13 juli 2022

Kuppmakaren John Bolton erkänner att han inte rådde på Venezuela, inte ens med Ann Lindes stöd till Juan Guaidó!

Ann Linde, John Bolton och Juan Guaidó, alla på sitt sätt kuppmakare.




Kuppmakaren John Bolton erkänner att han inte rådde på Venezuela, inte ens med Ann Lindes stöd till Juan Guaidó!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-07-13 / USA:s tidigare nationella säkerhetsrådgivare John Bolton, erkänner att han förberedde statskupper mot regeringar som inte föll USA i smaken. Bland dem Venezuela.

I en intervju med CNN erkände John Bolton, som innehade ämbetet under Donald Trumps republikanska regering, att han försökt störta regeringar i flera länder. När intervjuaren sa till honom att ”du behöver inte vara särskilt smart för att genomföra en kupp”, svarade Bolton att han inte höll med, och gav honom exemplet på en han förberedde, den mot Venezuela som ”krävde mycket arbete” men misslyckades.

 

DET ÄR I DET SÄLLSKAPET som skånskan Ann Linde trivs i och frenetiskt har arbetat för att gnida sig ännu närmare. Nu med ett Natomedlemskap i faggorna. Då kan hon frottera sig med toppgeneralerna som sitter på den verkliga potensen, Natos och framför allt USA:s kärnvapenarsenal. Drömmen är väl att bossa för egen arsenal med kärnstridsspetsarna riktade mot Moskva.

Ty från Lindes UD hördes inte ett knyst när ett oerhört avancerat mordförsök på en statschef utfördes den 4 augusti 2018 [1]. Inte heller dagen efter [2] eller något protestuttalande eller uppkallande av den colombianske ambassadören i Stockholm eftersom de två drönarna [3] som trimmats in på ett träningsläger i Colombia, drönarna som skulle mörda, inte bara president Nicolas Maduro utan hela den venezuelanska politiska, militära och de mest framstående ministrarna som var på plats på Avenida Bolivar i Caracas den ödesdigra 4 augusti 2018.

Om Lindes tystnad var talande sa Colombias före detta president och mottagare av Nobels Fredspris (SIC!), Juan Manuel Santos desto mer. Santos uppgav sex dagar INNAN attentatet mot president Maduro, där en i planerna väl insatt Santos förutspådde störtandet av Maduro, om än med andra ord, att;

Hoppas att Maduros regering upphör redan i morgon”! [3]. Och till den regimen i Bogota vill Linde, Andersson och Wallenberg sälja den senares JAS-39 Gripen!

 


Tio militärer skadades när en dron avlossade sin raket mot den plats där hela den venezuelanska statsledningen stod uppställd. Hade inte de militära teknikerna upptäckt och lyckats "störa" dronens konfiguration, hade Venezuela kunnat konstatera att landet stod utan politisk och militär ledning. Vilken "privat" kraft har en motsvarande teknologisk kunskap och materiel? Den adra dronen slog ner i ett bostadshus.


LINDE VAR SOM EN MUSSLA den 22 maj i år när Trumps före detta försvarsminister Mark Esper presenterade sin bok [4] där han öppenhjärtligt och frankt berättar om hur Juan Guaidó och Donald Trump tillsammans diskuterade, sonderade och planerade ett mord på en statschef, Nicolas Maduro. Min fråga då var och är fortfarande i dag om Ann Linde ska fortsätta erkänna en marionettdocka som medansvarig i mordförsök på en folkvald statschef?

Dessa gringos saknar all slags moral och samvete som naturligtvis har sin bakgrund i Monroedoktrinen som hävdar att dessa jänkar ”Står Über Alles”. Därför anser de sig ha rätt att tillsätta och avsätta, allt efter USA-imperialismens intresse statschefer och regeringar i världen.




ANN LINDE HADE EN LIKA ”låg profil” när Guaidó och hans partikamrat och radarpar, Leopold Lopez uppmanade Venezuelas väpnade styrkor att resa sig mot ”tyrannen Maduro” den 30 april 2019.

Resultatet blev ett praktfiasko och bara fem av de tio militärerna&poliserna som dök upp framför armébasen i Caracas, stödde upproret medan de fem andra hade lurats till platsen. Det var förmodligen det mest pinsammaste fiaskot i den latinamerikanska statskuppshistorian.

Men Linde knep käft. Varför?

Däremot verkar Juan Guaidó ha gjort intryck på riksdagsmannen JENS HOLM (v) som den 24 januari 2019, det vill säga tre månader INNANA kuppförsöket och sex månader efter mordförsöket på Nicolas Maduro skrev:

”Hög tid att Maduro stiger åt sidan och lämnar plats för den demokratiska process som måste komma till stånd. Venezuelas folk förtjänar bättre” [5].

