3 augusti 2017

[Venezuela-Video]: Oppositionens paramilitärer skjuter för att stoppa valet! Samma strategi som i Ukraina, ett venezuelanskt Maidanscenario

Paramilitärer patrullerar från en lastbil att stadens gator är tomma på folk den 30 juli då Venezuela skulle gå till val för att utse ledamöter till en författningsskrivande församling. 240 vallokaler kunde inte genomföra valet på grund av oppositionens våldsmaskin som försöker skapa ett ´Maidanscenario´ med stöd av den internationella pressen. FOTO: MADELAINE GARCIA, TELESUR.[Venezuela-Video]: Oppositionens paramilitärer skjuter för att stoppa valet! Samma strategi som i Ukraina, ett venezuelanskt Maidanscenario

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2017-08-03 / Ta en titt på den dramatiska videon som Telesurs meriterade reporter Madelaine Garcia har bandat samma dag som val genomfördes i Venezuela till en författningsskrivande församling. Videon visar hur de ”fredliga demonstranterna” i staden San Cristobal i delstaten Tachira, en delstat som gränsar till Colombia, attackerar det venezuelanska Nationalgardet med automatkarbiner som används i krig.


Video: Så opererar och attackerar den venezuelanska paramilitären:


Videosekvenserna visar hur en nationalgardist, beväpnad med batong, skjuts i benet och hur den patrull nationalgardister som hade order om att bereda för människorna i staden att kunna rösta beskjuts med automateld.

Dessa lokala paramilitärer hade upprättat utegångsförbud i flera städer i delstaterna Tachira och Merida och tvingade befolkningen att hålla sig inomhus för att vägra dem den mänskliga rätten att gå och rösta den 30 juli.

Den modiga reportern Madelaine Garcia, som
rapporterar från Latinamerika för Telesur
Madelaine Garcia filmar senare hur en lastbil med AK-beväpnade paramilitärer patrullerar de folktomma gatorna och hur de posteras framför vallokalerna för att hålla väljarna borta.

Men delar av befolkningen vägrade att följa dessa order och tog sig ur den omringning paramilitärerna hade upprättat. De gick över floder och berg för att ta sig till vallokaler i byar i närheten. Med dagens mobiltelefoner går det inte att förgripa sig på verkligheten oavsett om det är CNN, Dagens Nyheter eller Reuters som i en medial anstormning utan jämförelse har inlett en medial krigföring mot Venezuela.

Colombias dödsskvadroner i tjänst hos Venezuelas opposition

I delstaterna Merida och Tachira har oppositionen en stark allierad i den colombianska paramilitären. När denne reporter deltog i en resa från Bogota till Caracas i januari 2003, mitt under den lockout som oppositionen med stöd av det statliga oljebolagets direktörer, för den gamla USA-stödda regimen kontrollerade fortfarande statsapparaten och ekonomins kronjuvel, oljebolaget PDVSA, utsattes de åtta bussar som de colombianska fackföreningarna hade hyrt för att resa till Venezuela för både gevärseld som stenkastning i gränsstaden San Antonio i delstaten Tachira.

I staden San Cristobal, där vi, cirka 200 personer, tillbringade natten inlåsta i omklädningsrummen på stadens basebollarena för att inte bli mördade av den venezuelanska oppositionens psykopater som anklagade oss för att vara utsänd av FARC-gerillan, beslöt busschaufförerna att inte fortsätta resan till Caracas eftersom de kände dödshoten mot sig, en naturlig reaktion.

En av de åtta bussarna som visar hur kulor och stenar avlossades och kastades mot bussarna på färd mot Caracas. FOTO: DICK EMANUELSSON


Framrutorna på flera bussar hade perforationer av kulorna som avlossats mot oss. Stadens anhängare till Chavez lyckades få fram kommunala bussar som i gryningen skulle komma att transportera oss under 30 timmars färd tills vi kom fram till Caracas.

I flera städer gjorde karavanen uppehåll, ett mitt i natten vid 2-tiden då fem tusen invånare i en av städerna hade slutit upp på det centrala torget för att hälsa oss välkomna till sin stad som vägrade att ge efter för den venezuelanska fascismens hejdukar. De grät av rörelse och kramade oss för den solidaritet de colombianska klassbröderna visade dem i en så utsatt situation som det ekonomiska sabotaget som kostade landet 20 miljarder US-dollar.

I staden Carigua hälsades de 200 personerna från den colombianska fackföreningsrörelsen välkomna för sin solidaritet med Venezuela mot oppositionen och USA:s försök att återta förlorade positioner i Venezuela. FOTO: DICK EMANUELSSON.


Kremerade i paramilitärernas ugnar

Den colombianska sidan under kontroll av dessa paramilitära dödsskvadroner (AUC) som enligt det colombianska åklagarämbetet har mördat tiotusentals civila, anklagade för gerillasamröre, i detta län.

I det colombianska länet Norte Santander byggde paramilitärerna i stil med den tyska fascismen under kriget ugnar för att bränna och utplåna alla spår av sina offer. I floderna kastades armar, ben, eller huvud avskilda från den styckade kroppsbålen från tusentals offer för paramilitärerna. Det blev för mycket för militärer och poliser, som var allierade med paramilitären som då byggde ugnarna. Rapporterna från människorättsorganisationerna satte blickpunkten på detta folkmord och innebar att mördarna sofistikerade sin fysiska utrotning av vänstern, bönder och folkkämpar.150 paramilitärer kontrakterade i Caracas

Dessa paramilitärer kontrakterades av den rika venezuelanska oppositionen och paramilitärens stöd till denna opposition har fortsatt, vilket vi kan se på videon från Telesurs modige reporter.

I maj 2004 uppdagades på en stor hacienda i utkanten av Caracas, i kommunen Baruta, kontrollerad av högeroppositionen, en truppkontingent på 150 colombianska paramilitärer i full stridsmundering. Gården ägdes av kuban-venezuelanen Robert Alonso, som flydde till Miami där han har fortsatt sin krigföring mot regeringen i Caracas.
Mediernas ansvar och politiska roll

Vilka är bilderna i dag i svenska medier av valet den 30 juli? Eller i de spanska medierna?

Medierna har totalt tappat konceptet för en objektiv journalistik och är helt likriktade vad gäller dagens Venezuela. Deras mål är nu att framställa och försöka skapa en bild av Venezuela som ett ´EuroMaidan´ i Kiev i januari-februari 2014. Men det finns en stor skillnad; Venezuela är inte Ukraina och det stora valdeltagandet till den författningsskrivande församlingen den 30 juli var ett politiskt dråpslag för oppositionen.

Men med attentat, som det mot en MC-patrull den 30 juli mot åtta nationalgardister i rikemansstadsdelen Altamira i Caracas, försöker oppositionen med den internationella pressens hjälp skapa en chimär och en bild av ett Venezuela i förfall och kaos.

I stället för att intervjua personer vid vallokalerna om varför de gick och röstade slog medierna i världen upp sina förstasidor med bilden på explosionen mot MC-patrullen och med kommentarer från oppositionsledarna som all citeras utan det minsta ifrågasättande. Det kallas på journalistspråk som ”politisk redigering”.

Dagens Nyheter den 30 juli, jämför denna "1:a" med de följande spanska dagstidningarna denna valdag:

OCH DE SPANSKA MEDIERNA den 30 juli: