3 februari 2021

`Axeln Madrid-Bogota-Washington´s väpnade planer mot Venezuela avslöjas

Leopolodo Lopez (till höger) lämnar den spanska ambassaden 30 april 2019 vid det misslyckade statskuppsförsöket.

 


`Axeln Madrid-Bogota-Washington´s väpnade planer mot Venezuela avslöjas

Den spanska ambassaden i Caracas hade en aktiv medverkan i de väpnade expeditionerna mot Venezuela genom stödet till terroristen Leopoldo Lopez.

TEGUCIGALPA / 2021-02-03 / DICK EMANUELSSON / I söndags (31 januari, 2021) lade Nationalförsamlingens ordförande Jorge Rodríguez fram bevis [https://twitter.com/i/status/1355935780850573314] som komprometterar oppositionens Leopoldo Lopez, en terrorist som dömdes till 14 års fängelse för sin ledande roll i statskuppsförsöket 2017 då över 140 venezuelaner dödades och tusen skadades. En före detta ambassadör på den spanska ambassaden ’r också inblandad i ”Operation Gedeon”.

Denna operation utgick från det colombianska länet La Guajira där tre militära träningsläger förberedde de två väpnade expeditionerna som utgick den 3 och 4 maj 2020 och som misslyckades fatalt.

 

JUAN GUTIÉRREZ ARANGUREN var före detta militär som deserterade men fängslades. Det var i fängelset han kom i kontakt med Leopoldo Lopez som drog in Gutiérrez i de planer som växte fram 2019 efter att Lopez den 30 april 2019 hade fritagits från sin husarrest för att delta och leda vad denne och Juan Guaidó trodde skulle bli en militär statskupp mot president Nicolas Maduros regering men som blev ett praktfiasko och ett ännu större politiskt nederlag.

Efter statskuppsfiaskot tog Lopez sin tillflykt till Spaniens ambassad i Caracas medan Gutiérrez flydde till Colombia. Lopez smugglades ut från ambassaden i Caracas av den tidigare spanske ambassadören Jesús Silva i oktober 2020, i strid mot all internationell rätt. Den terroristdömde Lopez anlände några dagar senare till Madrid där han hyr en våning för 10.000 euros i månaden.



VAD SOM ÄR INTRESSANT, är det faktum att den spanska ambassaden inte bara bröt mot internationell rätt utan dessutom deltog i planeringen av de väpnade expeditionerna 3-4 maj 2020, i den så kallade ”Operation Gedeon”.

Gutiérrez säger i en videoinspelning [https://youtu.be/pkHZrLdqhkg] att han när han och de övriga kuppmakarna anlände till Colombia togs de emot av tjänstemän från president Ivan Duques regering. Gutiérrez deltog aktivt i förberedelserna i de paramilitära träningslägren i länet La Guajira, Colombia men infångades av de venezuelanska myndigheterna när Operation Gedeon misslyckades.

I videon säger han följande:

– Jag togs emot i Colombia av tjänstemän från Ivan Duques regering som gav oss sitt stöd.

 

HAN DELTOG I EN TREDJE väpnad expedition från La Guajira i riktning mot den karibiska kuststaden Puerto la Cruz. Där flydde han upp i bergen och reste senare till Caracas. Han arresterades när han försökte fly till Colombia.

I framträdandet påpekade Jorge Rodríguez att Jesús Silva, Spaniens tidigare ambassadör i Caracas att denne är en medbrottsling till Leopoldo Lopez. ”Operation Gedeon” syftade till att provocera fram en regimförändring i Venezuela genom kidnappning och mord av president Nicolas Maduro och andra företrädare för landets politiska institutioner.

Enligt Jorge Rodriguez uppträdde Jesus Silva som en bokstavlig ”butler till Leopoldo López” under tiden han befann sig på den spanska ambassaden.

– Alla brott, alla resurser som fanns tillgängliga för utbildning av desertörer, terrorister i Riohacha, Maicao i länet La Guajira (Colombia) planerades i medverkan av Jesús Silvas, uppgav Rodriguez.

 

DEN VENEZUELANSKE UTRIKESMINISTERN Jorge Arreaza kallade vid flera tillfällen mellan 2019 och 2020 Silva till utrikesministeriet för att han skulle inse allvaret i de konspiratoriska planerna mot den venezuelanska staten, som regeringen Maduro hade kännedom om. På samma sätt informerades Spaniens dåvarande utrikesminister Josep Borrell och hans efterträdare, minister Glez Laya.

Enligt Rodriguez planerade Lopez och de terrorister som omger honom och Juan Guaidó att verkställa en bombattack i januari i år mot Nationalförsamlingen (parlamentet i Venezuela). Den man som skulle utföra bombattentatet greps med de explosiva ämnen och vapen han förfogade över.

Källa: https://misionverdad.com/leopoldo-lopez-dirigio-la-operacion-gedeon-con-la-complicidad-de-la-embajada-espanola