23 februari 2019

Det journalistiska stolpskottet på Dagen Eko (SR) om Nicolas Maduros avbrytande av de diplomatiska förbindelserna med Colombia





Det journalistiska stolpskottet på Dagen Eko (SR) om Nicolas Maduros avbrytande av de diplomatiska förbindelserna med Colombia

TEGUCIGALPA / 2019-02-23 / En reporter på Dagens Eko hävdar på fullt allvar att Venezuela avbryter de diplomatiska förbindelserna med Colombia för att Maduro inte vill ha mediciner och livsmedel till sitt folk!!!! Så enkel ser konflikten mellan Venezuela och den USA-ledda världen, det vill säga om man är reporter på dagens Dagens Eko.

Jag hade faktiskt större förtroende för Dagens Eko på 1970- och ända in på 80-talets hysteriska ubåtsjakter då reportrarna på Ekot hade lite förnuft och sans.

Nu läser jag nyhetstelegrammet från aktiviteterna av den venezuelanska oppositionens totala fiasko vid gränsen mellan Colombia och Venezuela att ”Nicolás Maduro säger att han bryter de diplomatiska relationerna med Colombia, eftersom Colombia hjälper oppositionen i försöken att föra över livsmedel och andra förnödenheter till behövande i Venezuela”.

Bland reportrar är det mildaste uttrycket att det är ”ett journalistiskt blåbär” som har författat texten som sprids på SR:s utrikessida. I värsta fall hade vi kallat henne/han för ett ”journalistiskt stolpskott”.

Och det är nog det senare.

Om Dagens Eko har någon som helst kännedom om vilken roll Colombia och nickedocksregeringen Ivan Duque har spelat mot sitt grannland Venezuela så kanske texten hade sett annorlunda ut. Om ägaren och arbetsgivaren inte hade lagt in några politiska hinder, förstås.

Från Colombias territorium har paramilitärer attackerat Venezuela. I maj 2004 greps 140 colombianska paramilitärer strax utanför Caracas på en gård och anläggning som ägdes av en kuban-venezuelan, Robert Alonso som omedelbart sjappade av till Miami, dit de flesta av kubanska och venezuelanska suspekta gangsters och diktatorer brukar sluta sina dagar i jordelivet.

Colombias förre president Alvaro Uribe sa, något desperat innan han överlämnade presidentämbetet till sin försvarsminister Juan Manuel Santos, att ”det fattades bara lite tid för att göra upp med den castro-chavistiska diktaturen i Caracas”, varvid president Hugo Chavez kontrade med; ”vad det fattades dig var BOLLAR”!

Erkännas ska att Juan Manuel Santos är av den ”finare sorten” inom den colombianska oligarkin eller inte lika maffiaanstruken som Uribe, som dock fick presidentposten åter via valet av Ivan Duque.

Denne har stimulerat smuggling av subventionerade venezuelanska produkter men visst, det kanske äger rum mellan alla olika stater i världen. Vad som blev droppen för Nicolas Maduro var Duques och den cyniska colombianska regimens erkännande av Juan Guaidó som Venezuelas legitime president samt helgens försök att med tvång påtvinga Venezuela ”hjälp” som landets regering alltid har betalat för men som västvärlden, bland dem USA och EU har blockerat.

Hur kan man då samtidigt hävda, vilket Colombias utrikesminister Carlos Holmes Trujillo, före detta ambassadör i Stockholm och ansvarig för spioneriet av colombianska flyktingar i Sverige, att Maduros avbrytande av de diplomatiska relationerna inte accepteras av Colombia?

Är detta en slags ”feministisk journalistik” där Maduro, man och före detta busschaufför är buffeln som enligt `Ekot´ vägrar att acceptera införsel av livsmedel och medicin till ” behövande i Venezuela”.

”Ge mig ett gevär”! som han sa en gammal journalistkollega när han såg dylika stolpskott i text.