7 mars 2019

Ryska telefonskämtare, Elliott Abrams, Bloomberg och ”Nicolas Maduros hemliga bankkonton i Schweiz”

Venezuelas president Nicolas Maduro fick sig ännu ett gott skratt när hans "hemliga bankkonton i Schweiz" avslöjades av de två ryska telefonskämtare.




Ryska telefonskämtare, Elliott Abrams, Bloomberg och Nicolas Maduros hemliga bankkonton i Schweiz”

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2019-03-07 / Två kända ryska telefonskämtare blåste byxorna av både Elliott Abrams, han som Trump har utsett för att ”återupprätta demokratin i Venezuela” och Trumps andre hantlangare, den 35-årige Juan Guaidó som i sin tur i sitt innehållslösa politiska galleri har utsett venezuelanen och oligarken Carlos Vecchio, som en slags affärsattaché i USA.

De ryska telefonskämtarna Vovan (Vladímir Kuznetsov) och Lexus (Alexéi Stoliarov) ringde upp Abrams i egenskap som president i Schweiz. Denne heter Ueli Maurer. Händelsen har beskrivits i Sputnik men också i måndags i Bloomberg Business, men så klart med ett helt annat innehåll än det i Sputnik. Hur som helst kommer skämtet med all sannolikhet att accelerera rysshatet för skämtet har ett politiskt sprängstoff som förpassar Vita Huset och Kasperdockan Guaidó till ett löjets skimmer. Men även för att Elliott Abrams öppet erkänner, i det för Abrams ödesdigra telefonsamtalet, att hotet om en militär intervention bara är psykologisk krigföring.

Han ser betänksam ut, "Slaktaren från Centralamerika" på 1980-talet, Elliott Abrams. De två andra, de ryska skämtarna har svårt att hålla sig för skratt och lovar att fortsätta avslöja ända tills de avslutat med Trumps nichedockspresident, Juan Guaidó.


Nicolas Maduros `hemliga bankkonton´

Vovan och Lexus ringde alltså upp Abrams och ”informerade” honom att personer närstående Venezuelas president Nicolas Maduro har hemliga bankkonton i den fiktiva schweiziska banken Limpopó.

– “Vad gör vi med dessa konton”, frågade den spelade schweiziske presidenten Elliott Abrams varpå denne svarade snabbt som en skallerorm:

– “Frys dem”. Om inte, kommer de schweiziska bankerna få problem när den självutnämnde president Juan Guaidó kommer till makten.

Abrams säger i samma samtal att USA inte har några militära planer på Venezuela, men att USA vill att de venezuelanska militärerna ska tro detta. Denna öppenhjärtighet överraskar kanske, men när det gäller jänkar ska man inte tro varken det ena eller andra. De är lika falska och rävaktiga som den colombianska oligarkin när den påstår att den representerar freden i det sydamerikanska landet.

– ”Vi vill inte att Ni och kongressen ska bli nervösa. Vi vill att de väpnade styrkorna i Venezuela ska bli nervösa. Vi tror att det är ett taktiskt misstag att ge dem garantier att USA-styrkorna inte ska intervenera. Men i verkligheten gör vi motsatsen; finansiell press, ekonomisk press, diplomatisk press, uppgav en frank Abrams.

E-posten från Carlos Vecchio, Juan Guaidós "ansvarige för affärer i USA" till `Schweiz´ president´.


GÅR DIREKT I FÄLLAN

Till Sputnik säger de två ryska telefonskämtarna att efter samtalet med Abrams ringde de upp Carlos Vecchio. Han är utsedd av Guiadó som “ansvarig för affärer i USA”. Vilka slags affärer denne tomma-skal-presidenten har med USA, förutom diverse konspirationer och förberedelser för statskupper och invasioner, har jag ingen kännedom om.

Vecchio frågade `den schweiziske presidenten´ om bankerna i landet har spårat upp något konto som förfogas av president Nicolas Maduro?

Vovan och Lexus svarar att Maduro gömmer sina miljarder i en fond som administreras av Nurlan Baidilda Ltd. Sputnik säger att denna fond visst existerar och att de två ryssarna av en tillfällighet valde ut den.

Och det var ingen galen kalkyl.

”FILTRERA UPPGIFTEN”!

För att ge det hela en massmedial karaktär och större “internationell skandal”, kanske `nådaskottet för Maduro´, säger Vovan och Lexus till Vecchio att ”filtrera uppgiften” för att så skapa den internationella skandalen.

Venezuelanen går i fällan utan den minsta tvekan och sätter igång det drev som varit i gång mot Venezuela sedan Hugo Chavez valdes till president i december 1998.

Carlos Vecchio till och med ber de två ryssarna, förlåt, `president Ueli Maurer´ om ett skriftligt utkast ”för att inte begå några fel”. I väntan på ”utkastet” twittrar Vecchio den påhittade informationen över “Maduros miljarder i Nurlan Baidilda Ltd.

Och sedan är Fan lös.

Bloombergs drapa eller Fakenews om Nicolas Maduros "hemliga bankkonto".


BLOOMBERG SVÄLJER BETET!

Finansbyrån Bloomberg publicerar den första drapan med rubriken: “Maduro kan ha miljoner i Baidildafonden‘ och, för att hänvisa till en källa, citerar Bloomberg Carlos Vecchio.

I samtalet som Sputnik har haft med sina två landsvänner, försäkrar dessa att historien inte upphör vid Abrams&Co.

– Detta är bara en början och snart kommer ni få veta mer av denna story! För i slutändan når vi självaste Guaidó, försäkrar dessa två för imperialister och kuppmakare livsfarliga personer.

Video: Vovan och Lexus samtalar med Elliott Abrams