30 september 2019

Venezuelansk oppositionsledare erkänner att de arbetar i allians med den colombianska paramilitären

[Colombianska] "paramilitärer hjälper oss", uppgav Lilian Tintori, medlem av det högerextrema venezuelanska partiet Voluntad Popular, samma parti som Fakepresidenten Juan Guaidó.




Venezuelansk oppositionsledare erkänner att de arbetar i allians med den colombianska paramilitären

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2019-09-25 / I en sändning från den colombianska kanalen NTN24 (filial till RCN) säger LILIAN TINTORI, ledande personlighet i Juan Guiadós parti Voluntad Popular och partner till Leopold Lopez, dömd till 14 år i statskuppsförsöket 2014 att oppositionen arbetar i Venezuelas alla delstater i allians med ”paramilitären och irreguljära grupper”.

Det är egentligen det första offentliga erkännandet som en ledande kraft i Guaidós parti gör.

Lopez frigavs från sin husarrest av en grupp kuppmilitärer den 30 april i år då Guaidó gjorde en uppmaning till Venezuelas militärer och poliser att störta den folkvalda regeringen och gå över till hans sida. Resultatet blev ett pinsamt fiasko där en handfull grupp uniformerade ställde men som sedan sjappade av när de insåg att Guaidó saknade allt folkligt och militärt stöd och bara förlitar sig på Donald Trump och den förre CIA-chefen och numera utrikesminister Mike Pompeos stöd.

Guaidó är rejält skamfilad efter att ha avslöjats för sina förbindelser med narko-terroristerna i den colombianska paramilitära dödsskvadronen Los Rastrojos. Triangeln Guaidó-Rastrojos-Colombias regering står med byken bar. Det ger Trump problem.