10 december 2020

Var finns valfusket? I Venezuela eller USA?

Den 9 mars i år brändes i stort sett alla automatiserade digitala röstmaskiner upp i vad regeringen anser vara en terroristaktion. Inte mindre än 49.408 maskiner gick upp i rök i det gigantiska lagret i terroristaktionen som hade målet att med alla medel stoppa parlamentsvalet den 6 december.


 


Var finns valfusket? I Venezuela eller USA?

Av Dick Emanuelsson

MEDAN TRUMPADMINISTRATIONEN utkämpar sin sista strid för att klamra sig fast i Vita Huset genom anklagelser av ett gigantiskt valfusk för att favorisera demokraterna, anklagar samma regering Venezuelas folkvalda regering för valfusk. Enligt herrarna och damerna i USA, som inte ens har varit på plats i Venezuela innan och under valet hävdar de sedan flera månader att valet inte ska erkännas. Till skillnad från Trump, säger den politiska opposition som deltog i valet den 6 december i Venezuela att valet gick rätt till.

Förmodligen hade ingen regering i världen kunnat sitta kvar vid makten efter de kriminella sanktioner och blockad som USA och EU har verkställt mot den sydamerikanska nationen. ”Chavisterna” i regeringskoalitionen ”Gran Polo Patriotico” fick nästan 4,3 miljoner röster. De stod ut med ALLT och de gjorde MOTSTÅND mot en av den amerikanska imperialismens värsta statschefer någonsin.

 

OCH MEDAN TRUMP FÖRTVIVLAT och desperat avskedar och anställer nya advokater på löpande band för att försöka leda i bevis att han utsatts för ett gigantiskt valfusk och berövats presidentposten för ytterligare fyra år, konsoliderar sig nu regeringen och det nyvalda parlamentet i Venezuela.

Det är helt uppenbart att USA, med Joe Biden i Vita Huset kommer fortsätta stora delar av den politik som Trump slagit in på mot Caracas. Därför kommer Venezuela med all sannolikhet att förstärka sitt band med i första hand Kina och Ryssland, men även med Iran och flera länder i Latinamerika som till exempel Mexiko och Bolivia, som vägrar ge upp sin egen utrikespolitik inför Vita Husets utpressningspolitik, allt enligt den gamla Monroedoktrinen.

 

DEN 9 MARS I ÅR BRÄNDES i stort sett alla automatiserade digitala röstmaskiner upp i vad regeringen anser vara en terroristaktion. Inte mindre än 49.408 maskiner gick upp i rök i det gigantiska lagret i terroristaktionen som hade målet att med alla medel stoppa parlamentsvalet den 6 december.

Men regeringen Maduro köpte nya och modernare maskiner som dessutom förfogar över ett batteri som kan driva maskinerna vidare under nio timmar. Helt nödvändigt med tanke på att USA två gånger via sin Cyberkrigföring har släckt ned 70 procent av Venezuelas el-nät, allt för att göra livet än jävligare för befolkningen.

– De brände upp alla röstmaskiner. Men vi kommer att köpa nya maskiner. För inget eller någon ska kunna stoppa oss med terrorism eller sanktioner. De kommer inte att stoppa parlamentsvalet, så enkelt är det, underströk Maduro dagen efter terrorbranden.

Röstande i Bukarest i söndagens rumänska parlamentsval där 33 procent av rumänerna röstade. Men ingen i EU har ifrågasatt valets giltighet Bild: Vadim Ghirda/AP/TT.



DEN INVASIONSVÄNLIGA högerextrema oppositionen, ledd av Juan Guaidó, Trumps marionettdocka bojkottade valet medan den demokratiska oppositionen, bestående av ett tiotal nationella partier och sammanlagt 86 partier från delstaterna deltog i parlamentsvalet. Denna opposition registrerade 1,1 miljoner röster. USA, EU och `Limakartellen´ säger nu på fullt allvar att den erkänner Guaidó som landets ”interimspresident”, trots att hans mandat går ut den 5 januari 2021 som Venezuelas legitima regering.

Det är samme Guaidó som vid parlamentsvalet 2015 i delstaten Vargas fick 97 492 röster eller 26,01 % i delstatens valkrets då han valdes till parlamentsledamot. 97492 röster. . . . och EU lägger sig för en medelmåtta som Guaidó medan folk i Venezuela dör i brist på mediciner och förnödenheter. Hyckleriet har inga gränser.


OCH VALET I RUMÄNIEN? Oppositionens och världens massmedier talar om ett nederlag för regeringen Maduro för att valdeltagandet var lågt, 31 procent eller 6,251,080 röstande. Men samma medier och EU nämner inte med ett ord att valdeltagandet i EU-medlemmen Rumänien blev 33 procent (1) samma dag!

När oppositionen bojkottade parlamentsvalen 2005 blev valdeltagandet 25 procent. Den 6 december 2020 ökade det till 31 procent.

