4 augusti 2018

VENEZUELA: President Maduro utsattes för fyra beväpnade drönar i terroristattack

Den venezuelanska politiska högern, uppbackad av USA och Colombia har förlorat val efter val trots en oerhört svår ekonomisk situation. Nu verkar det som de satsar allt, än en gång, på en våldsam militär utgång likt den i Libyen och Syrien. På bilden skydda Maduro av sina livvakter med hjälp av skottsäkra skyddsvästar.
VENEZUELA: President Maduro utsattes för fyra beväpnade drönar i terroristattack

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2018-08-04 / För två timmar sedan utsattes Venezuelas president Nicolas Maduro för en terroristattack under en militärparad i huvudstaden Caracas. Sammanlagt fyra drönar utrustade med explosiva ämnen detonerade en sprängladdning som skadade sju kadetter.


Video från attentatet:


 
Vid denna pressläggning har ingen grupp eller stat tagit på sig ansvaret för den allvarliga terroristaktionen mot den Bolivarianska Revolutionen. Men den venezuelanske presidenten svävade inte på målet när han anklagade den kuppbenägna venezuelanska högern, uppbackad av Colombias avgående president Juan Manuel Santos, för att ligga bakom attacken.

Maduro svor för en timme sedan i ett budskap till nationen att slå ned varje försök att förvandla Venezuela till ett nytt Libyen eller Syrien. Han gav en klar varning till den fascistiska venezuelanska högern att försöka inleda nya våldsamheter i landet:

– Om oppositionen verkligen vill leva i sitt land så ska de veta att jag är garanten för att de ska kunna göra det i fred. Om de (högern) en dag skulle vilja utsätta mig för något, kommer högern se ansiktena på miljoner av fattiga, arbetare, bönder eller soldater på gatorna som kommer att skipa sin egen 
rättvisa.USA:s strategi

USA och den latinamerikanska högern har de senaste tre åren intensifierat sitt ekonomiska strypgrepp om Venezuela. Samtidigt har den använt sig av sin makt i form av ägande inom massmediasektorn för att utsätta landet för en veritabel psykologisk krigföring och manipulation som den venezuelanska regeringen ser som en ideologisk förberedelse för nya väpnade aktioner som i slutändan resulterar i en militär intervention. För, som den nicaraguanska högern säger, de vill ha en USA-intervention i likhet med den USA verkställde mot Panamas ledare Manuel Noriega 1989.

USA har, enligt USA-forskaren och författaren Max Blumenthal utbildat över 5000 nicaraguanska ungdomar de senaste åren i hur man störtar en legitim folkvald regering som den nicaraguanska. USA använder sig av CIA:s civila organ som USAID, NED eller IRI till denna utbildning.

Under de senaste tre månaderna har över 300 nicaraguaner förlorat livet i de våldsamheter som verkställts av den nicaraguanska högern, kraftigt uppbackad av USA, medierna och den internationella högern.

Nu, när freden återvunnits i Nicaragua just av de miljoner ansikten från folket som Maduro nämnde, kallas Revolutionens Försvarare för ”paramilitärer”. Men historien lär oss att en Revolution faktiskt kan genomföras med fredliga medel medan kontrarevolutionen ALLTID är blodig.

En revolution som inte försvaras är en förlorad revolution.

Så agerar den venezuelanska högern när den vägrar ställa upp i val som den förlorar gång efter gång. På bilden bränns Orlando José Figuera, 21 år, till döds av de "fredliga studenterna", samma fascister och metoder i Venezuela som i Nicaragua.