19 januari 2021

Patienter dör av Covid i Manaus, Brasilien men bistås av Venezuela, inte landets USA-allierade president Jair Bolsonaro som erkänner marionetten Juan Guaidó!

 

Femton venezuelanska långtradare med flytande syrgas har räddat livet på många brasilianer som var döende på grund av att stormakten Brasilien, under ledning av den högerextreme presidenten Jair Bolsonaro inte är kapabel att möta virusets anstormning i Amazonas´ centrum, Manaus.



Patienter dör av Covid i Manaus, Brasilien men bistås av Venezuela, inte landets USA-allierade president Jair Bolsonaro som erkänner marionetten Juan Guaidó!

TEGUCIGALPA / 2021-01-19 / DICK EMANUELSSON / Trots att Brasiliens högerextreme president Jair Bolsonaro deltar i USAs krig mot Venezuela, körde venezuelanska lastbilar in i centrum av Amazonas, staden Manaus där sjukvården har kollapsat och där Bolsonaro inte har varit kapabel att få fram syrgastuber till de utsatta patienterna i en stat med 200 miljoner invånare.-

Venezuela transporterade 130 tusen liter flytande syre. Lastbilarna lastades vid stålverket vid Orinocogloden, (Sidor) i södra Venezuela och körde söderut, på väg mot staden Manaus, delstaten Roraima, Brasilien.

Venezuelas utrikesminister Jorge Arreaza informerade guvernören för Roraima, som inför pressen tackade Venezuela för det humanitära biståndet från Venezuela.

Det sydamerikanska landet bistod även med 107 läkare från Simón Bolívar Brigaden som tog emot de sjuka brasilianska patienterna vid BoaVista-konsulatet för att bekämpa Coronaviruset och bekämpa den sanitära krisen i delstaten Amazonas.

Guvernören för staten Bolívar, Justo Noguera Pietri, uppmanade till maximalt samarbete med de civila och militära myndigheterna så att biståndet skulle anlända säkert till sin destination. Hundratals släktingar väntar i Manaus och köar vid landningsplatsen.

Har någon läsare av de här raderna hört eller läst vad Trumps och Bolsonaros marionettptesident JUAN GUAIDÓ har sagt eller gjort som "interimspresident" för det brasilianska broderfolket?