3 maj 2020

Honduras största vänsterparti fördömer USA:s nya version av Grisbuktsinvasionen anno 2020, denne gång av Venezuela





Honduras största vänsterparti fördömer USA:s nya version av Grisbuktsinvasionen anno 2020, denne gång av Venezuela

TEGUCIGALPA / 2020-05-03 / DICK EMANUELSSON / Honduras´ störtade president (liberal) MANUEL ZELAYA ROSALES, ordförande för landets största parti, vänsterpartiet Libre (Libertad y Refundacion) skriver i ett Twitter i dag följande:

”Donald Trump måste upphöra med sina aggressioner mot de latinamerikanska folken, i synnerhet mot Venezuelas legitime president Nicolas Maduro. Det är hög tid att självbestämmanderätt och oberoende respekteras, Vi är inte hans BAKGÅRD”!

Protesterna mot det första steget av en militär USA-invasion av Venezuela led ytterligare ett nederlag i dag när en terroriststyrka, militärt förberedd på ett av sex militära träningsläger i Colombia försökte landstiga i samhället Macuto, 9,6 kilometer från Venezuelas och Caracas´ största internationella flygplats Maiquetia.

Terroristerna led ett lika stort militärt och politiskt nederlag som den CIA-förberedda invasionsstyrkan led den 16-19 april 1961 när USA trodde att den kubanska revolutionen kunde krossas.

Dagen innan invasionsförsöket i Macuto uppgav president Nicolas Maduro att 4,2 miljoner venezuelaner nu ingår i landets FOLKMILIS. Samtidigt gav han order till de två högsta befälhavarna för de väpnade styrkorna att organisera folkmilisen på alla större arbetsplatser i landet, fullt beväpnade och tränade för att kunna slå tillbaka en USA-invasion maskerad via OAS eller Lima-Kartellen, kontinentens högerextrema regimer.

Blogg: