20 augusti 2024

Svar på tal till Venezuela”expert” (SVENSK-KUBANSKA)

    

Caracas, Venezuela. Chavisternas starkaste stöd finns i de fattiga områdena. Foto: Wikimedia

Solidaritetsrörelsen i Norge ger svar på tal i en insändare till Benedicte Bull, en latinamerika”expert” i bolagsmediernas smak. 

För en "akademisk" och självutnämnd Latinamerika-expert, som används flitigt av nästan alla norska medier, har Benedicte Bull ett otroligt slarvigt förhållande till spridning av faktabaserad information. Hon har också ett partiskt förhållande till den högerextrema oppositionen i Venezuela som gränsar till korstågsjournalistik.

Under valrörelsen har Bull varit hyperaktiv i norsk media där hon framställer den högerextrema oppositionsledaren Maria Corina Machado som en "kvinnlig Messias" och "Mamma som offrade allt". I ett Twitter/X-inlägg skryter hon:

Har precis avslutat min sista för idag av 2 TV-framträdanden, 2 radiointervjuer och 4 tidningsintervjuer. Om någon i Norge fortfarande tror att Maduro blev lagligt vald i fria och rättvisa val, är det inte mitt fel.”

Vem är María Corina Machado?

Redan i början upprepar hon återigen det falska påståendet att Machado "berövades alla politiska rättigheter på grund av påstådd korruption". Sanningen är att hon fråntogs rätten på grund av ett mycket allvarligare konstitutionellt brott; Hon accepterade en diplomatisk post från Panamas regering som gjorde det möjligt för henne att närma sig Organisationen för amerikanska stater (OAS), och lägga fram ett förslag om en militär intervention i Venezuela. Men sådan information passar inte med Bulls framställning av Machado som ett offer för "påstådd korruption".

Bull erkänner dock att Machado har deltagit i kupper tidigare.

Hon var aktiv i kuppförsöket mot Chávez 2002, även om hon har förnekat att hon undertecknat Carmona-dekretet, vilket innebar att alla demokratiska statliga institutioner skulle upplösas”.
Här kommer Bull med ännu ett felaktigt påstående, Machado förnekade inte att hon hade undertecknat kuppdekretet, men i rätten sa hon att hon trodde att kuppdekretet var protokollboken som alla var tvungna att skriva under för att komma in i Miraflores presidentpalats. Detta säger allt om hennes förhållande till sanningen, Machado är känd som en ökänd lögnare. I dokumentärfilmen "The Revolution will not Be Televised" visas Machado och oppositionen som är närvarande i presidentpalatset, som jublar efter att kuppledaren Carmona läst upp varje punkt i dekretet och sedan ställt sig i kö för att skriva under dokumentet. Machado benådades också av Hugo Chávez.

Så kallat "dokumenterat valfusk"

När det kommer till oppositionens påståenden om bevis på valfusk skriver Bull om "rekonstruerade" resultat från skrivna valprotokoll (actas). Vad "rekonstituerade valprotokoll" är till för är ett mysterium. Dessa akter är utskrifter från röstmaskinerna som visar röstning och som delas med röstningscentralens operatörer och alla kandidaternas representanter/vittnen, och undertecknas av alla innan informationen skickas vidare till valrådets (CNE) räknecentral.

Regeringspartiet och alla andra oppositionspartier har godkänt valresultatet och överlämnat handlingarna de sitter på till landets högsta domstol för granskning och verifiering efter order från landets högsta domstol. Men inte Machado/Gonzalez. Istället har de lagt ut skanningar av sina påstådda bevis på valfusk på sociala medier. En granskning av dessa "bevis" har avslöjat flera förfalskade och ofullständiga valprotokoll. Dessa, tillsammans med valdagsundersökningar utförda av ett USA-baserat företag som är involverat i flera av USA:s regimförändringsprojekt runt om i världen, med nära kopplingar till det amerikanska utrikesdepartementet och finansierat av National Endowment for Democracy, är oppositionens enda "bevis" ".

