31 juli 2024

VENEZUELA: ”Råttorna överger det sjunkande skeppet”!

Elon Musk 1: Kapitalismens arrogans har inga gränser...

Elon Musk ändrar Nicolas Maduros initialer till X och ignorerar hans politiska uppdrag! Sedan när avgör företag vem som är eller inte är president i ett land?



Video:

Caracas befolkning har vanan inne sedan den civila-militära statskuppen i april 2002 och raden av andra kuppförsök sedan det året, att ställa upp och försvara den nationella suveräniteten och oberoendet. Nu valresultatet i söndags:


Elon Musk 2: I Caracas igår gav Venezuelas folket svar till Elon Musk' stöd till Corina Machados kuppförsök: ”LÄNGE LEVE CHAVEZ, CARAJO!”

Jag är övertygad om att metallarbetarna i magnatens fabrik i Sverige instämmer!!!

 

 


Mexikos president fördömer OAS' inblandning i Venezuela

”USA:s Ministerium för Koloniala Angelägenheter”, som Che Guevara döpte Organisationen av Amerikanska Stater till, har en generalsekreterare som allt färre länder ens rynkar i pannan för, än mindre bryr sig.

 

Men Mexikos president, Manuel Lopez Obrador (AMLO) anser att detta organ, som nästan villkorslöst har stött USA:s alla interventioner och konspirationer på den amerikanska kontinenten ska hålla klaffen och än mindre lägga sig i valet i Venezuela.

 

Som Almagro gjorde i Bolivia i oktober 2019 då denne generalsekreterare i OAS anklagade den sittande presidenten Evo Morales för valfusk. Alla utredningar, inklusive experter från självaste USA bekräftade senare att valet hade gått helt korrekt till.

 

Men vad gjorde den USA-stödda oppositionen?

 

Brände ned och förstörde och slog sönder majoriteten av den bolivianska Valtribunalens länskontor där vallängder, avlagda röster och datorer förvarades. På så sätt förhindrade de att en omräkning kunde genomföras, vilket Evo Morales och Valtribunalen hade gått med på. Men Luis Almagro lyssnade mer på kuppmakarna och tog order direkt från State Departement i Washington än att se sanningen och verkligheten!


Den 22 oktober 2019, två dagar efter presidentvalet som Evo Morales (MAS) ledde, brändes den Centrala Valtribunalen ned av den fascistiska horden varvid en anställd på andra våningen tvingdes hoppa för att inte bli innebränd. Samma Luis Almagro från OAS anklagade Evo Morales för valfusk och samma lögn avslöjades några månader senare av två USA- och universitetsforskare.



Vilket har hänt i Venezuela där Valrådet CNE har attackerats av oppositionens trasproletärer bestående av drogare och gangsters som i flera fall betalats 40 dollar för att attackera myndigheterna eller konfrontera polis och militär och skapa det kaos som är nödvändigt för att externa krafter ska gå in i Venezuela.

 

Därför kommer den mexikanske presidenten Lopez Obradors fördömande av Almagros uttalande om valfusk i Venezuela lägligt.

 

AMLO har det politiska modet att gå emot den hysteriska häxjakten mot Venezuela som utlöstes som planerat av den fascistiska oppositionen som företräds av en person som inte ligger långt efter Joe Bidens icke-förmåga att uppfatta världen.

 

Mannen i fråga har inte ens kapacitet att tala fritt utan har ett skrivet tal som han med svårigheter läser ifrån och behöver till och med hjälp av sin uppdragsgivare, Corina Machado att vända på bladen. Pinsamt värre, tio solår värre än Trumps låtsaspresident Juan Guaido.

 

Telesur:

Lopez Obrador hävdade att det är nödvändigt för alla länder att respektera Venezuelas autonomi.

 

Mexikos president, Andrés Manuel Lopez Obrador, fördömde i tisdags under sin morgonkonferens på National Palace den interventionistiska attityden hos Organisationen av Amerikanska Stater (OAS) i Venezuelas inre angelägenheter.

 

Lopez Obrador sa ”vad OAS gör är inblandning, det är därför OAS inte har någon trovärdighet.”

 

Den mexikanske presidenten undrade: På vilken grund hävdar OAS att den andra kandidaten vann? Var finns bevisen?

 

Likaså krävde han att folkets självbestämmande skulle respekteras, att våldsamma demonstrationer skulle undvikas och att politisk hets upphör.

 

I den meningen hänvisade han till internationella aktörer, internationella valexperter/observatörer och rådgivare, och betonade att varje land är fritt, oberoende och suveränt.

