18 maj 2022

I Vita Huset planerades mordet på Venezuelas president!

Försvarsminister Mark Esper, Juan Guaidó och Donald Trump. Tillsammans diskuterade, sonderade och planerade de ett mord på en statschef, Nicolas Maduro. Skulle Ann Linde fortsätta erkänna en marionettdocka som medansvarig i mordet på en folkvald statschef?

 USA:s f.d. försvarsministers nya bok:
I Vita Huset planerades mordet på Venezuelas president!

* Mordet på Haitis president kunde bli modellen för att mörda Nicolas Maduro.

* Diskuterades mordet på Olof Palme också i Vita Huset?

 

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-05-18 / USA:s tidigare försvarsminister avslöjar i ny bok att Trump bad den svenske utrikesministerns ”vän”, JUAN GUAIDÓ, att delta i mordet på Venezuelas president! Trump var också öppen för att skicka trupper för att likvidera Nicolas Maduro.

Donald Trump lade fram förslaget utan rundsnack:

”Vad skulle hända om den amerikanska armén kom ner och gjorde sig av med Maduro?”

På plats i Vita Huset fanns de venezuelanska oppositionsledarna Juan Guaidó, Julio Borges (Guaidós ”utrikesminister” med säte i Bogota-Colombia), Carlos Vecchio (Guaidós ”ambassadör” i Washington), Mauricio Claver-Carone, (styrelseordförande i den Interamerikanska Utvecklingsbanken, BID och f.d. Senior-rådgivare för internationella frågor vid USA:s finansdepartement för Trump) och försvarsministern, Mark Esper.

I självaste Vita Huset samlade USA:s president och ett antal venezuelanska fega kuppmakare, sin rådgivare från Finansdepartementet och självaste USA:s FÖRSVARSMINISTER, Mark Esper för att planlägga ett mord på en statschef!

Det är inte jag som påstår det utan försvarsministern själv, MARK ESPER. Den politiska bomben briserade igår när Esper presenterade sin bok med de delikata detaljerna.

Och det är inte bara mordet på Nicolas Maduro som berördes.

 

CIA-agenten och mordet på Olof Palme

«Mordet på president Maduro diskuterades i Vita huset med närvaro av Guaidó, Borges och Vecchio. Mauricio Claver-Carone var en del av planen. En plan som mycket liknar mordet på HAITIS president med colombianska legosoldater. `I Venezuela misslyckades det´, sade Venezuelas FN-ambassadör, Samuel Moncada, i en Twitter-tråd där han kommenterade utdraget ur Espers bok.

Vem vet om Sveriges mördade statsminister OLOF PALME också blev föremål för diskussioner i Vita Huset i en Plan för att mördas? Vi som reportrar som bevakade spåren i mordet på Palme i februari 1986 vet att det fanns en CIA-agent som erbjöd den förre CIA-agenten Ivan von Birchan, som han kände sedan tiden tillsammans i krigets Angola (1976) och dåvarande rasistiska Rhodesia två miljoner dollar för att mörda Palme tre veckor INNAN mordet ägde rum. Birchan gick till Säpos antiterroristrotel men där brydde man sig inte. Händelsen bekräftades i Expressen av det socialdemokratiska borgarrådet i Stockholm, Ingrid Båvner.


Den förre CIA-agenten Ivan von Birchan, ung som gammal. Bokomslaget från Gunnar Walls genomgrupande bok om mordet på Palme och den mängd av utredningar som genomförts.


Men tillbaka till planen för att mörda Venezuelas president Nicolas Maduro.

Planen för att mörda Nicolas Maduro på mötet i Vita Huset diskuterades den 5 februari 2020. Lägg märke till datumen, för exakt tre månader senare, den 3 och 4 maj landsteg två marinsoldater från USA på den venezuelanska kusten. De kom från Colombia där de hade tränat venezuelanska desertörer i vad som skulle bli ”Operation Gedeón”.

