26 juli 2024

Roger Waters: ”Gå och rösta på Maduro – Power to the People”!


Tänk om SvT hade haft modet att anlita Roger Waters åtminstone som en ”tyckare”. Waters har ju uppfattningar om fascisten Corina Machado, nickedockan Edmundo Gonzalez´ och om USA:s Monroedoktrin, tillämpad under ett decennium mot Venezuela. Men SvT:s utsände ”reporter” lyckas varken med det ena eller det andra.



Roger Waters: ”Gå och rösta på Maduro – Power to the People”!

”Rösta på Nicolas Maduro för Venezuela tillhör er, folket, inte Chevron Corporation, som Maria Corina Machado vill överlämna till. Sälj inte ut Venezuela till USA på basis av Monroe-doktrinen”! uppmanar världssamvetet Roger Waters.

Vilken himmelsvid skillnad mellan denne politiskt medveten 70-årige rockartist med ursprung i Pink Floyd och en av SvT utsänd person som titulerar sig ”journalist”.

 

VIDEO:
ROGER WATERS om valet den 28 juli, 2024




I AKTUELLT I TORSDAGS stod den reportern, Tigran Feiler och sände först en intervju, först med den i Caracas sävlige ”Morfar” Edmundo Gonzalez, ”nickedocka”, som Roger Waters kallar denne springpojke för fascisten Corina Machado.

Varför inga frågor om kuppmakaren? Feiler.

Feiler ställde inte en enda fråga om varför Gonzalez´ uppdragsgivare Corina Machado har krävt en ”humanitär invasion” av Venezuela från en ”Internationell koalition” (vem som går i spetsen för den känner mänskligheten väl till).

Eller att samma kvinna stödde statskuppen i april 2002 mot president Hugo Chavez, och på kvällen den 11 april i presidentpalatset satte sitt namn som stöd för statskuppen, som slogs ner av Caracas´ fattiga efter 47 timmar. Samma kvinna har aktivt verkat för att störta de folkvalda regeringarna Chavez och senare Maduro och naturligtvis gett sitt fulla stöd till USA&Trump som å sin sida tillsatte SIN interrimpresident, Juan Guaidó.

Var finns journalistiken i fallet Venezuela?

Det går inte att anklaga Edmundo Gonzalez, oppositionens kandidat intervjuad av Tigran Feiler för att vara en "gatuagitator". Snarare en sävlig skugga som kommer att vara ett billigt verktyg i händerna på fascisten Corina Machado och hennes uppdragsgivare, Vita Huset.


USA raderat från kartan

I dag är Feiler redan tillbaka i Stockholm INNAN valet i Venezuela på söndag, den 28 juli, 2024. Och i Aktuellt kommenterade han valet inför Aktuellts kvinnliga ankare. Där radades alla de i Miamikloaken producerade och distribuerade argumenten fram, om att 7,5 miljoner venezuelaner har emigrerat från ”Krisens Venezuela”, situationen är svår.

Men gav Feiler någon bakgrund till VARFÖR?

Nix, i SvT förekommer inga djupdykningar för då stöter de på politiska undervattensgrund som kan skada trovärdigheten inför högern och Washington.

Men det som imponerade från denne unge man, som började sin karriär i ”Nätverket för Colombia”, då det skulle utverkas solidaritet med det av USA:s ockuperade Colombia, med sju militärbaser och en Plan Colombia i landet är hur kan denne utsände lyckas med konststycket att inte med ett ord nämna staten i norr, USA?

·        ”Sanktioner”, va!? Vem har utfärdat det? [1]

·        Va'!? Beslutade Obama i ett dekret att utnämna Venezuela som ”risk för USA:s nationella säkerhet”? På vilket sätt då?

·        Har Maduro utsatts för ett mordförsök av två drönare? [2]

·        Har Venezuela invaderats av två väpnade expeditioner? [3]

·        Har Trump lagt landet i mörker två gånger?


De två "Gröna Baskrarna (USA) som tillfångatogs när de landsteg i Venezuela den 3 maj 2020.

Pinsamt värre, två expeditioner, den 3 och 4 maj, 2020 som utgick från Colombia blev väl omhändertagna av den organiserade Fiske-Milisen och den venezuelanska armén som likviderade den första, som öppnade eld och den andra, som begrep att för att rädda livet handlade det bara om en sak; KAPITULERA! Den förre CIA-chefen och sedemera Donald Trumps utrikesminister Mike Pompeo stod där med lång näsa inför det förnedrande nederlaget. Men var fanns SvT:s Tigran Feiler vid den tidpunkten?


·        Hurdå ekonomiskt krig mot Venezuela? [4]



Tigran Feiler är en trist ”journalistsopa” eller så är han rädd om sitt välbetalda jobb och struntar i journalistikens principer och följer ägarens politiska linje, UD:s.

För hans ”venezuelareportage” är ett skolexempel för hur reportern ställer in sig i ledet för ”den politiska linjen”.

I dag har varje dammtuss av hans ”antiimperialism” naturligtvis försvunnit från den man som låter tittaren ana att oppositionen kan vinna valet.

Dick Emanuelsson

Läs mer:

[1] 22 maj 2018: VENEZUELA: Mot Trumps nya sanktioner mot Venezuela ökar Latinamerikas vänster sitt stöd till Revolutionen
https://dickema.blogspot.com/2018/05/venezuela-mot-trumps-nya-sanktioner-mot.html

[2] 9 augusti 2018: Venezuela: Attentatet och drönarna som skulle döda president Maduro och männen bakom dem
https://dickema.blogspot.com/2018/08/venezuela-dronarna-som-skulle-doda.html

[3] 6 maj 2020: Trump gav ordern om att invadera Venezuela, uppger en av de två marinsoldaterna från USA som tillfångatogs av Folkmilisen!
https://dickema.blogspot.com/2020/05/trump-gav-ordern-om-att-invadera.html

[4] 24 december 2020: USA:s ekonomiska krig mot Venezuela har orsakat 100,000 döda!
https://dickema.blogspot.com/2020/12/usas-ekonomiska-krig-mot-venezuela-har.html

[5] 13 juli 2022: Kuppmakaren John Bolton erkänner att han inte rådde på Venezuela, inte ens med Ann Lindes stöd till Juan Guaidó!
https://dickema.blogspot.com/2022/07/kuppmakaren-john-bolton-erkanner-att.html

[6] Venezuela, Blackwater och Jens Holm (v)
https://dickema.blogspot.com/2019/05/venezuela-blackwater-och-jens-holm-v.html