 

Statschefen kritiserade de tidigare mexikanska presidenterna Vicente Fox och Felipe Calderons hyckleri, som motsatte sig rösträkningen i Mexiko och nu är ”internationella observatörer”.


 


Donald Trumps "surrogat-president 2019-2023, JUAN GUAIDO och den nye marionetten, Edmundo Gonzalez, två bokstavliga pajaser men billiga verktyg och brickor i Imperiets spel för att rova åt sig världens största oljereserver, ett fullständigt okänt tema för svensk journalistkår, trots 25 års ekonomiskt krig mot det Fria Venezuela.



”Version Juan Guaido II” är ett faktum!

Om det inte vore tragiskt hade det åtminstone kunnat vara tragikomiskt:

 

Regimen i Peru, som har sitt ursprung i en statskupp och inte valdes av någon, erkänner Edmundo Gonzalez, förloraren i valet i Venezuela som ”president”... kuppmakarna i Washington bekräftar varandra.

”Version Juan Guaido II” är ett faktum!

 

VIDEO: När Jimmy Carter uttalar sig om det venezuelanska valsystemet som världens bästa. Också sittande rektorn i CNE, Conrado Pérez som tillhör oppositionen och, hör och häpna bekräftar Carters ord. Men där stannar det inte för även Henríque Capriles, en svuren antichavist säger samma sak. Fascisten Corina Machado påstod redan igår att de hade ”bevis” och valprotokoll men presenterar dem inte. Varför? För de existerar inte.

 

VIDEO:
Jimmy Carter, f.d. USA-PRESIDENT som förestår Carter-Centret, berömmer det venezuelanska valsystemet 2004 och förklarar hur det fungerar. Lyssna, svenska medier och kollegor och sluta låta er luras aqqv CIA-finansierade "latinamerikakännare".



 

 

 

VARNING... Låt dig inte luras, i Venezuela finns inga folkliga demonstrationer mot Nicolas Maduro, i Venezuela existerar det utbrott av fascistiskt våld, det finns 'guarimbas' (trasproletära gangsters, kriminella gäng) utkallade och betalda av samma personer som alltid. Hur lång tid tar det innan de bränner en person levande som sist när det begavs för att han var Chavist?!!

 

På videosekvenserna kan du se hur ”demokratiska” och ”fredliga” dessa ”40-dollarsdemonstranter” är.

 

 VIDEO:

Så agerar Sundströms, Jönssons eller Feilers "frihetskämpar" i Venezuela



 

 

 

”Råttorna överger det sjunkande skeppet”!

Costa Rica ger politisk asyl till kuppmakarna!

 

”VENEZUELA!! Kuppmakarna, Maria Corina Machados och Edmundo Gonzalez' som uppmanade till uppror, till våld, för guarimba(terror) överger sina 'guarimberos' (terroristerna) för att sätta upp en fiktiv parallell regering från utlandet”, rapporterar den kubanska journalisten DavidCu.

 

Och Pitiyankie-landet Costa Rica, som var samma ”flykttillhåll” i kuppförsöket i Nicaragua 2018, öppnar nu sina dörrar igen så att denna duo kan slå sig ihop med de återstående spillrorna av de nicaraguanska Neo Contras.

 

I Costa Rica, Colombia, Chile eller Peru vet den vanliga befolkningen inte veta av venezuelanerna som betraktas som livsfarliga gangsters och maffia.


Under min reportageresa i Chile och Colombia november-mars 2023–2024 sa 'mannen på gatan' ofta och rakt på sak:

 

– Visst fanns det brottslighet och visst blev man bestulen tidigare. Men efter att president Sebastian Piñera (eller Ivan Duque, Colombia) öppnade Chile för venezuelanerna (minns Cúcuta 2019) så blir offret inte bara bestulet utan riskerar även att få en kula i huvudet. Det är skillnaden efter att venezuelanerna vällt in!

 

Ett trist konstaterande som borde vara en eftertanke till dem som idag glorifierar de kriminella gängen som ALLTID har anlitats av Corina Machado och Co vid tidigare valnederlag.

 

Dick Emanuelsson





 

Igår Nicaragua (2018) idag, 2024 Venezuela:

 

Fascisterna antänder ett sjukhus!

När USA:s 5000 unga av USAID utbildade i ”USA:s utrikespolitik och politiska modell”, mellan 2013–2018 inledde sitt försök till ”Regimbyte” i Nicaragua den 17 april 2018 inleddes det med en Fakenews inifrån UCA, det Katolska universitetet i Managua. 'Faket' påstod att den sandinistiska polisen hade skjutit ihjäl en student. Lögn!

