6 maj 2020

Trump gav ordern om att invadera Venezuela, uppger en av de två marinsoldaterna från USA som tillfångatogs av Folkmilisen!

Tre timmar INNAN landstigningsförsöket i Venezuela publicerade CARIVE, de få venezuelanska desertörernas organisation i USA ovanstånde. Den infällda bilden när legoknekten Luke Denman förhörs av den venezuelanska polisen.



Trump gav ordern om att invadera Venezuela, uppger en av de två marinsoldaterna från USA som tillfångatogs av Folkmilisen!


Av Dick Emanuelsson

 

TEGUCIGALPA / 2020-05-06 / USA:s president Donald Trump gav personligen ordern till legoknektsföretaget Silvercorps grundare Jordan Goudreau om att invadera Venezuela, inta den internationella flygplatsen och gripa president Nicolas Maduro som skulle flygas till USA. Kontraktet med de två f.d. marinsoldaterna undertecknades av Goudreau och Juan Guaidó, Trumps självutnämnde marionettpresident.

 

Detta sensationella erkännande gjordes i dag vid lunchtid av Luke Denman, en av de två ”Gröna Baskrarna” som deltog i invasionsförsöket i måndags morse men som greps i den lilla fiskebyn Chuao i länet Aragua. President Maduro bjöd in till presskonferens och frågorna, som ställdes via Skype från hela världen var många och under denna presenterades det första förhöret med en av de två marinsoldaterna.

 

Redan i söndags, då den första gruppen landsteg i badorten Macuto, i grannlänet Guaira, bara 9,6 kilometer från Maiquetia där den internationella flygplatsen återfinns, skrev vi att invasionsstyrkans mål med all sannolikhet var att inta flygplatsen för att därifrån begära en verklig militär invasionsstyrka från USA eller Lima-Gruppens mest högerextrema medlemsstater. Nu bekräftar Denman denna då hypotes.


Mike Pompeo hotar Venezuela

 

Det är förmodligen ingen tillfällighet att den förre CIA-chefen Mike Pompeo, nu Trumps utrikesminister bara 4-5 dagar innan invasionsförsöket uppgav att ”USA-flaggan kommer snart återigen att hissas vid ambassaden i Caracas”, så segerviss var denne krigshetsare över terrorgruppens utsikter att ta över flygplatsen, Caracas och presidentpalatset. Men denna fiction är också bara fiction, verkligheten är en helt annan.

 

Nu hotar Pompeo, som ett skadeskjutet lejon, mer eller mindre med krig om inte Venezuelas regering överlämnar de två yrkesmördarna till USA. Det bekräftar att USA:s imperialistiska ambitioner står över alla slags internationella lagar och institutioner som FN, för att inte tala om nationalstaternas egna författningar. USA ger, för att tala ren svenska, fullständigt f-n i om USA-medborgare begår krigsbrott eller invaderar andra länder, USA tar sig den självpåtagna rätten att invadera och förvandla ett land till ett brinnande helvete om det vågar hävda rätten till sitt nationella självbestämmande.

 

Trumps marionettpresident hyrde in yrkesmördarna

 

LUKE DENMAN, 34, ÄR LEGOKNEKTEN från Austin Texas, yrkesmilitär och utbildad i taktisk träning med fem år som infanterist i armén från 2006. Specialutbildad för uppdrag i djupdykning och expert i infiltration och militära övertagande av fartyg på öppet hav. Men i Venezuela gick hela hans meritlista bet.

 

Han säger att han kontrakterades av Jordan Goudreau, grundare och ägare av Silvercorp i december 2019 för att träna venezuelaner på colombianskt territorium och de ovan beskrivna uppgifterna. Betalningen uppgav Denman var 50.000-100.000 dollar.

 

Betalningen till Silvercorp för invasionen slutar på 212 miljoner dollar (drygt två miljarder kronor), pengar som Juan Guaidó skulle ta från de fonder som USA förfogar över efter att ha beslagtagit eller konfiskerat venezuelanska statsegendomar i USA.

 

”Anställningskontraktet”, som Denman visar upp i videon skrevs på av Jordan Goudreau och Juan Guaidó, Trumps självutnämnde marionettpresident.

 

”Colombia visste inte. . .”

 

Denman anlände till Colombia den 16 januari i år. På de tre militära träningslägren i det colombianska länet Guajiras länshuvudstad Riohacha fanns enligt legoknekten 60-70 venezuelaner uppdelade i tre grupper, vardera cirka 20 personer. Tre legoknektar från Silvercorp fanns på plats i Riohacha.

 

Colombias president Ivan Duque har, precis som Trump, förnekat all kännedom om både lägren som legoknektarna och deras venezuelanska ”elever”. Nicolas Maduro var sarkastisk när han på presskonferensen i dag polemiserade mot Duques iklädda roll som ett oskyldigt lamm.

 

Och varför inte? Om den colombianska arméns spionflyg kan upptäcka gerillaläger i den djupaste djungel i det egna territoriet som inneburit döden för hundratals gerillasoldater, hur är det möjligt att den inte kan upptäcka tre militära träningsläger i Alto Guajira mitt ute i en av de torraste och varmaste öknarna på den amerikanska kontinenten där inte ens kaktusarna kan skyla en legoknekt?

