19 augusti 2024

En gammal trotskist´ fradga mot Venezuela

 


En gammal trotskist´ fradga mot Venezuela

LARS PALMGREN, före detta medlem i vad som först var trotskistiska RMF (Revolutionära Marxisters Förbund, sedermera socialistiska partiet) som sedan drygt trettio år har hittat tillbaka till sin sociala klass och tjänar den borgerliga statsapparaten, fortsätter att högmodigt dela ut sina dyrbara råd, nu till Latinamerikas folk och vänster.

Han ”frågar sig om Venezuela blir den latinamerikanska vänsterns mausoleum – eller kan bidra till födseln av en ny vänster, en som lär av historien”.

En sådan som han själv iklär sig, eller vadå?

 

REPORTER FÖR DEN BORGERLIGA statsapparatens SR (Sveriges Radio) har han de senaste trettio åren konsekvent hamnat på State Departements politiska sida om barrikaden. Om nu RMF och svenska lärjungar någonsin har varit i närheten av ”vänster” så hamnar de i alla fall ALLTID på samma sida som USA:s statssekreterare. Nu senast i fallet Venezuela, Antonio Blinken.

Han, Palmgren påstår att Maduro och PSUV har genomfört ett valfusk den 28 juli, 2024. Blinken med.

Han, Palmgren påstår att Edmundo Gonzalez, den politiske bulvanen för USA:s heltidsfinansierade fascist, Corina Machado, vann valet. Blinken med.

Han, Palmgren påstår att Venezuela är en diktatur med repression. Blinken med.


SÅ VAD NYTT TROR SIG redaktionsledningen för alstret ETC bidra med när den upplåter utrymme till en total osjälvständig pensionerad Palmgren som i stället cementerar en ensidig medial journalistik när den inte med en minsta ansträngning försöker ifrågasätta och stå emot den kolossala internationella pressen och hysterin mot ett land som under de senaste 25 åren har stått emot alla former av krigföring. Målet, det vill säga USA:s mål, har sedan 1999 varit att störta och krossa allt vad institutionalitet heter i Venezuela för att ta över planetens största olje- och gasreserver. De egna reserverna beräknas var helt slut kring 2050, kanske tidigare.

Hade ett annat land i Latinamerika utsatts för blockad av export till USA av egenproducerade trosor på någon maquilasfabrik i landet hade regimen efter beslut i OAS i fråga fallit. Men Venezuela har stått emot. Absolut allt!

 
VIDEO:
Demonstrationen i lördags till stöd för regeringen Maduro

MEN DET BEGRIPER INTE den före detta (eller är han fortfarande medlem i ”4:e Internationalens svenska sektion”?) trotskisten Lars Palmgren som 1975, i Vasa Gymnasiums stora sal stod i talarstolen med uppslagna verk av Lenin, Marx och Engels och på Chilekommitténs kongress domderade för svenska och exilchilenare om hur kampen mot Pinochetdiktaturen VERKLIGEN borde föras av Chiles folk INNE i Chile.

Vi, som, då tillhörde Järfälla Chilekommitté var inte lika pretensiösa med dylika pekfingeruppgifter utan mer jordnära som att samla in närmare ett ton kläder i kommunen som skickades till Chile och de fattiga människor som drabbats av det fascistiska våldet.

Och nu, augusti 2024, fortsätter han att domdera, nu för den latinamerikanska vänstern om hur den bör uppfatta världen och sin kontinent för att placera in sig i rätt kanal, det vill säga State Departements och delta i störtandet av demokratin i Venezuela.

 

SÅ TILL DEN STORA FRÅGAN om förra lördagens demonstration i Caracas, där både Maduro och Machado hade utlyst demonstrationer och där Palmgren och ETC menade att den skulle bli en ”temperaturmätare” mellan de bägge styrkorna.

Vad blev saldot?

Och om resultatet av styrkeförhållandet över demonstrationen ska uppfattas som en värdemätare över valresultatet, så är det nog Palmgren och Blinken som bör vara oroliga.

Ty Corina Machado samlade inte mer än gatukorsning plus kanske 25–30 meter på de fyra gatorna från centrum av korsningen i ett av Caracas´ överklassområde, ungefär lika mycket hon samlade inför en besviken folksamling lördagen efter valet.

Och det tvingades till och med den anti-chavez-fientliga spanska dagstidningen El País konstatera i lördags:

”Trots att hon (Corina Machado) hade inbjudit tusentals personer, blev uppslutningen inte så stor som vid tidigare tillfällen” i Caracas!

Hoppsan, har den spanska dagstidningen infiltrerats av en Maduroanhängare?!


 




MEN VAD F-N, visst var det en massa folk på anti-maduro-demonstrationen? Jovisst, var det det, men inte för Machado i Caracas utan i . . . Miami. Woawww, där fanns minst sagt massvis av ”Gusanos”, av både kubanskt som venezuelanskt ursprung.

Jag kan trösta Palmgren med att det genomfördes en demonstration också i Stockholm till stöd för Corona Machado där det dök upp 24 personer, som i solgasset och många förbipasserande turister under Katarinahissen vid Slussen kunde lyssna när dessa stämde upp Venezuelas nationalsång.