 

Men med detta påstående som förevändning och med hjälp av Boots och två miljoner ”poster” skickade från falska konton, som USAID:s instruktörer hade utbildat de 5000 unga nicaraguanerna i, igångsattes kuppförsöket som kostade 300 nicaraguaner livet.

 

I det väpnade blodiga kuppförsöket ingick, precis som 2017 i Venezuela, att skända, tortera och bränna ihjäl sandinister respektive Chavezanhängare OCH attackera och bränna ned primärvårdskliniker och moderskapshem för gravida.

 

Terroristerna försökte bränna ned nya moderna allmänna sjukhus i Nicaragua, aldrig de privata, men arméns enda roll under det tre månader långa kuppförsöket var att skydda dessa folkets Fastigheter som kostat ett fattigt folk stora uppoffringar men som är en av Revolutionens stoltheter.

 

I måndags gjorde kuppmakarnas mediala och politiska försvarare av ”frihetskämparna” i Venezuela samma sak, attackerade sjukhuset i Coche och antände det. Och de nämnda försvarar samma terrorister, igår som idag.

 

Det ”blodbad” som Nicolas Maduro i valrörelsen förutspådde och varnade för som en reaktion på ett valnederlag i Venezuela för oppositionen, har fascisterna försökt uppfylla och bekräfta.

 

Men de kommer att gå bet på den uppgiften, precis som i Nicaragua när folket slår tillbaka och skipar rättvisa. Och denna gång kommer också de som gav terroristerna uppgiften och några dollar att ställas inför rätta, vilket var Jorge Rodríguez', det venezuelanska parlamentets ordförande, löfte.

 

Dick Emanuelsson

Källa (video): https://x.com/luchaalmada/status/1818126120090304945

 

 

 

 

Journalisten och författaren Stefan Lindgren:

 

Det är lustigt att ALLA media är överens om att Maduro vann i Venezuela tack vare valfusk. Ingen jag hittat ifrågasätter detta. Och vad stöder man sig på? AP:

 

”Oppositionsledaren Maria Corina Machado sa att marginalen för González seger (oppositionskandidaten) var 'överväldigande' baserat på röstsiffror som den hade fått från kampanjrepresentanter från cirka 40 % av valurnorna i hela landet.

 

Det nationella valrådet, som kontrolleras av Maduro-lojalister, sa tidigare att Maduro hade säkrat 51 % av rösterna till 44 % för González. Men det släppte inte siffrorna från var och en av de 30 000 vallokaler i hela landet, och lovade bara att göra det under de 'kommande timmarna' vilket hindrade möjligheten att verifiera resultaten. ”

 

Dvs. anklagelserna om valfusk bygger på att 1) oppositionens valarbetare frågat runt och fått de svar de velat 2) nationella valrådet inte ögonblickligen publicerat statistik för var och en av vallokalerna.

 

Om jag minns rätt tar det rätt lång tid även i Sverige att få valresultat fördelade på vallokaler. SÅ här skriver valmyndigheten: ”Valmyndigheten fastställer resultatet i valet till riksdagen cirka en vecka efter valdagen och länsstyrelsen fastställer resultaten i region- och kommunfullmäktige cirka två veckor efter valdagen.”

 

Ge de sanktionsplågade venezolanerna åtminstone samma respit som vi beviljar oss själva innan våra media börjar gapa om valfusk! Alla fattar väl att det är de enorma oljetillgångarna som varje gång gör det så förtvivlat bråttom att byta regim i Venezuela!

 

Som svar på en fråga om hur långt tid valsammanräkningen pågår i Sverige:
https://fragor.val.se/org/valmyndigheten/d/valresultat-zh9a/


30 juli 2024

Val i Venezuela: ”Om det hade varit ett annat land. . .”

Apropå Gabriel Boric anklagelser mot Venezuela:
”Chiles president flög till Arabemiraten för att kräva ett offentliggörande alla valprotokoll från det senaste valet”!

 


”Du pallar inte en rond mot mig, din lille FASCIST”, var Maduros svar på Argentinas Javier Mileis påstående om valfusk i söndagens val i Venezuela!

I talet efter sin seger i söndagens val, svarade Nicolas Maduro på anklagelserna om valfusk från Javier Milei, som han beskrev som en ”sadistisk sociopat som tycker om att se folket i Argentina lida.”

– Till Milei säger jag: Du pallar inte en rond mot mig, din lilla fega varelse, en landsförrädare. Du är en fullblodsfascist! menade den venezuelanske presidenten, efter att Milei, via sina sociala konton fördömt ett påstått valfusk, när valresultatet ännu inte ens hade offentliggjorts.