 

Landstigningsoperationen i maj 2020

I Vita huset denna vinterdag i februari kastade Trump fram förslaget till sina venezuelanska gäster om att göra sig av med Maduro med USA:s egna trupper.

”Vad skulle hända om den amerikanska armén kom ner och gjorde sig av med Maduro?” frågade Trump, de församlade. ”Jag tror att han satte Guaidó på prov”, anser Esper i sin bok ”A Sacred Oath”.

Enligt Esper svarade Guaidó, lite lättad:

”Naturligtvis kommer vi alltid att välkomna USA:s hjälp”. Han konstaterade också att de venezuelaner som befann sig i Colombia ”vill återställa sitt land åt sig själva”.

Försvarsminister Esper frågade då Guaidó om venezuelanerna skulle vara villiga att ”organisera, träna och slåss”, eftersom ”den amerikanska armén har erfarenhet av att träna utländska styrkor”.

”Ja, det skulle de vara”, svarade Guaidó, även om Esper anser att ”han inte lät särskilt säker”.


En feg venezuelansk överklass

Och varför var Guaidó tveksam? Helt enkelt av den anledningen att den venezuelanska oligarkins söner och döttrar ALDRIG har haft varken mod eller ”bollar” för att ge sig in i ”fysiska” äventyr som en väpnad konflikt innebär, det visar de senaste 20 årens erfarenheter. Det har alltid varit ”inhyrda” colombianska paramilitärer, gangsterband eller ideologiskt övertygade kuppmilitärer och liknande som har gjort det smutsiga jobbet för denna fisförnäma venezuelanska överklass.

Därför var deltagarna ense om att en DIREKT MILITÄR INVASION av USA var att föredra eftersom en invasion från Colombia, av venezuelanska desertörer, ”skulle vara komplicerad”, det vill säga en ren förevändning för att undvika att erkänna sin egen feghet och bli lätt besegrade av det beväpnade venezuelanska folket, ett faktum som Esper insåg snabbt:

”Som jag med sarkasm sa till presidenten innan mötet så är jag säker på att den venezuelanska oppositionen `skulle kämpa till den sista amerikanen´, om vi erbjöd dem det”, skriver Esper i sin bok.

Enligt denne föraktade Trump Guaidó för att de gick och bad ”amerikanska soldater att invadera deras land medan Maduro kämpade mot invasionen”.

”Det är därför Trump alltid trodde att Guaidó var svag, oförmögen att ersätta president Maduro, som han såg som stark”.


Och Trump hade fog för sin uppfattning. För medan Guaidó lutade sig bekvämt tillbaka på Vita Husets stöd (inkl. Ann Lindes), lutade Nicolas Maduro sig tillbaka på 4,2 miljoner civila venezuelaner men beväpnade med en AK-47:a, denna gigantiska Folkmilis som fick en enorm anslutning när hoten var som värst från Trump när han dryftade att ”inga alternativ är uteslutna för att få bort Maduro från makten i Venezuela”!

 

Ett folk som en gång utsatts för USA-imperialismens direkta invasioner, statskupper eller dess lokala lakejer, begår inte misstaget av att slappna av. "Den bästa investeringen för freden är att vara förberedd på kriget", myntade Hugo Chavez. På bilen några av de kvinnliga milicianos, totalt 4,2 miljoner venezuelaner.
Slå ut ett raffinaderi

Den tidigare försvarsministern rapporterade också om ett annat möte som hölls den 9 juni 2020 med Vita husets nationella säkerhetsrådgivare, Robert O'Brien. Denne föreslog en luft- eller amfibieattack på raffinaderiet José Antonio Anzoátegui Refining Complex. Målet var att ytterligare förlama ekonomin, med kaos och folkligt lidande för att störta Maduro och placera Juan Guaidó som regeringschef i Caracas.

Dessa terroristplaner förverkligades flera gånger på flera oljeanläggningar i Venezuela. Glöm inte heller att USA slog ut Venezuelas el-system flera gånger just under denna känsliga period. Vad vi dock inte vet är om USA-trupper deltog direkt i terroristattentaten eller om det var grupper från Guaidós gäng.

