20 januari 2022

Ny skandal skakar Vita Husets venezuelanska Fake-regim!

Juan Guaidós Högsta domstol, men inte i Caracas utan i Bogota, Colombia varifrån de kräver nästan en miljon i årslön för att göra. . .  ingenting. Sammanlagt har Guaidó 1,53 miljarder kronor till sitt "regeringsarbete" för att betala 1600-2000 "statstjänstemän", pengar som USA stulit från Venezuelas konton och egendomar utomlands. Och den politiken stöder svenska UD.
 


Ny skandal skakar Vita Husets venezuelanska Fake-regim!

TEGUCIGALPA / DICK EMANUELSSON / 2022-01-20 / En ny skandal skakar idag ledarskapet för den venezuelansk
a extremhögern efter att de självutnämnda domarna i Högsta domstolen (TSJ) i exil hotat att stämma den självutnämnde `presidenten´ Juan Guaidó.

Det är den venezuelanska dagstidningen Últimas Noticias, som citerar en av dessa upprörda jurister och domare, Luis Ramos som inför en journalist från samma opposition säger att domarna har lämnat in en stämningsansökan som sägs handla om ”utebliven betalning” för sitt arbete som domare.

Det hela är lite lustigt för dessa domare, utsedda av den självutnämnde Guaidó genomför inga rättegångar på venezuelanskt territorium utan fick låna ett litet utrymme i den colombianska kongressens mindre belevade lokaliteter. Så om `domarna´ inte har dömt och rannsakat venezuelaner i VENEZUELA är det kanske inte mer än rätt att de heller inte ska ha någon betalning, kanske vän av rättsordning skulle tycka.

 

Nästan en miljon i månaden!

Men det tycker så klart inte dessa prominenta damer och herrar, från sin exil i Bogota. De hade blivit lovade en rundlig årslön på 100.000 dollar som i dagens växlingskurs betyder en icke ansenlig lön på 911 369 kronor och 33 ören.

Och det är pengar som USA ytterst är den stora tjyven bakom.

– Det som sägs på de sociala nätverken om den här domstolens stämning (mot Guaidó) är absolut sant. Domarna som utsågs av nationalförsamlingen 2017 (suspenderad) har aldrig fått ett öre, påpekar Luis Ramos till oppositionsreportern.

Enligt Ramos kommer klagomålet inte bara att riktas mot Guaidós `luftregering´ utan också mot US Office of Foreign Assets Control (OFAC). Uppenbart är att dessa välavlönade domare och statstjänstemän är i ekonomiskt trångmål och rejält förbittrade på den man och ”regering” som hade lovat dem en gyllene framtid.

 

Bluffregimens 1,39 miljarder kronor

Enligt offentliga siffror handlar det om 1 600-2 000 personer som är anställda som virtuella ”statstjänstemän” som får en genomsnittlig årslön på 100 000 dollar, ekonomiska medel som stulits från Venezuelas tillgångar och konton utomlands.

Ultimas Noticias hävdar, efter att citera oppositionens statsvetare Ricardo Sucre att webbportaler, journalister, analytiker, influencers, kändisar, akademiker också lever på detta i ett system som representerar 153 miljoner dollar eller 1,39 miljarder svenska kronor, för en BLUFFREGIM som inte ens kontrollerar en enda liten by i Venezuela!!!

Men har man Vita Huset i ryggen, en regim som bryter mot alla slags internationella konventioner och avtal så känner man sig trygg, åtminstone tillfälligt. För det är Vita Huset, såväl Trump som Biden som stulit och godkänt stölden av det venezuelanska folkets tillgångar i utlandet. Bara pengarna används till för att störta den folkvalda regeringen i Venezuela så bryr sig Vita Huset inte ett smack om det pågår en smaklös och helt öppen korruption.

 

”Dödförklarat och misslyckat”

Dagen innan uppgav Colombias förre president Juan Manuel Santos, som var en av de ivrigaste försvararna av de självutnämnda och en inbiten antivenezuelan att det var ett allvarligt misstag att stödja den förre parlamentsledamoten Guaidó. I uttalanden till den colombianska dagstidningen El Tiempo sa Santos ”att 'det så kallade 'Guaidó-alternativet' redan var dödförklarat och misslyckat när det föddes. Det var en av de största diplomatiska dumheterna på senare tid. Tyvärr var Colombia en av dess mest entusiastiska promotorer”.