Som av en tillfällighet riktade sju latinamerikanska högerpresidenter samma anklagelse.


 


USA:s och CIA:s ambassadör i Lima, Peru, Lissa Kenna, skakar hand med den blodbesudlade kuppdamen Dina Boluarte. Denna har över 70 peruanska liv på sitt samvete som protesterade mot statskuppen som avsatte den folkvalde Pedro Castillo i december 2022. Som av en tillfällighet sammanträdde Kenna, med nio (9) år som CIA-agent på sin meritlista 48 timmar INNAN statskuppen mot Castillo.


Perus blodbesudlade kuppresident är orolig för den venezuelanska demokratin. . .

”Det verkar som ett meme men nej, det är verklighet... Dina Boluartes kuppregim i Peru som installerades, inte genom röster utan med mordet på 70 peruaner och förtrycket av folket, med 90 % av peruanerna som inte ens vill se henne på foto, enligt opinionsundersökningar, avser att lära ut lektioner i demokrati till Venezuela!

Ett uttalande dikterat från USA-ambassaden med en före detta CIA-agent som ambassadör i Lima, 100% säker”, skriver den kubanske krönikören DavidCu. 





 

GUATEMALA: Där dyker inte ”Kamarillan av de 7 högerpresidenterna” upp, inte heller OAS!

”Medan Guatemalas president Arevalo ifrågasatte valresultaten i Venezuela, kidnappade åklagarämbetet i Guatemala datorn med uppgifter från de 9,8 miljoner registrerade väljarna för att fortsätta med utredningarna av 2023 års VALRESULTAT där Arevalo visade sig vara vinnaren”, skriver den peruanske försvararen av de guatemaltekiska ursprungsbefolkningarna och böndernas rättigheter i landet, Ollanta Itzmaná, också en av ledarna inom den kontinentala rörelsen för ursprungsbefolkningarna Abya Ayala.

Åklagarämbetet gjorde allt för att Arevalo INTE skulle inta presidentpalatset trots att han var valets obestridlige segrare.

Men Venezuela är mycket viktigare. Eller hur, Jönsson (DN) och Tigran Feiler (SvT)?

 

 

Val i Venezuela: ”Om det hade varit ett annat land. . .”

Det Nationella Valrådet (CNE) kommer snart att publicera resultaten, tabell för tabell, av valet i Venezuela. Så snart resultatet av tabellerna jämförs med det som registrerats av CNE, kommer det att ses att det är omöjligt att förfalska resultatet och att uppgifterna sammanfaller.

Om det hade varit ett annat land skulle CNE ha fått förtroende, men eftersom det är Venezuela krävs det att man gör det som inte krävs av något annat land. Det spelar ingen roll.

Då framkommer det att uppgifterna sammanfaller med de senaste historiska resultaten från Chavez och oppositionen. Drygt 6 miljoner Maduro, drygt 5 miljoner González. Runt en miljon fler röster för Chavezlägret.

Det är därför de har försökt att störa och slå ut systemet genom att hacka det. Om datorsystemet hade kraschat hade de haft sin historia riggad. Vad är det de inte har gjort i Venezuela?

Så fort dessa data publiceras kommer länderna som väntade på den granskningen (eftersom det är Venezuela är det okey men varför har de aldrig frågat USA), erkänna @NicolasMaduro, precis som BRICS-länderna redan har gjort. Bättre sent än aldrig. Förhoppningsvis kommer den regionala enheten i Latinamerika att stärkas.

Så den venezuelanska högern måste välja om de vill hoppa ner i avgrunden med @MariaCorinaYA eller börja ett nytt skede i fred och respektera reglerna. En stor del av oppositionskandidaterna har redan erkänt de resultat som CNE meddelat.

En ny etapp börjar i Venezuela. Och det vore bra om det fanns en demokratisk opposition. Om de inte förstår detta kommer de att fortsätta vara gisslan åt Milei, Diaz Ayuso, Aznar, Bolsonaro, Trump och resten av den våldsamma extremhögern. Och de kommer att förbli långt ner i historiens soptunna.

Juan Carlos Monedero


Foto: ”Ta med dig morfar, Corina”! 



