staden Manaus, delstaten Roraima, Brasilien.

Venezuelas utrikesminister Jorge Arreaza informerade guvernören för Roraima, som inför pressen tackade Venezuela för det humanitära biståndet från Venezuela.

Det sydamerikanska landet bistod även med 107 läkare från Simón Bolívar Brigaden som tog emot de sjuka brasilianska patienterna vid BoaVista-konsulatet för att bekämpa Coronaviruset och bekämpa den sanitära krisen i delstaten Amazonas.

Guvernören för staten Bolívar, Justo Noguera Pietri, uppmanade till maximalt samarbete med de civila och militära myndigheterna så att biståndet skulle anlända säkert till sin destination. Hundratals släktingar väntar i Manaus och köar vid landningsplatsen.

Har någon läsare av de här raderna hört eller läst vad Trumps och Bolsonaros marionettptesident JUAN GUAIDÓ har sagt eller gjort som "interimspresident" för det brasilianska broderfolket?

 


10 000 euros, eller 101 402 sv/kr i månaden betalar den venezuelanska oppositionens ledare för sin ”lya” i Madrid!

 

Tänk vad livet kan vara enkelt bara man är född i "rätt familj" och har de rätta politiska och internationella kontakterna! Men för det krävs också ett du i gengäld överlämnar ditt lands framtid i State Departements händer.



10 000 euros, eller 101 402 sv/kr i månaden betalar den venezuelanska oppositionens ledare för sin ”lya” i Madrid!

Hans oppositionskumpan i Bogota, Julio Borges lever också som en Rockefellermagnat!

TEGUCIGALPA / 2021-01-19 / DICK EMANUELSSON / Det är dessa två personligheter från den venezuelanska högerextrema och våldsamma opposition som är ansvariga, för såväl försöket att under fyra månader med våld störta president Nicolas Maduro 2017, vilket resulterade i 120 döda och närmare tusen skadade venezuelaner och en uppmaning till Venezuelas militärer att genomföra en statskupp och störta demokratin den 30 april 2019.

Försöket slutade som bekant i ett praktfiasko och Lopez, som hade fritagits på morgonen från sin husarrest sjappade snabbt av till den spanska ambassaden när han insåg att bara en handfull misslyckade avskedade militärer hade slutit upp. På den spanska fick denne terrorist en fristad på order av den socialdemokratiske opportunisten Pedro Sanchez (PSOE).

Den 24 oktober 2020 smugglade samma ambassadör ut Lopez från ambassaden och bröt mot internationella avtal när han medverkade till att denne brottsling kunde lämna Venezuela illegalt och anlända till Spanien.


Leopoldo Lopez uppmanade oppositionen att med våld störta den folkvalda regeringen 2017. Chavister brändes levande och 120 venezuelaner mördades . Men i västvärldens medier beskrevs Lopez och hans hejddukar som "frihetskämpar". Varje jämförelse med Trumps fascistiska stormtrupper är en tillfällighet.




OCH NU HAR HERRSKAPET LEOPOLDO OCH LILIAN med sina tre telningar flyttat in ett av Madrids mest fashionabla områden och betalar den nätta summan av 10.000 euros, eller 101 402 sv/kr i månaden, enligt dagens penningkurs.

Nyheten om ”uppgraderingen” av sin bostadsstandard gav den nyfrankistiska dagstidningen ABC. Och nyheten har inte fallit i god jord hos den egna oppositionen i Venezuela, eller de miljoner fattiga venezuelaner som lockades av Lopez och Juan Guaidós uppdragsgivare, Trump, Ivan Duque (Col), Jair Bolsonaro (Brasil) och den så kallade Lima-Kartellen som lovade venezuelanerna guld och gröna skogar, arbete och bostad, inte i samma klass som Lopez, men ändå. . . Men vad dessa venezuelaner mötte var rasism och bespottande från colombianer, peruaner eller chilenare som själva befinner sig i en utsatt situation, av massarbetslöshet, förvärrad av pandemin.

 

MEN DET DRABBAR INTE Lopez, Borges eller Guaidó. De anklagas nu på nätet av sina egna eller vanliga venezuelaner för att ha ”stulit den internationella humanitära hjälpen”, som hade samlats inför spektaklet ”VENEZUELA AID”, 22-23 januari 2019 vid den colombianska gränsstaden Cucuta.

Medborgaren Rafael Henríquez, skrev via sin Twitter @rafaelhenrikez, att ”medan den vanlige spanjoren behöver två arbeten för att betala sin hyra på 1000 euros, kan den arbetslöse Leopoldo Lopez, som nyss har anlänt (till Spanien), hyra en våning för 10.000”!

Tusentals spanjorer förlorade som bekant sin lägenhet, hus eller bostad när den ekonomiska krisen, ett utslag av PP-regeringens arbetarfientliga politik slog igenom för fullt, för några år sedan. Att en efterlyst terrorist från den venezuelanska borgarklassens sämsta delar kommer och hyr en våning för det astronomiska priset av 100.000 svenska kronor i månaden, sticker naturligtvis ut i ögonen på hederligt arbetande spanjorer, och för all del även venezuelanska immigranter, som precis som spanjoren tvingas slita från morgon till kväll för att få pengarna att räcka tills månadens slut.

 

MEN SÅ ÄR DET, DESSA ÖVERKLASSPARASITER har levt och tror sig kunna leva på samma sätt livet ut. Och det är denna sociala klass som med våld försökte ta över Venezuela och dela rikedomarna med Trumps uppdragsgivare i Exxon-Mobile, Texaco Chevron och andra transnationella bolag och förpassa Venezuela tillbaka till den epok då just denna parasiterande klass styrde i Venezuela där besluten om Venezuela fattades på USA-ambassaden.

Men Lopez kanske begrep, där han stod där ensam med fjanten och den duttige idioten Juan Guaidó den 30 april 2019 att den tiden är passé i Venezuela. Må vara att livet är jävligt tufft just nu på grund av det ekonomiska folkmordet som Trump har fört mot landet sedan fyra år, men det finns alltid ett ljus längre fram i tunneln.

https://eldiariovea.home.blog/2021/01/18/indignacion-asi-estan-insultando-a-lepoldo-lopez-por-alquiler-millonario-en-espana/