5 augusti 2021

Venezuelas OS- och världsmästarinna i tresteg tillägnade sin seger till Venezuelas Socialistiska Ungdomsförbund

 

En glädjestrålande fantastisk trestegsvärlds- och OS-mästare Yulimar Rojas från Venezuela.



Venezuelas OS- och världsmästarinna i tresteg tillägnade sin seger till Venezuelas Socialistiska Ungdomsförbund

”Vi kommer från ett land av krigare som är vana att kämpa. Vi är här i Tokyo för att ge allt för vårt land”, var budskapet till president Nicolas Maduro när han ringde upp Yulimar Rojas för att gratulera henne till den makalösa segern i tresteg som också resulterade i rekord i både OS och VM med 15,67 meter.

Maduro å sin sida var salig och sa att i Venezuela dansar de nu på ett ben och kallade Yulimar för en ”utomjording”!

Denna långa och fantastiska idrottsatlet hoppas att hennes exempel ska ge Venezuelas barn och en inspiration att se idrotten som något naturligt och centralt i sin uppväxt och utveckling.

Såväl Venezuela men framför allt Kuba har glänst i Tokyo och visat, att trots den kriminella blockaden som under pandemin har skärpts mot de bägge ländernas folk, har dessa två nationer och idrottsmän&kvinnor visat att de inte är föremål för utpressning. Slaveriets och kolonialismens epok är förbi, även om krigshökarna i Washington har svårigheter att erkänna realiteterna.

Dick Emanuelsson / Tegucigalpa

https://www.wradio.com.co/noticias/sociedad/la-reina-de-tokio-nicolas-maduro-llamo-a-yulimar-rojas-para-felicitarla/20210802/nota/4155364.aspx