Benedicte Bull spelar på det faktum att människor i Norge har liten kunskap om vad som verkligen händer i Venezuela, och att media i över två decennier har spytt ut enorma mängder förvrängd propaganda om landet och dess regeringar. Hon misslyckas konsekvent med att skriva om huvudorsakerna till Venezuelas problem och det verkliga hotet mot demokratin i landet, som är USA:s två decennier av interventioner.

Ända sedan Chavez förstatligade oljan har USA försökt åstadkomma ett regimskifte

Varenda en av USA:s presidenter sedan Hugo Chavez blev president (George W. Bush, Barak Obama, Donald Trump och Joe Biden) har prioriterat arbetet för den illegala regimen. förändring i Venezuela, och stöttade upp om de mest våldsamma och odemokratiska delarna av landets opposition. Statskupp, försök till kupp, militära interventioner och ekonomisk krigföring har alla hämtats från USA:s verktygslåda för regimförändringar.

Bull har konsekvent skyllt Venezuelas ekonomiska kris på Maduro-regeringen, "en korrupt regim som är mer angelägen om att behålla makten". Men hur är det med de nio åren av brutala sanktioner och blockad av landets oljeindustri? Venezuela upplevde den största ekonomiska nedgången i fredstid på senare tid och är det näst mest sanktionerade landet i världen efter Ryssland.

En studie från Washington Post har beräknat att USA:s sanktioner har framkallat en kris tre gånger värre än under den stora depressionen på 1930-talet. Inte ett ord om detta, dessa brutala sanktioner är bara bagateller för "akademikern" Benedicte Bull. Men kan vi tala om ett "fritt och rättvist val" med sådana destruktiva ingripanden, där USA hotar Venezuelas befolkning med kollektiva bestraffningar om de inte röstar på USA:s handplockade kandidat?

Machado är en del av den internationella högerextrema

Bulls vitkalkning av Machado och den högerextrema oppositionen bygger också på försummelser. Maria Corina Machado, tillhör den mest privilegierade klassen i Venezuela, faktiskt den historiskt rikaste familjen vars förmögenhet gjordes på slavhandeln. Hon har varit inblandad i statskupp och flera kuppförsök, stöttat de våldsamma "guarimbas" (upploppen) under perioden 2014-2017 som lämnade hundratals döda och skadade. Hon har absolut ingen respekt för demokrati, och hon är en ökänd lögnare.

När Bull skriver om Machados omvändelse från våldsbejakande odemokratisk extremist till demokrati- och människorättsförkämpe har denna omvändelse tyvärr inte gått så långt att den har brutit banden med hennes högerextrema kollaboratörer i Europa och Latinamerika. Blå. Javier Milei I Argentina, tidigare president Jair Bolsonaro I Brasilien och ledare för Spaniens högerextrema parti Vox, Santiago Abascal. Inte heller vänskapsband till Donald Trump och folkmordsanklagade, Benjamin Netanyahu, som hon en gång bad om att bidra till en militär intervention i Venezuela.

Dessa extrema högerpopulistiska aktörer ses som ett verkligt hot mot demokratin och stabiliteten, både här i Europa och på andra håll i världen. Men för Benedicte Bull är detta ett acceptabelt alternativ att påtvinga det långmodiga venezuelanska folket.

David Watson, styrelseledamot i Latinamerikagruppen i Bergen och internationell valobservatör under presidentvalet i Venezuela i juli
Trönderröd, Norge 240819

LÄS MER:

19 augusti 2024:
En gammal trotskist´ fradga mot Venezuela
https://dickema.blogspot.com/2024/08/en-gammal-trotskist-fradga-mot-venezuela.html

12 augusti 2024
Högeroppositionens `proxykupp´ i Venezuela mot sammanbrott
https://dickema.blogspot.com/2024/08/hogeroppositionens-proxykupp-i.html

4 augusti 2024
Venezuela: Oppositionen bröt mot vallagen som beivras med fängelse i Venezuela och många andra länder!
https://dickema.blogspot.com/2024/08/venezuela-oppositionen-brot-mot.html

3 augusti 2024
Så finansierar CIA oppositionen i Venezuela, bland dem Corina Machado
https://dickema.blogspot.com/2024/08/sa-finansierar-cia-oppositionen-i.html

