23 maj 2020

VENEZUELA och IRAN blev för mycket för gaphalsen Donald Trump!





VENEZUELA och IRAN blev för mycket för gaphalsen Donald Trump!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2020-05-23 / Den första av fem iranska oljetankers har precis, när klockan är 19.30 honduransk lokal tid (lägg till 8 timmar till Sverige, d.v.s. cirka 03.30 på söndagsmorgonen) gått in på venezuelanskt territorialvatten, eskorterad av venezuelansk marin och flygstridskrafter, moderna ryska Suckhoi Su-30MK2!

Det är en seger över imperialismen i dess värsta form, bara kriget återstår.

Men trots alla "bravurer" över detta tema, om att "alla möjligheter ligger på bordet, inklusive det militära kortet", är den venezuelanska och den iranska ledningens beslutsamhet för mycket för folkmordsregimen i Vita Huset.

Den vet att den har allt att förlora på att utmana världsopinionen genom att våldta internationell rätt som innebär, att inte bara iranska civila handelsfartyg har rätt att transportera vad internationell rätt och handelsregler ger dem rätt till Venezuela, eller Kuba, eller Nicaragua utan andra stater och rederier, en rätt som Trump, som genom sin Monroedoktrin har försökt förhindra genom utpressning i form av sanktioner mot de företag eller banker som handlar med Venezuela.

USA är ingen domstol som står över FN eller Internationell rätt.

Men den iranska oljetankern, som nu med 14 knops fart tuffar fram på venezuelanskt vatten och som når Paraguana-raffinaderiets oljepumpar om 3-4 timmar är en bekräftelse på att USA:s hot på alla fronter inte är osårbar.


Läs mer om bakgrunden till de fem iranska fartygen: