12 augusti 2024

Högeroppositionens `proxykupp´ i Venezuela mot sammanbrott

 

Venezuelas president Nicolas Maduro på ett av sina 300 valmöten i Venezuela kommuner. "CNN på spanska" bevakade eller gav inte utrymme till ett enda möte.



Högeroppositionens `proxykupp´ i Venezuela mot sammanbrott

Oppositionens ”röstprotokoll” som inte överlämnades till Högsta Domstolens valorgan

Inte ens stödpartierna i koalitionen till den självutnämnde presidenten från oppositionen, Edmundo Gonzalez har fått se de ”röstprotokoll” från närmare 31,000 valurnor. Däremot publicerades 25,000 av dem på en webbsajt som ”monterades” dagen innan valet, men inte i Venezuela utan i Storbritannien.

Anti-Chavez-motståndaren Chuo Torrealba antyder att Corina Machado och hennes nickedockor fabricerade falska röstprotokoll som de publicerade på sin hemsida. Men kom ihåg att verkliga röstprotokoll INTE kan förfalskas. Det är därför hennes politiske bulvan Edmundo Gonzalez INTE ville gå till HD:s valdomstol för att presentera sina ”protokoll” och sina ”bevis”, eftersom det de publicerade var och är FALSKA, säger experter som konstaterade att över 82 procent av dess röstprotokoll är falska!

Ytterligare ett bevis och bekräftelse på att de var fabricerade är uttalandena från representanterna för hennes stödpartier som, enligt Högsta Domstolens kvinnliga ordförande uppger att de INTE heller har haft tillgång till dessa dokument utan att de befinner sig i händerna på organisationen SUMATE.

 

FÖR DEN OINVIGDE kan det vara svårt att känna till denna organisation som dök upp redan 2004. Corina Machado hade då bildat organisationen med hjälp av det alltid generösa USAID som också putsade över några hundra tusen dollar.

Med vilket motiv?

För att röja president Hugo Chávez från presidenposten genom en folkomröstning som han och vänsterregeringens hade formaliserat via den nya Bolivarianska författningen som 80 procent av folket sade JA till i en folkomröstning 1999.

 

EFTER ATT CHAVEZ HADE valts till president i december 1998, lade han fram förslag till reformer så som en moderat jordreform och andra förslag. Pitiyankie-högern och USA drabbades av skrämselhicka och inledde sina försök att störta demokratin.

Först med en STATSKUPP då de tog makten under 47 timmar den 11 april 2002 tills Caracas´ fattiga slog ned kuppen i allians med underofficerare i armén.

Men det dröjde inte länge förrän nästan aktion mot Chavez inleddes.

I december samma år, fram till början av februari 2003, då oppositionens direktörer i det statliga oljebolaget PDVSA försatte ekonomins kronjuvel i, hör och häpna, LOCKOUT. Och de fick hjälp av de lika korrumperade ledarna för det socialdemokratiskt styrda utlevade CTV, den då fackliga landsorganisationen i Venezuela.

Denna lockout, som innebar att PDVSA-direktörerna tog nycklarna till det USA-installerade datasystemet och flög till Miami kostade landet 20 miljarder dollar.

 

BAKOM DESSA TVÅ FÖRSÖK att störta respektive svälta folket till underkastelse för att störta Chávez stod Maria Corina Machado med sina miljoner dollar från USAID, CIA:s uppdragsgivare. Men Venezuelas folk stod i vägen, som den 28 juli i år.

Det tredje försöket att få bort Chavez från makten skulle göras den 15 augusti 2004 i folkomröstningen som författningen möjliggjorde om endera parten hade samlat in namnunderskrifter av hälften av det antal avlagda röster i det senaste valet.

Och det lyckades Corina Machado med via sin nyfödda och med dollar finansierade ”valorganisation” döpt till SUMATE.

Men inte heller det lyckades. Chavez vann en förkrossande seger och den fascistoida damen ifråga skrek förstås högt om ”valfusk”, precis som nu.

Men det då AUTENTISKA Carter-Centret och självaste Jimmy Carter uppgav med avund i rösten, att om USA hade haft ett lika säkert och pålitligt datoriserat valsystem som Venezuela, hade de kunnat ha sluppit de pinsamma händelserna i Florida 2001 när Bush Jr. vann med några få röster efter 40 dagars tvister i HD.

Men det var då det, 2004. Nu är också Carter-Centret finansierat av . . . USAID, Georg Soros med Co. och är begravt i trovärdighet. Carter 100 år gammal är dessvärre också ett avslutat kapitel, rent fysiskt och därmed mentalt.

 

DET VAR ALLTSÅ DEN parentesen som HD:s kvinnlige ordförande nämnde i fredags när hon sa att Corina Machados stödpartier INTE hade fått tillgång till de ”röstprotokoll” som skulle bevisa ett hennes bulvan hade vunnit valet. ”Bevisen” finns hos Sumate.

Vad Planen gick ut på var att hennes uppdragsgivare organiserade de miljoner cyberattacker mot CNE (Valrådet) för att fördröja och därmed sabotera röstsammanräkningen den 28 juli för att ge skenet av att CNE inte ville publicera resultatet för att oppositionen hade vunnit.

 

NÄSTA STEG VAR ATT PRESENTERA ”röstprotokollen” via en webbsida skapad dagen innan i Storbritannien som ”bevisade” att Edmundo Gonzalez hade vunnit.

Med det i ryggen inleddes det TREDJE STEGET: starta våldsamheterna med hjälp av flera tusen redan i utlandet drillade ungdomar som startade våldsamheterna.

Men Planen och kuppförsöket, som regeringen hade fått kännedom om flera månader innan, slog slint och kunde slås ned.

 

OCH NU STÅR CORINA MACHADOS stödpartier där med rumpan bar och genomlider säkert alla helvetes kval medan hon själv och hennes bulvan gömmer sig undan rättvisan.

Ännu ett försök från Corina Machado har misslyckat. Inte undra på att nu också Anti-Chavez-motståndaren Chuo Torrealba misströstar och säger att en liknande Plan och konspiration med ”röstprotokoll” innebär månader av arbete. Han om någon, borde ju veta. . .

Dick Emanuelsson

 

Video:

Den politiske oppositionsledaren Chuo Torrealba
som kastar in handduken.