 

Desertör deporterades till . . . Pentagon?

 

Duques dementier är minst sagt pinsamma, säger colombianen i gemen. Den förlorar all trovärdighet eftersom desertören och generalmajoren Cliver Alcala i direktsändning till den colombianska radiostationen W Radio i slutet av mars uppgav att han var ansvarig för dessa träningsläger i Guajira.

 

Han själv bodde i Barranquilla, på den colombianska karibiska kusten sedan två år. Under hans befäl stod alias ”Pantera”, en av de åtta militära desertörerna som dödades när de öppnade eld i Macuto i söndagsgryningen den 3 maj 2020, efter att ha blivit upptäckta av armén i Macuto.

 

Efter intervjun i W Radio deporterades Alcala till USA, anklagad för narkotikahandel. Men de militära träningslägren stod kvar efter mars månad och fortsatte sin funktion och sina träningar med målet att invadera Venezuela. Och vad vi vet står lägren kvar.

 

Under dessa år såg Duque och Trump mellan fingrarna för Alcala var den högste militäre desertören från Venezuela och en nyckelperson i upplägget och strategin för ett framgångsrikt invasionsförsök. Och nu är på plats med all säkerhet i Pentagon.

 

DEA-agent simulerade ”krig” i Caracas

 

En annan video som presenterades handlade om en annan av de gripna, logistikchefen för OPERACIÓN "GEDEÓN", som den välplanerade väpnade aktionen döptes till med målet att skapa kaos och oroligheter i Venezuela. Dessa skulle möjliggöra en storskalig väpnad intervention av landet med världens största oljereserver.

 

José Socorro, alias “Pépero heter DEA-agenten och narkoledaren. Denne berättar i videon om hur två paramilitära drogkarteller i Latinamerikas största bostadsområde, Petare, med en majoritet av colombianska immigranter skulle arrangera ett ”simulerat krig” den 30 april för att distrahera uppmärksamheten från de kommande landstigningsförsöken vid kusten. Men detta ”krig” neutraliserades av det organiserade folket i Petare. Trumps planer inleddes med nederlag.

 

Legoknekten bekännelse

 

Nedanstående är utdrag av vittnesförhöret med Luke Denman som Maduro visade inför den internationella pressen och den diplomatiska kåren i Caracas. Var och en får dra sina egna slutsatser om vad följderna av liknande aktioner hade blivit i Stockholm, Washington eller Berlin.

 

·         Vilka instruktioner fick de tre terroristgrupperna?

– Den enda ordern Jordan Goudreau gav mig var att inta flygplatsen för att kunna garantera en säker transport av [president] Maduro till planet, säger Denman i videoförhöret.

 

·         Varför insisterar Donald Trump i att attackera Venezuela när vi inte utgör ett hot mot Er nation? frågar förhörsledaren.

– Det vet jag inte.

 

·         Har du någon kännedom över andra militära träningsläger eller andra kontrakt för att invadera Venezuela?

– Nej.

 

·         Varför tränade du irreguljära grupper som specialstyrkor med målet att invadera Venezuela?

– Jag trodde att det skulle hjälpa deras sak.

 

·         Jag frågar dig som venezuelan och DIG som USA-medborgare: Vad skulle din reaktion bli om [utländska] irreguljära trupper tränger in i DITT land med målet att mörda presidenten?

– Det skulle inte glädja mig.

 

·         Varför?

– Det skulle förmodligen innebära en krigsförklaring [från USA].

 

·         Varför, om du visste att Venezuela är ett fritt land fortsatte du att träna irreguljära grupper?

(Denman avvaktar som om han funderade noggrant på svaret).

– För jag tänkte att det inte var fallet. Jag trodde att vi hjälpte venezuelanerna att ta kontrollen över sitt land.

 

·         Vilka var ordern och aktionerna när det gällde att ta kontroll över flygplatsen?

– Garantera området. Upprätta vår egen säkerhetskontroll och flygplatsens kontrolltorn och ”föra in planen” (oklart om han menar anländande strids- och vanligt flyg från USA, antingen regeringen eller Silvercorp), vilket inkluderade ett plan för att föra ut Maduro och transportera honom till USA.

 

·         Vem ger order till Jordan?

– President Donald Trump (SIC!).

 

·         Vem tillhandahöll dig och gruppen vapen och uniformer?

– Jordan och Silvercorp. Mina uppgifter inför Silvercorp är beskrivna i detta kontrakt, undertecknat av Jordan Goudreau, Juan Rendon (J.J. Rendon, kuppkonsult) och JUAN GUAIDÓ (SIC!).

 

Video med legoknekten Luke Denman: https://youtu.be/taOT4KJhR4A

Video med den gripne venezuelanske DEA-agenten och narkotikahandlaren:

https://youtu.be/Dk2nYjuREg0

Video med Mike Pompeo:

https://youtu.be/zgxbWnRn1eE