30 mars 2020

[Satir] ”Trumps bevis på att Venezuelas president Nicolas Maduro har sammanträffat med `Narcos´!”





[Satir] ”Trumps bevis på att Venezuelas president Nicolas Maduro har sammanträffat med `Narcos´!”

FÖR DEN OINVIGDE som är osäker på vem Maduros anlända gäst är kan jag informera dig om att "El Capo" är ALVARO URIBE, f.d. president i Colombia som 1991 i mars månad döptes till "Nr. 82", på en lista av 104 personer. Det var en rapport gjord av den militära underrättelsetjänsten i USA med anledning av att MEDELLINKARTELLEN och dess "starke man" PABLO ESCOBAR (släkt med Uribes fru) hade registrerat 104 personer INOM Kartellen och Nr. 82, utpekades av USA:s Försvarsdepartement som ALVARO URIBE.

Svettigt värre för den lille man som Pablo Escobar såg ut som en ”klosterstudent”!

Men i gengäld, för att slippa utvisas till USA, lovade Uribe, som blev både Medellins borgmästare som guvernör i samma län och sedermera president 2002, att USA skulle få ta över sju militärbaser i Colombia som hade sin udd riktad mot Venezuela.

En av de sju var marinbasen i Bahia Malaga, byggd av Antonia Ax:son Johnsons byggföretag ABV, ett projekt ekonomiskt livförsäkrat av EKN, Exportkreditnämnden som 1982 utfärdade exportkreditgarantier på 125 miljoner dollar för bygget i Bahia Malaga, strax utanför hamnstaden Buenaventura på Colombias Stillahavskust. Pentagon hade 1944 gjort en geologisk undersökning av Stillahavskusten från Mexiko till Eldslandet och kommit fram till att Bahia Malaga var den perfekta platsen för en marinbas eftersom den var en djuphamn.

EKN styrdes då av HARRY SCHEIN och BO GUSTAVSSON (s), dåvarande bostadsminister skrev under kontraktet som kallades "Understatement" med den krigförande colombianska marinens (mot gerillan i landet) general FERNANDO LANDAZABAL, som senare avsattes, anklagad för att konspirera en militärkupp i landet mot den konservative president BELISARIO BETANCOURT för att denne hade undertecknat ett Eldupphör-Avtal (La Uribe, maj 1984) med FARC-gerillans legendariske kommendant, MANUEL MARULANDA.

Efter denne skrivares avslöjande i april 1988 i den autentiska Norrskensflamman om att ABV var i full färd att uppföra denna militära marinbas, fördes frågan först upp i Konstitutionsutskottet, där Harry Schein fick försvara krigskrediterna och senare i en interpellation presenterad av dåvarande riksdagsmannen Bo Hammar (vpk). Bygget av Marinbasen och exportkrediterna försvarades med argumentet om att det skulle bli en utpost ”i kampen mot panamanska smugglare"!

Fan Tro´t som Rellingen sa.

Nu ingår den i serien av nio militärbaser som USA:s Militära Sydkommando vill använda mot en militär intervention av Venezuela.

Dick E.