16 mars 2019

VENEZUELA: De ryska `telefonskämtarna´ fick Guaidó att gå i fällan om Maduros bankkonton i Schweiz. Elliott Abrams gick två gånger i fällan och lovade dra Guaidó i örat för sin skrytsamhet!

Vován och Lexus ringde upp `President INGEN´ som senare satt och skröt i mexikansk teve om sina diplomatiska framgångar efter att i telefon ha talat med Schweiz´ president om att "frysa president Nicolas Maduros bankkonton i Schweiz". Den politiska baksmällan är svår att återhämta sig ifrån, både för Guaidó som Elliott Abrams som två gånger har gått i de ryska skämtarnas fälla!




VENEZUELA:
De ryska `telefonskämtarna´ fick Guaidó att gå i fällan om Maduros bankkonton i Schweiz. Elliott Abrams gick två gånger i fällan och lovade dra Guaidó i örat för sin skrytsamhet!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2019-03-16 / Förra veckan blev det offentligt att Trumps ”Invasionsansvarige av Venezuela”, Elliott Abrams gick i fällan när `Schweiz´ president´ Ueli Maurer ringde upp honom och frågade vad han skulle göra med ”president Nicolas Maduros bankkonton”? Nu är det Trumps ”President i Venezuela”, Juan Guaidó som den 20 februari gick i fällan när de två ryska `telefonskämtarna´ Vován och Lexus ringde upp `President INGEN´ som inför den mexikanska Tv-kanalen Televisa senare glatt berättade att han hade pratat med ”Schweiz´ president”.

Guaidó har inga lätta dagar. Medan Venezuela under Maduros befäl och ledning slår tillbaka attack efter attack från Imperiet i Norr och där den Civila-Militära Unionen förstärks över hela landet kommer uppgifter som talar för att till och med Vita Huset har insett att de satsat på fel häst.

Men tillbaka till de två ryssarna som häcklar potentater över världen, till vissas förtret.

Guaidó: ”Vi bestämmer inte om invasion”

De två ryska skämtarna informerade Guaidó, i namn av `president i Schweiz´, att Nicolas Maduro stod i färd i att genomföra olagliga penningtransaktioner i Schweiz.

– Vi måste hitta former för att frysa dessa konton, och Ni, herr president kan ge mig indikationer genom de reguljära kanalerna hur detta ska gå till, säger Guaidó till Vladímir Kuznetsov (Vován) och Alexéi Stoliarov (Lexus).

De två pressade även Guaidó på temat om en militär invasion av Venezuela och den fara det skulle innebära för Maduro:

– Visst, det är en möjlighet. Men det är helt uppenbart att det bestämmer vi inte.



Diplomatiska framgångar eller fiasko?

De två ryssarna som utgick för att vara det europeiska alplandets president bad Guaidó om ett officiellt dokument för att genomföra ”frysningen av Maduros konton” och likvida medel.

– Perfekt, svarade Guaidó, vi ska omedelbart ta itu med det!

Efter att Guaidó antytt i mexikanska Televisa att han hade pratat med Schweiz´ president, reagerade det schweiziska utrikesministeriet med blixtens hastighet och utfärdade en kommuniké där ministeriet dementerade uppgiften.

Den informationen är inte korrekt. Ingen telefonkontakt mellan Mr. Guaidó och president Maurer har ägt rum”, uppgav en talesman för utrikesministeriet till nyhetsbyrån Reuters.


Duon, Abrams och Guaidó som blev totalblåsta av den ryska duon Vován och Lexus. 


Elliott Abrams går i fällan, än en gång!

Dessa professionella politiska humorister blev oroliga över att händelsen hade fått en alltför tidig officiell karaktär. Därför ringde de upp, för en andra gång, Elliott Abrams och bad denne att ge Guaidó en reprimand för att vara alltför ”bredkäftig” det vill säga att skrävla om sina som `president´ diplomatiska framgångar, som i slutändan måste ses som ett praktfiasko i alla avseenden.

Och eftersom Guaidó är en nickedocka där Trump&Abrams är de som drar i tåtarna hos denne 35-åring, lovade Abrams inför den schweiziske `president´ Ueli Maurer att ta Guaidó i örat för att undvika att ”Maduroklanen skulle få tid att dra tillbaka alla sina pengar från Schweiz”!

– Ja, uppgav Abrams till ryssarna, det var ett misstag från hans [Guaidó] sida. Naturligtvis kommer vi att hålla allt konfiditionellt. Jag ska ta upp det med Guaidó på ett snyggt sätt, att hans kommentar var ett misstag som inte bör upprepas, bekräftade Abrams via en e-post som han upprepade för att få bekräftat att hans meddelande verkligen hade gått fram!

Den maktlöse Guaidó å sin sida, i egenskap av ordförande i den maktlösa Nationalförsamlingen fixade fram ett ”officiellt dokument” med namnunderskrift, sigill och allt där Nationalförsamlingen inför `Schweiz´ president´ ”officiellt ansöker om åtgärder som krävs för att skydda och/eller blockering av den venezuelanska statens tillgångar”.

Vad vi nu förväntar oss är att Trump får ett telefonsamtal. Från Moskva.

Som det brukar stå i slutet  av filmerna med status: ”Denna historia fortsätter”!