Läs mer om kriget på alla fronter mot Venezuela:

[1] 22 maj 2018: VENEZUELA: Mot Trumps nya sanktioner mot Venezuela ökar Latinamerikas vänster sitt stöd till Revolutionen
https://dickema.blogspot.com/2018/05/venezuela-mot-trumps-nya-sanktioner-mot.html

[2] 9 augusti 2018: Venezuela: Attentatet och drönarna som skulle döda president Maduro och männen bakom dem
https://dickema.blogspot.com/2018/08/venezuela-dronarna-som-skulle-doda.html

[3] 6 maj 2020: Trump gav ordern om att invadera Venezuela, uppger en av de två marinsoldaterna från USA som tillfångatogs av Folkmilisen!
https://dickema.blogspot.com/2020/05/trump-gav-ordern-om-att-invadera.html

[4] 24 december 2020: USA:s ekonomiska krig mot Venezuela har orsakat 100,000 döda!
https://dickema.blogspot.com/2020/12/usas-ekonomiska-krig-mot-venezuela-har.html

[5] 13 juli 2022: Kuppmakaren John Bolton erkänner att han inte rådde på Venezuela, inte ens med Ann Lindes stöd till Juan Guaidó!
https://dickema.blogspot.com/2022/07/kuppmakaren-john-bolton-erkanner-att.html

[6] Venezuela, Blackwater och Jens Holm (v)
https://dickema.blogspot.com/2019/05/venezuela-blackwater-och-jens-holm-v.html


MADURO TILLS 2030!!! ”Varken kuppförsök, sabotage, mediekampanjer, mordförsök eller sanktioner har lyckats krossa Chavismen”

  




MADURO TILLS 2030!!!

En imponerande politisk kämparseger av VENEZUELAS FOLK och ett ännu större politiskt nederlag för USA:s krig på alla fronter mot Bolívars söner och döttrar samt den latinamerikanska högern, som i Corina Machado trodde att en venezuelansk version av ”Milei II” skulle födas i söndags.

Men Jänken delar nederlagets bittra smak med 'väst' och medier och journalister som glömde och glömmer sin yrkesetik och ställde sig i tjänst när de redan för tre månader sedan utropade den fascistiska icke-kandidaten Corina Machado till segrare.

Venezuelas folk sa NEJ till en ny feminin Mini-Hitler typ Javier Millei i Argentina. Hans stöd till Machado några dagar innan valet, väckte säkert en och annan slumrande venezuelan som inte bestämt sig.

Venezuelas folk reste sig 1989 i `El Caracazo´ mot den nyliberala krigsförklaringen av socialdemokraten Carlos Andres Pérez som underordnade sig IMF:s chockrecept. I söndags röstade Venezuelas folk mot detta nya försök, nu från Machado, en marionett för USA och Exxon-Mobile.

Nu vann Nicolas Maduro och Folket med nästan 52 procent mot Edmundo Gonzalez som fick 44 procent, trots miljoner dollar. Nu återstår bara det fascistiska VÅLDET som folket och Folkmilisen kommer att neutralisera de närmaste dagarna.

D.E.

 

Kommentar till valet i Venezuela:

”Varken kuppförsök, sabotage, mediekampanjer, mordförsök eller sanktioner har lyckats krossa Chavismen”

Av Zoltan T

Så har då de preliminära valresultaten presenterats. Dessa preliminära resultat kommer att kontrolleras. Valmyndigheten kommer inom kort att redovisa resultaten för varje vallokal. Det är möjligt tack vare det automatiserade röstsystemet. Oppositionen har haft möjlighet att delta i röstsammanräkningen.


Några reflektioner och kommentarer:

  • Valdeltagandet var ovanligt högt, 59 procent. Vid de senaste valen valde oppositionen att uppmana till valbojkott vilket ledde till att Maduros regeringsparti fick en överväldigande majoritet i Kongressen och delstatsregeringarna. Oppositionen ändrade nu taktik och deltog.

  • I Venezuela vinner den kandidat presidentposten som får flest röster. Tio kandidater ställde upp. Maduros ”Gran Polo Patriotico” (flera partier) fick preliminärt drygt 51 procent av rösterna. Högerns homofobe, kvinnohatande rasist (se https://svensk-kubanska.se/vem-ar-oppositionens-kandidat-i-venezuela/ ) Edmundo González PUD (också flera partier) fick drygt 44 procent. Fast egentligen var det hans uppdragsgivare, Maria Machado som fick rösterna. (I samma artikel som nämns ovan beskrivs också denne person). Övriga åtta kandidater fick dela på 4,6 procent.

  • Bolagsmedierna säger att kandidater förbjöds ställa upp. Det stämmer att USA:s gunstling Maria Machado, enligt domstolsbeslut, inte får ställa upp i val. Det då hon representerat Panama i OAS och krävt militär intervention mot Venezuela. Hon har också arbetat för låtsaspresidenten Juan Guaido vars korrupta klick förskingrat miljontals dollar, stulna från Venezuela. Inte så märkligt om man betänker att dömda personer i USA över huvud taget inte får rösta i många delstater. Någonsin. 

