1 december 2020

USA inleder “OPERATION STOPPA VALET I VENEZUELA på söndag”!

 




USA inleder “OPERATION STOPPA VALET I VENEZUELA på söndag”!

 

Av Dick Emanuelsson

 

Det som USA:s regering anser vara en ”illegitim regering” innebär också att allt samröre med denna regering bestraffas av den stat som anser sig stå över all internationell rätt; USA.

 

Därför tar sig nu Vita Husets hyresgäst Donald Trump, som har en dryg månad kvar att lämna fastigheten och presidentposten rätten att ”bestraffa” det statliga kinesiska företaget CEIEC för sitt avtal med den venezuelanska staten.

 

Det handlar i stort sett om vad företag som CEIECs sysslar med; förse sina uppdragsgivare med software inom telefoni och internetkommunikation. Det vill säga, inget märkligt om det inte vore för att Trump inte anser att den venezuelanska regeringen och den folkvalde presidenten Nicolas Maduro är legitima, i Trumps ögon.

 

 

ETT AV DE VENEZUELANSKA företagen som kinesiska CEIEC levererar sitt kunnande och produkter till är det statliga CANTV (Compañía Nacional de Teléfonos de Venezuela). Det har ungefär 70 procent av utbudet av internet i Venezuela. Enligt USA:s skattemyndighet Treasury’s Office of Foreign Assets Control (OFAC) levererar CEIEC sin avancerade teknologi och kunnande till ”icke demokratiska regimer för att utöva repression mot den politiska oppositionen”. Vem som avgör vad som är demokratiskt och vad som är opposition slås fast av State Departement och Vita Huset.

 

Enligt samma myndighet har CEIEC levererat ett ”paket” till CANTV som saluförs under namnet Great Firewall”.

 

The Great Firewall är Kinas nationella webblocknings- och filtreringssystem, som används för att upprätthålla strikt censur online, kontrollera den information som kinesiska medborgare kan komma åt utanför Kina och förhindra intern spridning av innehåll som ledare politiker anser det vara oönskat”, påstår OFAC i sitt pressmeddelande.

 

 

SOM EXEMPEL FÖR ATT regeringen i Venezuela undertrycker yttrandefriheten tar OFAC händelserna från den 30 april 2019. Vad hände då?

 

Jo, Juan Guiadó gjorde ett försök till militärkupp i gryningen. En handfull militärer ställde upp medan en annan handfull militärer hade lurats att komma till platsen framför en flygbas i Caracas där fiaskot uppdagades. Det pinsamma försöket att störta demokratin av en grupp färre än två dussin personer bekräftade samtidigt att Trumps marionettdocka inte hade det mest minimala stöd man kan föreställa för att genomföra en militär och folklig resning.

 

Men nämner OFAC denna händelse som ett statskuppsförsök när den hänvisar till att CANTV bröt kommunikationerna denna morgon med målet att isolera kuppmakarna som med tio AK-gevär trodde sig kunna störta demokratin?

 

Så här skriver OFAC:

 

Den 30 april 2019, under ett folkuppror (SIC!) mot Maduro-regimen, upplevde venezuelanska medborgare strömavbrott och svaga eller förlorade mobiltelefonsignaler, vilket ledde till en informationsavstängning”.

 

 

NÄR SAMMA ANTIDEMOKRATISKA och författningsfientliga krafter inledde projektet att med våld försökte tränga sig över gränsen vid den colombianska staden Cucuta 22-23 februari 2019 under spektaklet ”Venezuela AID”, skriver OFAC att ”i februari 2019 skapade interimsregeringen [läs Juan Guaidos pajasregim] en webbplats för volontärer att delta i leveransen av internationellt humanitärt bistånd [läs de två containrarna de med våld försökte tvinga in på venezuelanskt territorium], manipulerade CANTV domännamnssystemet för att omdirigera besökare till en falsk webbplats som var utformad för att fiska besökares personliga information”.

 

Frågan är vad den svenska eller USA-regeringen hade gjort om Ryssland hade använt en variant av ”Juan Guaidó” för att störta de två nämnda regeringarna för att Putin inte skulle anse de vara ”legitima”?

 

Så därför har nu det statliga kinesiska företaget CEIEC fallit in under Trumps bannbulla och blivit sanktionerat.

 

 

MEN VARFÖR KOMMER DESSA sanktioner nu om OFAC har känt till kinesernas ”icke lämpliga uppförande” sedan lång tid?

 

Jo, för att på söndag genomförs parlamentsvalet i Venezuela där nämnde Guaidó kommer att arkiveras förmodligen för all framtid i Venezuela politiska sfär. En mer föraktad person går inte att uppbringa i dagens Venezuela för han har använts av Imperiet som en ”duttig idiot” som spelat ut Trumps kort som getts förevändningar för sitt ekonomiska folkmordskrig mot den sydamerikanska nationen som vägrar att ge upp sin nationella suveränitet och oberoende.

 

Trumps sanktioner mot CEIEC ska ses i ljuset av att skapa tekniska problem för valet nu på söndag den 6 december 2020.

För Trump, Guaidó, EU och eländet till svensk utrikesminister handlar det om att på förhand döma ut det venezuelanska parlamentsvalet som illegitimt, ett unikt beslut i modern tid. Vad damerna och herrarna inom detta politiska etablissemang riskerar är en upprepning av sitt fiasko vid valet i Bolivia 2019 då OAS´, USA:s Kolonialministerium också dömde ut valet och hävdade att det förekommit valfusk. Vid kuppregimens val i Bolivia den 18 oktober i år krossades både kuppregimens kandidater så som Trump, Lindes och EU:s miserabla och billiga försök att politiskt illegitimera valet i oktober 2019.

 

 

OM SANKTIONERNA MOT CEIEC kommer ha några tekniska problem för det helt automatiserade valsystemet på söndag i Venezuela är jag inte mannen att avgöra. Men att Trump har försökt absolut ALLT för att störta Maduro, det vet vi.  Och nu, 5 i 12, gör han in ett nytt desperat försök. Men venezuelanerna, för att använda svensk vulgaritet, skiter bokstavligt i vad Trump, Linde och Co beslutar. Med Simon Bolivar i ryggen vet de att försvara sitt nationella territorium och den författning som avgjordes just i en folkomröstning av Venezuelas folk.

 

Och visst deltar det en opposition i detta val. Över 14.000 kandidater, varav de flesta kommer från oppositionen finns på vallistorna på söndag. Men Linde står där med samma underordnade blick som Guaidó, likt en nickedocka beredd att svälja allt vad den förre CIA-chefen och nuvarande utrikesministern hos Trump, Mike Pompeo beordrar. Palme vrider sig nog i graven inför detta politiska mähä vi har till utrikesminister.

 

CEIEC har fler än 200 dotterbolag i världen och OFAC:s sanktioner i USA får nu till följd att:

 

Som ett resultat av dagens beslut kommer all egendom och intressen av CEIEC:s egendomar, eller någon enhet där det direkt eller indirekt äger 50 procent eller mer i USA, eller som ägs eller kontrolleras av USA-medborgare att blockeras och rapporteras till OFAC. OFAC:s regler förbjuder i allmänhet alla affärer från USA-medborgare eller inom USA (inklusive transaktioner som passerar via USA) som involverar egendom eller intressen i egendom för blockerade eller utsedda personer”.

 

 

SÅ TALAR OCH OPERERAR dagens Världsdiktatur där varken FN eller Världshandelsorganisationen WTO har något att säga till om. För Vita Huset är dessa överstatliga organ av noll värde.

 

Källa OFAC: https://home.treasury.gov/news/press-releases/sm1194