Min colombianske gamle vän och kamrat Jaime Cedano från det colombianska kommunistpartiet, numera politisk flykting i Spanien kan inte låta bli att vara sarkastisk och ironisera över den spanska s-regeringens ”sitta på två stolar-politik”:

– Den spanska högern anser att den spanska regeringen inte är en legitim regering, samtidigt som den spanska regeringen OCH denna höger karaktäriserar den venezuelanska regeringen och parlamentsvalet den 6 december som illegitimt. Snacka om en ond cirkel och onda tillfälligheter!

Och EU:s spanska språkrör Joseph Borell, som är en högt uppsatt medlem av regeringspartiet PSOE (s), lett av Pedro Sanchez säger i ett uttalande INNAN valet att EU inte erkänner det venezuelanska parlamentsvalet, vilket får inte bara venezuelaner utan även latinamerikaner att tala om en spansk nykolonialism.

Joseph Borell och den förre CIA-chefen och avgående utrikesminister hos Trump, Mike Pompeo.



DEN VENEZUELANSKA PRESIDENTEN Nicolas Maduro börjar också han registrera mordattentat, i likhet med den kubanske legendariske revolutionsledaren Fidel Castro. CIA, USA:s terroristorganisation genomförde över 600 försök att mörda Fidel. Nu står Nicolas Maduro i blickpunkten, eller skottgluggen.

– Jag begärde att få ändra valkrets för att rösta efter att en mycket pålitlig colombiansk underrättelsekälla talade om att de förberedde en attack för att mörda mig på valdagen i direktsändning, uppgav Maduro dagen efter inför internationell press. [2].

Den 4 augusti 2018 genomförde en terroristgrupp från Guaidós väpnade gren en aktion med två drönare varav en utlöste sin bomb och skadade sju av de närvarande livvakterna. Den andre drönaren slog in i ett hus i närheten av Avenida Bolivar i Caracas.

Den venezuelanska säkerhetspolisen lyckades sondera de två drönarna och på så sätt neutralisera en aktion som kunde ha kostat Venezuela hela sin statsledning. Enligt den utredning som senare genomfördes och de förhör som gjordes av ett antal av de gripna hade dessa förberett sig på en gård på den colombianska sidan av gränsen. Där videofilmade de även träningen för hur de skulle gå till väga för att genomföra morden mot både presidenten som mot det högsta befälet för de väpnade styrkorna och Nationalgardet.

Ett drygt halvår senare, den 30 april 2019 uppmanade Juan Guaidó landets generaler att genomföra en militärkupp, en kupp som CIA hade inlett genom att locka eller hota stora delar av landets högsta militära och polisiära befäl. Men bara ett tiotal lägre officerare och ett antal vilseledda soldater anlände till platsen för ”resningen”.

 

Trump lyckades inte knäcka Venezuela och stoppa parlamentsvalet.


VID SIDAN AV USA-regeringens utnötningskrig mot Venezuela, som skapar en trötthet hos befolkningen, finns det även en annan faktor som gör att venezuelanerna, som alla latinamerikanska folk, drar sig för att samlas i större grupper, som på en valdag. Kampen mot Covid-19 har mobiliserat hela samhällsmaskineriet i Venezuela. Men vad gör Vita Huset, EU och de latinamerikanska regeringar som knäfaller inför Donald Trump? Jo, skärper sanktionerna och drar åt strypsnaran ytterligare ett snäpp.

Men Venezuelas kamp mot viruset ligger solår framför USA:s.

USA har ett dödlighetstal som uppgår till 800 per miljon invånare medan Venezuela har 33.

Medan USA representerar en supermakt, militärt och ekonomiskt, har samma supermakt lagt en ekonomisk strypsnara runt Venezuela. Trots det genomfördes valet den 6 december helt friktionsfritt.

Och trots en katastrofal pandemi står sig Venezuela sig mycket väl i förhållande till dessa stater, inklusive Sverige. Så här ser statistiken den 10 december 2020 ut, enligt John Hopkins University i USA:

·         USA: Drygt 15 miljoner smittade och drygt 290.000 döda.

·         Venezuela, med 30 miljoner invånare haft/har 105 852 smittade och 933 döda.

·         Sverige, med tio miljoner invånare haft/har 312 728 smittade och 7354 döda.

 

DE 150 INTERNATIONELLA valobservatörerna från 34 länder underströk i sin slutrapport:

Vi avvisar den externa inblandningen och de uttalanden om ett icke-erkännande från regeringarna i USA, Kanada och den Europeiska Unionen (EU), som, efter att ha blivit inbjudna med alla garantier för att granska och bevittna valet, föredrog att inte skicka valobservationsuppdrag”.

Bland dem som avstod återfinns den svenska regeringen som i stället verkar förbereda ett svenskt Natomedlemskap. Mig skulle ett sådant medlemskap inte förvåna.


[1] 2020 Romanian legislative election


[2] Presidente Maduro devela nuevo plan de magnicidio con la participación del gobierno de Colombia