  • Oppositionen säger att Maduro använt statsmedel för sin kampanj. Det är möjligt och mer än vad jag vet. Det man inte nämner är de miljardbelopp som de själva fått tillgång till, genom exempelvis att Storbritannien beslagtagit Venezuelas guldreserv och USA stulit den venezolanska bensinmackskedjan Citgo.

  • Nu säger bolagsmedierna att två uppgifter om valresultatet står mot varandra: Att Maduro vann med 51,2 procent respektive att González vann med 70 procent. Men saken är ju den att den första uppgiften kommer från valmyndigheten och den andra från herr González. Oppositionen betecknar sin seger som ”historisk”, den största segern i landets historia. Bolagsmedierna kräver bevis från valmyndigheten, men inga bevis på oppositionens häpnadsväckande uppgifter. I de tidigare 30-talet valen som hållits sedan 1999 har något valfusk aldrig kunnat påvisas. Så med stor sannolikhet är valmyndighetens siffror korrekta och oppositionens ”hitta-på” siffror. 

  • Det hävdas i bolagsmedier att valobservatörer inte fick vara med. Det är lögn. Sant är att valobservatörer från EU och USA inte var välkomna. Det på grund av den krigföring, via sanktioner, som dessa driver mot Venezuela. Inte heller ett gäng avdankade före detta högerpresidenter från Latinamerika, som bjudit in sig själva, kom längre än till Panama. De misslyckades med den medieshow de hade tänkt sätta upp tillsammans med oppositionen. Men cirka 800 valobservatörer fanns på plats. Från det välrenommerade Carter Center i USA, från FN, från den latinamerikanska samarbetsorganisationen Celac och från de Karibiska staternas organisation Caricom. Dessutom hade båda grannländerna Brasilien och Colombia skickat valobservatörer.

  • Det hävdas också i bolagsmedierna att venezolaner i utlandet inte kunnat rösta. Utlandsröstning görs normalt vid ambassader och konsulat. Eftersom flera västländer inte erkänner Venezuelas nuvarande regering finns det heller inga ambassader. Så vems är felet att de inte kunnat rösta?

  • I bolagsmedierna hävdas att opinionsundersökningar före valet visade på en förkrossande övervikt för oppositionen. Det de inte nämner är att dessa opinionsundersökningar var högerns egna. Det finns liknande opinionsundersökningar från regeringspartiet och dessa visade på klar övervikt för Nicolas Maduro. Dessa förtigs totalt av bolagsmedierna. Opinionsundersökningar i Venezuela är notoriskt opålitliga.

  • Högern hävdar att de vann med 70 procent! Till och med Sveriges Radios utsände går snabbt förbi den skrattretande siffran, även om hon inte ifrågasätter den. Siffran kan säkert stämma för någon enskild vallokal i Caracas överklassområden, men att det skulle vara valresultatet är nog inte många som tror.

  • Bolagsmedier hänvisar till vallokalsundersökningar som skulle visa att oppositionen skulle vinna. I till exempel Sverige utförs vallokalsundersökningar av forskare. Nu förekommer inte sådana undersökningar i Venezuela, utan det är åter oppositionen som fabricerar vilka siffror de vill.

  • Tittar man på valkampanjen så har Maduro dragit betydligt större folkmassor och entusiasm än oppositionen. Den tidigare okände 75-årige och skröplige byråkraten Edmundo González har knappast väckt någon större entusiasm. Maduros siffror ligger i linje med tidigare val. Han har också presenterat ett klart program för de kommande åren. Oppositionens program har bara en punkt: ”Bort med Maduro!” Sedan inser de flesta att oppositionen vill privatisera, privatisera och privatisera ännu mer. Samt vrida klockan tillbaka till före Húgo Chávez. Men det har man inte haft vilja att tala öppet om. 

  • I bolagsmedierna refereras kritik och avståndstagande från valet. Det stämmer när det gäller västvärlden och högerregeringar som Milei i Argentina. Där representanter för Argentinas extremhögerregering öppet deltagit i demonstrationer mot Venezuelas ambassad i Buenos Aires och uttryckt sitt stöd till Machado. Också Chiles Boric, som också tidigare sprungit högerns ärenden, har uttalat sig mot valet. I Sverige kommer säkert ett uttalande efter att regeringen inväntat Vita Husets kommentar. Men progressiva regeringar som de i Kuba, Bolivia, Honduras, Nicaragua hör till de som omgående gratulerat Maduro till valsegern. Hit hör också Ecuadors tidigare president Rafael Correa.