Sedan när har vänsterpartiets valda språkrör i riksdagen gjort och inlett en gemensam allians med den europeiska imperialismens nykoloniala representanter? Man tar sig för pannan och undrar om européer ska bestämma vad som är demokrati och om det är imperialismens dirigentpinne som ska vara avgörande för hur folken i dag bestämmer sin egen framtid.

Eller anser sig Holm vara bättre på det än de 4,5 miljonerna venezuelaner som anslutit sig till den väpnade Folkmilisen? För här handlar det inte om att släppa ut instängda hönor utan om en kamp på liv och död, vilket bekräftades samma år men i november 2019 i Bolivia då högern, generaler från polis och militär avsatte Evo Morales och massakrerade 40 protesterande bolivianer.






BBC Mundo gjorde den 12 juli 2022 en exklusiv intervju med USA:s statssekreterare för Venezuela och Kuba under Donald Trumps regering, CARRIE FILIPETTI. På frågan om hon och Trump underskattade Maduros popularitet och folkliga stöd säger hon:

– Det är en stor fråga. Det vi underskattade var graden av lojalitet från Maduros inre krets. Vi hade en känsla av att de ville göra det rätta, att de som venezuelansk militär såg sig själva som väktare av den venezuelanska konstitutionen och att vädjanden till deras moral i kombination med sanktioner skulle hjälpa dem att vända sig mot Maduro och be honom avgå. Och det hände inte, så vi kanske var för självsäkra på att Venezuelas militära chefer skulle göra något för att få ut Maduro [6].

Det hände alltså inte. Men Holm och Linde befinner sig på Trumps, Boltons och Juan Guaidós planhalva och inför den egna folkopinionen blir deras objektiva stöd till den venezuelanska högern också ett stöd till den som leder clownerna, självaste cirkusdirektören som heter USA.

 

ANN LINDE HAR NATURLIGTVIS ett långt större ansvar än min gamle vän Jens Holm. Politiska misstag i spända situationer, där medierna bedriver kallblodiga drev är mänskligt att begå om man inte har den politiska situationen klar för sig eller en politisk-ideologisk fast plattform att luta sig tillbaka på.

Linde å sin sida ägnar sig i stället åt att både telefonera och skicka skriftliga lyckönsknings-Twitter till sin ”käre vän Juan Guaidó”. Frågan vem som är mest misslyckad, Guaidó eller Sveriges utrikesminister Ann Linde?

 

ALL MEDAN FÖRE DETTA MINISTRAR och säkerhetspolitiska rådgivare till Vita Husets hyresgäst nu sitter en efter en i CNN eller Fox och bekänner brott mot all Internationell och Humanitär rätt utan att rodna. Det enda de är ledsna för, eller kanske riktigare är sura för och ångerfulla är att de inte lyckades störta en eller flera andra presidenter.

Och västvärldens regeringar, de som inlett ett politiskt Korståg mot Ryssland som under de senaste två decennierna har velat ha reella garantier för att slippa ha dessa vansinniga krigshökar från Vita Huset och Pentagon inpå knutarna men som möts av rasism och hat utan historisk jämförelse, inte heller dessa europeiska regeringar reagerar, naturligtvis för att de i dag enbart är en pinsam filial till den politik som bestäms i State Departement.

 

NOTER:

[1] VENEZUELA: President Maduro utsattes för fyra beväpnade drönar i terroristattack

https://dickema.blogspot.com/2018/08/venezuela-president-maduro-utsattes-for.html

[2] Motiven bakom kuppförsöket mot Venezuelas president

https://dickema.blogspot.com/2018/08/motiven-bakom-kuppforsoket-mot.html

[3] Venezuela: Drönarna som skulle döda president Maduro och männen bakom dem

https://dickema.blogspot.com/2018/08/venezuela-dronarna-som-skulle-doda.html

[4] I Vita Huset planerades mordet på Venezuelas president!
https://dickema.blogspot.com/2022/05/i-vita-huset-planerades-mordet-pa.html

[5] Venezuela, Blackwater och Jens Holm (v)
https://dickema.blogspot.com/2019/05/venezuela-blackwater-och-jens-holm-v.html

[6] Exsubsecretaria de EEUU: Fue un error subestimar lealtad de militares venezolanos hacia Maduro
https://venezuela-news.com/exsubsecretaria-de-eeuu-fue-un-error-subestimar-lealtad-de-militares-a-maduro/