30 juli 2024

Val i Venezuela: ”Om det hade varit ett annat land. . .”

Apropå Gabriel Boric anklagelser mot Venezuela:
”Chiles president flög till Arabemiraten för att kräva ett offentliggörande alla valprotokoll från det senaste valet”!

 


”Du pallar inte en rond mot mig, din lille FASCIST”, var Maduros svar på Argentinas Javier Mileis påstående om valfusk i söndagens val i Venezuela!

I talet efter sin seger i söndagens val, svarade Nicolas Maduro på anklagelserna om valfusk från Javier Milei, som han beskrev som en ”sadistisk sociopat som tycker om att se folket i Argentina lida.”

– Till Milei säger jag: Du pallar inte en rond mot mig, din lilla fega varelse, en landsförrädare. Du är en fullblodsfascist! menade den venezuelanske presidenten, efter att Milei, via sina sociala konton fördömt ett påstått valfusk, när valresultatet ännu inte ens hade offentliggjorts.

Som av en tillfällighet riktade sju latinamerikanska högerpresidenter samma anklagelse.


 


USA:s och CIA:s ambassadör i Lima, Peru, Lissa Kenna, skakar hand med den blodbesudlade kuppdamen Dina Boluarte. Denna har över 70 peruanska liv på sitt samvete som protesterade mot statskuppen som avsatte den folkvalde Pedro Castillo i december 2022. Som av en tillfällighet sammanträdde Kenna, med nio (9) år som CIA-agent på sin meritlista 48 timmar INNAN statskuppen mot Castillo.


Perus blodbesudlade kuppresident är orolig för den venezuelanska demokratin. . .

”Det verkar som ett meme men nej, det är verklighet... Dina Boluartes kuppregim i Peru som installerades, inte genom röster utan med mordet på 70 peruaner och förtrycket av folket, med 90 % av peruanerna som inte ens vill se henne på foto, enligt opinionsundersökningar, avser att lära ut lektioner i demokrati till Venezuela!

Ett uttalande dikterat från USA-ambassaden med en före detta CIA-agent som ambassadör i Lima, 100% säker”, skriver den kubanske krönikören DavidCu. 





 

GUATEMALA: Där dyker inte ”Kamarillan av de 7 högerpresidenterna” upp, inte heller OAS!

”Medan Guatemalas president Arevalo ifrågasatte valresultaten i Venezuela, kidnappade åklagarämbetet i Guatemala datorn med uppgifter från de 9,8 miljoner registrerade väljarna för att fortsätta med utredningarna av 2023 års VALRESULTAT där Arevalo visade sig vara vinnaren”, skriver den peruanske försvararen av de guatemaltekiska ursprungsbefolkningarna och böndernas rättigheter i landet, Ollanta Itzmaná, också en av ledarna inom den kontinentala rörelsen för ursprungsbefolkningarna Abya Ayala.

Åklagarämbetet gjorde allt för att Arevalo INTE skulle inta presidentpalatset trots att han var valets obestridlige segrare.

Men Venezuela är mycket viktigare. Eller hur, Jönsson (DN) och Tigran Feiler (SvT)?

 

 

Val i Venezuela: ”Om det hade varit ett annat land. . .”

Det Nationella Valrådet (CNE) kommer snart att publicera resultaten, tabell för tabell, av valet i Venezuela. Så snart resultatet av tabellerna jämförs med det som registrerats av CNE, kommer det att ses att det är omöjligt att förfalska resultatet och att uppgifterna sammanfaller.

Om det hade varit ett annat land skulle CNE ha fått förtroende, men eftersom det är Venezuela krävs det att man gör det som inte krävs av något annat land. Det spelar ingen roll.

Då framkommer det att uppgifterna sammanfaller med de senaste historiska resultaten från Chavez och oppositionen. Drygt 6 miljoner Maduro, drygt 5 miljoner González. Runt en miljon fler röster för Chavezlägret.

Det är därför de har försökt att störa och slå ut systemet genom att hacka det. Om datorsystemet hade kraschat hade de haft sin historia riggad. Vad är det de inte har gjort i Venezuela?

Så fort dessa data publiceras kommer länderna som väntade på den granskningen (eftersom det är Venezuela är det okey men varför har de aldrig frågat USA), erkänna @NicolasMaduro, precis som BRICS-länderna redan har gjort. Bättre sent än aldrig. Förhoppningsvis kommer den regionala enheten i Latinamerika att stärkas.

Så den venezuelanska högern måste välja om de vill hoppa ner i avgrunden med @MariaCorinaYA eller börja ett nytt skede i fred och respektera reglerna. En stor del av oppositionskandidaterna har redan erkänt de resultat som CNE meddelat.

En ny etapp börjar i Venezuela. Och det vore bra om det fanns en demokratisk opposition. Om de inte förstår detta kommer de att fortsätta vara gisslan åt Milei, Diaz Ayuso, Aznar, Bolsonaro, Trump och resten av den våldsamma extremhögern. Och de kommer att förbli långt ner i historiens soptunna.

Juan Carlos Monedero


Foto: ”Ta med dig morfar, Corina”! 



Läs mer om kriget på alla fronter mot Venezuela:

[1] 22 maj 2018: VENEZUELA: Mot Trumps nya sanktioner mot Venezuela ökar Latinamerikas vänster sitt stöd till Revolutionen
https://dickema.blogspot.com/2018/05/venezuela-mot-trumps-nya-sanktioner-mot.html

[2] 9 augusti 2018: Venezuela: Attentatet och drönarna som skulle döda president Maduro och männen bakom dem
https://dickema.blogspot.com/2018/08/venezuela-dronarna-som-skulle-doda.html

[3] 6 maj 2020: Trump gav ordern om att invadera Venezuela, uppger en av de två marinsoldaterna från USA som tillfångatogs av Folkmilisen!
https://dickema.blogspot.com/2020/05/trump-gav-ordern-om-att-invadera.html

[4] 24 december 2020: USA:s ekonomiska krig mot Venezuela har orsakat 100,000 döda!
https://dickema.blogspot.com/2020/12/usas-ekonomiska-krig-mot-venezuela-har.html

[5] 13 juli 2022: Kuppmakaren John Bolton erkänner att han inte rådde på Venezuela, inte ens med Ann Lindes stöd till Juan Guaidó!
https://dickema.blogspot.com/2022/07/kuppmakaren-john-bolton-erkanner-att.html

[6] Venezuela, Blackwater och Jens Holm (v)
https://dickema.blogspot.com/2019/05/venezuela-blackwater-och-jens-holm-v.html