  • Vad kan man nu förvänta sig? Jo, fortsatt aggression från västvärlden, med sanktioner och fördömanden. I vilken mån oppositionen kommer att ta till våld återstår att se. Vid tidigare sabotage, mordbränder och våldsdåd har detta slagit tillbaka mot dem själva då vanligt folk inte är intresserade av att lamslå samhället. Likaså är det fullt möjligt att González eller Machado utropar sig till president. Det har ju skett tidigare med Juan Guaidó (som Machado arbetade för). Inte heller det var något lyckat recept. De närmaste dagarna kommer att visa hur oppositionen tänker agera. Det är som tidigare utanför Venezuela som det viktiga stödet finns och besluten tas. Machado har tidigare bett om US-amerikansk intervention. Vi kan räkna med fortsatt fiendskap och sanktioner från delar av omvärlden och att oppositionen fortsätter att samarbeta och förlita sig på utländskt stöd.

  • Med valresultatet tar Venezuela ett stort steg mot medlemskap i BRICS. Vi ser hur den multipolära världsordningen stärks och Väst, med det tidigare allsmäktiga USA i högsätet, stegvis försvagas. Detta är en triumf för suveräniteten och för ett integrerat Latinamerika. Venezuela kommer att fortsätta att vara viktigt i projektet för att bygga en annan värld, det globala syd, tillsammans med BRICS.

  • Det finns förstås mycket mer att säga om valet, Maduro och Venezuela. Det finns många missförhållanden att kritisera. Men segern för Maduro är otvivelaktigt ett bakslag för Washington och dess ”regelbaserade världsordning”. Alltså en ordning som Vita Huset egenmäktigt bestämmer. Och segern är en framgång för de krafter som vill se en multipolär värld där ländernas naturrikedomar tillfaller den egna befolkningen. Varken kuppförsök, sabotage, mediekampanjer, mordförsök eller sanktioner har lyckats krossa Chavismen. Den lever till förtret för den internationella högern. 

Zoltan Tiroler 2024-07-29

Publicerat i Svenska-kubanska föreningens hemsida:
https://svensk-kubanska.se/kommentar-till-valet-i-venezuela/


Roger Waters:”Gå och rösta på Maduro – Power to the People”!

https://dickema.blogspot.com/2024/07/roger-waters-ga-och-rosta-pa-maduro.html

Tänk om SvT hade haft modet att anlita Roger Waters åtminstone som en ”tyckare”. Waters har ju uppfattningar om fascisten Corina Machado, nickedockan Edmundo Gonzalez´ och om USA:s Monroedoktrin, tillämpad under ett decennium mot Venezuela. Men SvT:s utsände ”reporter” lyckas varken med det ena eller det andra.

26 juli 2024

Roger Waters: ”Gå och rösta på Maduro – Power to the People”!


Tänk om SvT hade haft modet att anlita Roger Waters åtminstone som en ”tyckare”. Waters har ju uppfattningar om fascisten Corina Machado, nickedockan Edmundo Gonzalez´ och om USA:s Monroedoktrin, tillämpad under ett decennium mot Venezuela. Men SvT:s utsände ”reporter” lyckas varken med det ena eller det andra.



Roger Waters: ”Gå och rösta på Maduro – Power to the People”!

”Rösta på Nicolas Maduro för Venezuela tillhör er, folket, inte Chevron Corporation, som Maria Corina Machado vill överlämna till. Sälj inte ut Venezuela till USA på basis av Monroe-doktrinen”! uppmanar världssamvetet Roger Waters.

Vilken himmelsvid skillnad mellan denne politiskt medveten 70-årige rockartist med ursprung i Pink Floyd och en av SvT utsänd person som titulerar sig ”journalist”.

 

VIDEO:
ROGER WATERS om valet den 28 juli, 2024




I AKTUELLT I TORSDAGS stod den reportern, Tigran Feiler och sände först en intervju, först med den i Caracas sävlige ”Morfar” Edmundo Gonzalez, ”nickedocka”, som Roger Waters kallar denne springpojke för fascisten Corina Machado.

Varför inga frågor om kuppmakaren? Feiler.

Feiler ställde inte en enda fråga om varför Gonzalez´ uppdragsgivare Corina Machado har krävt en ”humanitär invasion” av Venezuela från en ”Internationell koalition” (vem som går i spetsen för den känner mänskligheten väl till).

Eller att samma kvinna stödde statskuppen i april 2002 mot president Hugo Chavez, och på kvällen den 11 april i presidentpalatset satte sitt namn som stöd för statskuppen, som slogs ner av Caracas´ fattiga efter 47 timmar. Samma kvinna har aktivt verkat för att störta de folkvalda regeringarna Chavez och senare Maduro och naturligtvis gett sitt fulla stöd till USA&Trump som å sin sida tillsatte SIN interrimpresident, Juan Guaidó.