Samtidigt demonstrerade flera tusen svenskar, palestinier, turkar, syrier, libaneser men framför allt latinamerikaner, också kubaner och venezuelaner mot det sionistiska folkmordet.

Det var sann autentisk solidaritet i demonstrationen som gick till Israels ambassad, som lördagsdemonstrationen har gjort sedan oktober 2023 då det palestinska folkets väpnade motstånd reste sig mot folkmord och olaglig sionistisk ockupation.

Men tillbaks till demon i Caracas:

 

LÖRDAGEN DEN 3 AUGUSTI, det vill säga en vecka efter valet, samlades uppskattningsvis 300,000 anhängare till den Bolivarianska Revolutionen som anlände från fyra olika utgångspunkter i Caracas och marscherade kilometrar där de fyllde de breda avenyerna i Caracas medan Corina knappt fyllde två kvarter.

Samma massa av Caracasbor samlades också i lördags. Men det såg du inte i varken DN, ETC eller SvT och jag är övertygad om att Lars Palmgren INTE kommer att skriva en ny högmodig skröna om lördagens ”värdemätare” i Caracas. Det gäller ju att inte förvirra läsaren respektive tevetittaren, då kan hela "Proxykrigets Plan" gå om intet.


SÅ KANSKE DET ÄR DET omvända förhållandet som förnekats i alla västmedier; 52% till Maduro och 44% till den politiska bulvanen Edmundo Gonzalez som är den verkliga ”värdemätaren”, så som Palmgren och ETC uttryckte saken?

Har hela världens totalt enkelriktade medier blivit så flagrant lurade och blinda? Av vem och vilka? 300,000 chavister mot kanske ett tusental ”Mundoitos & Corinitas”?

 



 

ROBERTO POSADA GARCÍA-PEÑA mer känd som krönikören D' Artagnan i den enda dagstidningen med nationell täckning i Colombia, El Tiempo, då i ägo av den mäktiga familjen Santos medieimperium, skrev för en 20 år sedan en intressant krönika som jag kom att tänka på efter att ha läst Palmgrens skröna där han tar Lula som argument och ”vänster” för att attackera Venezuela.

D' Artagnan tog också Lula som ett ”föregångsexempel” och ställde Lula mot det martyrkantade colombianska kommunistpartiet som vid tillfället hade sett tusentals av sina bästa och främsta partimedlemmar begravas, offer för ”det Smutsiga Kriget”, som D' Artagnans uppdragsgivare i den militaristiska oligarkin hade verkställt. Krönikören konstaterade:

Lula är den vänster som vi vill se i Colombia, inte de colombianska kommunisterna som förespråkar `en kombination av alla former av massornas kamp´”.

Vänsteralliansen Union Patriotica (UP) var en legal vänsterallians som spelade med i det parlamentariska spelet. Den Interamerikanska Domstolen för Mänskliga Rättigheter med säte i Costa Rica konstaterade förra året att UP, där kommunistpartiet utgjorde kärnan, hade utsatts för ett politiskt fysiskt folkmord (”genocidio político”). I klartext; statsterrorism.

 

AV JOURNALISTISKA HALVMESYRER som Palmgren, som än en gång (för vilken gång i ordningen?) har tagit av sig masken och visat sitt politiska och personliga förakt mot de länder och folk som befriat sig från Blinken och Palmgrens uppdragsgivare, kan man inte vänta annat än ytliga och manipulerande texter.

Och ytterligare en sanning: Palmgrens kompisar i RMF i Sverige och i världen, var har de tagit makten någonstans?

Fundera på det tills nästa gång när han sticker ut hakan.

Dick Emanuelsson

Se Maduros marsch:
https://www.facebook.com/708328060/videos/1856537161490306/

Oppositionens ”protokoll” och valfusk:

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Ftinyurl.com%2F26mmu6nn%3

Läs mer:

12 augusti 2024
Högeroppositionens `proxykupp´ i Venezuela mot sammanbrott
https://dickema.blogspot.com/2024/08/hogeroppositionens-proxykupp-i.html

4 augusti 2024
Venezuela: Oppositionen bröt mot vallagen som beivras med fängelse i Venezuela och många andra länder!
https://dickema.blogspot.com/2024/08/venezuela-oppositionen-brot-mot.html

3 augusti 2024
Så finansierar CIA oppositionen i Venezuela, bland dem Corina Machado
https://dickema.blogspot.com/2024/08/sa-finansierar-cia-oppositionen-i.html

31 juli 2024
VENEZUELA: ”Råttorna överger det sjunkande skeppet”!
https://dickema.blogspot.com/2024/07/venezuela-rattorna-overger-det.html

30 juli 2024
Val i Venezuela: ”Om det hade varit ett annat land. . .”
https://dickema.blogspot.com/2024/07/val-i-venezuela-om-det-hade-varit-ett.html

30 juli 2024
MADURO TILLS 2030!!! ”Varken kuppförsök, sabotage, mediekampanjer, mordförsök eller sanktioner har lyckats krossa Chavismen”

https://dickema.blogspot.com/2024/07/maduro-tills-2030-varken-kuppforsok.html