31 juli 2024
VENEZUELA: ”Råttorna överger det sjunkande skeppet”!
https://dickema.blogspot.com/2024/07/venezuela-rattorna-overger-det.html

30 juli 2024
Val i Venezuela: ”Om det hade varit ett annat land. . .”
https://dickema.blogspot.com/2024/07/val-i-venezuela-om-det-hade-varit-ett.html

30 juli 2024
MADURO TILLS 2030!!! ”Varken kuppförsök, sabotage, mediekampanjer, mordförsök eller sanktioner har lyckats krossa Chavismen”

https://dickema.blogspot.com/2024/07/maduro-tills-2030-varken-kuppforsok.html


19 augusti 2024

En gammal trotskist´ fradga mot Venezuela

 


En gammal trotskist´ fradga mot Venezuela

LARS PALMGREN, före detta medlem i vad som först var trotskistiska RMF (Revolutionära Marxisters Förbund, sedermera socialistiska partiet) som sedan drygt trettio år har hittat tillbaka till sin sociala klass och tjänar den borgerliga statsapparaten, fortsätter att högmodigt dela ut sina dyrbara råd, nu till Latinamerikas folk och vänster.

Han ”frågar sig om Venezuela blir den latinamerikanska vänsterns mausoleum – eller kan bidra till födseln av en ny vänster, en som lär av historien”.

En sådan som han själv iklär sig, eller vadå?

 

REPORTER FÖR DEN BORGERLIGA statsapparatens SR (Sveriges Radio) har han de senaste trettio åren konsekvent hamnat på State Departements politiska sida om barrikaden. Om nu RMF och svenska lärjungar någonsin har varit i närheten av ”vänster” så hamnar de i alla fall ALLTID på samma sida som USA:s statssekreterare. Nu senast i fallet Venezuela, Antonio Blinken.

Han, Palmgren påstår att Maduro och PSUV har genomfört ett valfusk den 28 juli, 2024. Blinken med.

Han, Palmgren påstår att Edmundo Gonzalez, den politiske bulvanen för USA:s heltidsfinansierade fascist, Corina Machado, vann valet. Blinken med.

Han, Palmgren påstår att Venezuela är en diktatur med repression. Blinken med.


SÅ VAD NYTT TROR SIG redaktionsledningen för alstret ETC bidra med när den upplåter utrymme till en total osjälvständig pensionerad Palmgren som i stället cementerar en ensidig medial journalistik när den inte med en minsta ansträngning försöker ifrågasätta och stå emot den kolossala internationella pressen och hysterin mot ett land som under de senaste 25 åren har stått emot alla former av krigföring. Målet, det vill säga USA:s mål, har sedan 1999 varit att störta och krossa allt vad institutionalitet heter i Venezuela för att ta över planetens största olje- och gasreserver. De egna reserverna beräknas var helt slut kring 2050, kanske tidigare.

Hade ett annat land i Latinamerika utsatts för blockad av export till USA av egenproducerade trosor på någon maquilasfabrik i landet hade regimen efter beslut i OAS i fråga fallit. Men Venezuela har stått emot. Absolut allt!

 
VIDEO:
Demonstrationen i lördags till stöd för regeringen Maduro

MEN DET BEGRIPER INTE den före detta (eller är han fortfarande medlem i ”4:e Internationalens svenska sektion”?) trotskisten Lars Palmgren som 1975, i Vasa Gymnasiums stora sal stod i talarstolen med uppslagna verk av Lenin, Marx och Engels och på Chilekommitténs kongress domderade för svenska och exilchilenare om hur kampen mot Pinochetdiktaturen VERKLIGEN borde föras av Chiles folk INNE i Chile.

Vi, som, då tillhörde Järfälla Chilekommitté var inte lika pretensiösa med dylika pekfingeruppgifter utan mer jordnära som att samla in närmare ett ton kläder i kommunen som skickades till Chile och de fattiga människor som drabbats av det fascistiska våldet.