Var finns journalistiken i fallet Venezuela?

Det går inte att anklaga Edmundo Gonzalez, oppositionens kandidat intervjuad av Tigran Feiler för att vara en "gatuagitator". Snarare en sävlig skugga som kommer att vara ett billigt verktyg i händerna på fascisten Corina Machado och hennes uppdragsgivare, Vita Huset.


USA raderat från kartan

I dag är Feiler redan tillbaka i Stockholm INNAN valet i Venezuela på söndag, den 28 juli, 2024. Och i Aktuellt kommenterade han valet inför Aktuellts kvinnliga ankare. Där radades alla de i Miamikloaken producerade och distribuerade argumenten fram, om att 7,5 miljoner venezuelaner har emigrerat från ”Krisens Venezuela”, situationen är svår.

Men gav Feiler någon bakgrund till VARFÖR?

Nix, i SvT förekommer inga djupdykningar för då stöter de på politiska undervattensgrund som kan skada trovärdigheten inför högern och Washington.

Men det som imponerade från denne unge man, som började sin karriär i ”Nätverket för Colombia”, då det skulle utverkas solidaritet med det av USA:s ockuperade Colombia, med sju militärbaser och en Plan Colombia i landet är hur kan denne utsände lyckas med konststycket att inte med ett ord nämna staten i norr, USA?

·        ”Sanktioner”, va!? Vem har utfärdat det? [1]

·        Va'!? Beslutade Obama i ett dekret att utnämna Venezuela som ”risk för USA:s nationella säkerhet”? På vilket sätt då?

·        Har Maduro utsatts för ett mordförsök av två drönare? [2]

·        Har Venezuela invaderats av två väpnade expeditioner? [3]

·        Har Trump lagt landet i mörker två gånger?


De två "Gröna Baskrarna (USA) som tillfångatogs när de landsteg i Venezuela den 3 maj 2020.

Pinsamt värre, två expeditioner, den 3 och 4 maj, 2020 som utgick från Colombia blev väl omhändertagna av den organiserade Fiske-Milisen och den venezuelanska armén som likviderade den första, som öppnade eld och den andra, som begrep att för att rädda livet handlade det bara om en sak; KAPITULERA! Den förre CIA-chefen och sedemera Donald Trumps utrikesminister Mike Pompeo stod där med lång näsa inför det förnedrande nederlaget. Men var fanns SvT:s Tigran Feiler vid den tidpunkten?


·        Hurdå ekonomiskt krig mot Venezuela? [4]



Tigran Feiler är en trist ”journalistsopa” eller så är han rädd om sitt välbetalda jobb och struntar i journalistikens principer och följer ägarens politiska linje, UD:s.

För hans ”venezuelareportage” är ett skolexempel för hur reportern ställer in sig i ledet för ”den politiska linjen”.

I dag har varje dammtuss av hans ”antiimperialism” naturligtvis försvunnit från den man som låter tittaren ana att oppositionen kan vinna valet.

Dick Emanuelsson

Läs mer:

[1] 22 maj 2018: VENEZUELA: Mot Trumps nya sanktioner mot Venezuela ökar Latinamerikas vänster sitt stöd till Revolutionen
https://dickema.blogspot.com/2018/05/venezuela-mot-trumps-nya-sanktioner-mot.html

[2] 9 augusti 2018: Venezuela: Attentatet och drönarna som skulle döda president Maduro och männen bakom dem
https://dickema.blogspot.com/2018/08/venezuela-dronarna-som-skulle-doda.html

[3] 6 maj 2020: Trump gav ordern om att invadera Venezuela, uppger en av de två marinsoldaterna från USA som tillfångatogs av Folkmilisen!
https://dickema.blogspot.com/2020/05/trump-gav-ordern-om-att-invadera.html

[4] 24 december 2020: USA:s ekonomiska krig mot Venezuela har orsakat 100,000 döda!
https://dickema.blogspot.com/2020/12/usas-ekonomiska-krig-mot-venezuela-har.html

[5] 13 juli 2022: Kuppmakaren John Bolton erkänner att han inte rådde på Venezuela, inte ens med Ann Lindes stöd till Juan Guaidó!
https://dickema.blogspot.com/2022/07/kuppmakaren-john-bolton-erkanner-att.html

[6] Venezuela, Blackwater och Jens Holm (v)
https://dickema.blogspot.com/2019/05/venezuela-blackwater-och-jens-holm-v.html