 

De ”Gröna Baskrarna” landstiger

Däremot verkställdes den 3-4 maj 2020, tre månader efter mötet i Vita Huset den så kallade ”Operation Gedeon”, där två tidigare medlemmar av USA:s Specialstyrkor, de så kallade och i Vietnam hatade ”” ledde ett 60-tal venezuelanska militära desertörer som kom från Colombia. Där hade de tränats sedan januari 2019. De landsteg den 3 maj och vägrade kapitulera när de beordrades av den venezuelanska marin. De tillintetgjordes till sista man. Dagen efter landsteg de två USA-veteranerna vid den lilla fiskebyn Macuto där de överrumplades av Fiskemilisen i allians med den venezuelanska armén. Deras mål var att inta Caracas internationella flygplats, begära internationell hjälp, från USA så klart samt att gripa och störta Maduro. En prissumma hade gjorts upp i det kontrakt som ”konsulten” J.J. Rendon och legoknektsfirman Silvercorps VD hade bestämt.


Förnedrade; Tumps och två av USA:s Gröna Baskrar, besegrade av den lokala Fiskemilisen och den venezuelanska marinen den 4 maj 2020.


Den fiktiva Play-Stationvärlden

Är det här principer för internationella relationer mellan stater med olika politiska och ekonomiska system? Stöds och stimuleras relationerna av svensk utrikespolitik med stater som ägnar sig på maximal toppnivå för att hur man på mest effektiva sätt ska mörda en statschef?

Vad som frapperar i varje fall mig, som trots allt med 40 års erfarenhet av att bevaka Latinamerika är den total brist på skam som Trumps förre försvarsminister frankt förklara de olika modellerna för att ta livet av Nicolas Maduro, en folkvald statschef som man må tycka vad man vill om, men än så länge finns det ingen som kan ifrågasätta att det venezuelanska folket och FN har utsett respektive erkänt som Venezuelas president.

Men i Ann Lindes, Espers, Trumps och Guaidos sinnesvärld verkar allt röra sig i en fiktiv Play-Stationvärld, där det är legitimt att planera, beordra och verkställa mord på en statschef.


ANN LINDE och den nuvarande socialdemokratiska regeringen har effektivt fragmenterat den utrikes- och fredspolitik som Olof Palme utarbetade under sina år som statsminister. Det socialdemokratiska partiet borde i rättvisans namn byta namn för det existerar inte ett uns av den politik som August Palm och Axel Danielsson skapade när partiet bildades. Natomedlemskapet var den definitiva spiken i partikistan. Lindes förhållande till en annan USA-lakej, Juan Guaido är egentligen bara en bekräftelse på partiets inträde i imperialismens läger. Trist men en realitet.


LÄS MER: ”Operation Gedeon”:

1) Terroristgrupp landsteg 10 km från Caracas internationella flygplats i snabbgående yachter
https://dickema.blogspot.com/2020/05/venezuela-terroristgrupp-landsteg-10-km.html

2) Ett organiserat och beväpnat folk som neutraliserar och tillfångatar en andra terroriststyrka med två legoknektar från USA!
https://dickema.blogspot.com/2020/05/venezuela-ett-organiserat-och-bevapnat.html

3) Politisk manipulation av BBC mot Venezuela
https://dickema.blogspot.com/2020/05/politisk-manipulation-av-bbc-mot.html

4) Trump gav ordern om att invadera Venezuela, uppger en av de två marinsoldaterna från USA som tillfångatogs av Folkmilisen!
https://dickema.blogspot.com/2020/05/trump-gav-ordern-om-att-invadera.html

5) Den andre tillfångatagne legoknekten (USA) beskriver hur de skulle inta flygplatsen och presidentpalatset
https://dickema.blogspot.com/2020/05/venezuela-den-andre-tillfangatagne.html

6) Juan Guaidó vill annektera Venezuela som en associerad stat till USA, likt Puerto Rico
https://dickema.blogspot.com/2020/05/juan-guaido-vill-annektera-venezuela.html