Och nu, augusti 2024, fortsätter han att domdera, nu för den latinamerikanska vänstern om hur den bör uppfatta världen och sin kontinent för att placera in sig i rätt kanal, det vill säga State Departements och delta i störtandet av demokratin i Venezuela.

 

SÅ TILL DEN STORA FRÅGAN om förra lördagens demonstration i Caracas, där både Maduro och Machado hade utlyst demonstrationer och där Palmgren och ETC menade att den skulle bli en ”temperaturmätare” mellan de bägge styrkorna.

Vad blev saldot?

Och om resultatet av styrkeförhållandet över demonstrationen ska uppfattas som en värdemätare över valresultatet, så är det nog Palmgren och Blinken som bör vara oroliga.

Ty Corina Machado samlade inte mer än gatukorsning plus kanske 25–30 meter på de fyra gatorna från centrum av korsningen i ett av Caracas´ överklassområde, ungefär lika mycket hon samlade inför en besviken folksamling lördagen efter valet.

Och det tvingades till och med den anti-chavez-fientliga spanska dagstidningen El País konstatera i lördags:

”Trots att hon (Corina Machado) hade inbjudit tusentals personer, blev uppslutningen inte så stor som vid tidigare tillfällen” i Caracas!

Hoppsan, har den spanska dagstidningen infiltrerats av en Maduroanhängare?!


 




MEN VAD F-N, visst var det en massa folk på anti-maduro-demonstrationen? Jovisst, var det det, men inte för Machado i Caracas utan i . . . Miami. Woawww, där fanns minst sagt massvis av ”Gusanos”, av både kubanskt som venezuelanskt ursprung.

Jag kan trösta Palmgren med att det genomfördes en demonstration också i Stockholm till stöd för Corona Machado där det dök upp 24 personer, som i solgasset och många förbipasserande turister under Katarinahissen vid Slussen kunde lyssna när dessa stämde upp Venezuelas nationalsång.

Samtidigt demonstrerade flera tusen svenskar, palestinier, turkar, syrier, libaneser men framför allt latinamerikaner, också kubaner och venezuelaner mot det sionistiska folkmordet.

Det var sann autentisk solidaritet i demonstrationen som gick till Israels ambassad, som lördagsdemonstrationen har gjort sedan oktober 2023 då det palestinska folkets väpnade motstånd reste sig mot folkmord och olaglig sionistisk ockupation.

Men tillbaks till demon i Caracas:

 

LÖRDAGEN DEN 3 AUGUSTI, det vill säga en vecka efter valet, samlades uppskattningsvis 300,000 anhängare till den Bolivarianska Revolutionen som anlände från fyra olika utgångspunkter i Caracas och marscherade kilometrar där de fyllde de breda avenyerna i Caracas medan Corina knappt fyllde två kvarter.

Samma massa av Caracasbor samlades också i lördags. Men det såg du inte i varken DN, ETC eller SvT och jag är övertygad om att Lars Palmgren INTE kommer att skriva en ny högmodig skröna om lördagens ”värdemätare” i Caracas. Det gäller ju att inte förvirra läsaren respektive tevetittaren, då kan hela "Proxykrigets Plan" gå om intet.


SÅ KANSKE DET ÄR DET omvända förhållandet som förnekats i alla västmedier; 52% till Maduro och 44% till den politiska bulvanen Edmundo Gonzalez som är den verkliga ”värdemätaren”, så som Palmgren och ETC uttryckte saken?

Har hela världens totalt enkelriktade medier blivit så flagrant lurade och blinda? Av vem och vilka? 300,000 chavister mot kanske ett tusental ”Mundoitos & Corinitas”?

 



 

ROBERTO POSADA GARCÍA-PEÑA mer känd som krönikören D' Artagnan i den enda dagstidningen med nationell täckning i Colombia, El Tiempo, då i ägo av den mäktiga familjen Santos medieimperium, skrev för en 20 år sedan en intressant krönika som jag kom att tänka på efter att ha läst Palmgrens skröna där han tar Lula som argument och ”vänster” för att attackera Venezuela.

D' Artagnan tog också Lula som ett ”föregångsexempel” och ställde Lula mot det martyrkantade colombianska kommunistpartiet som vid tillfället hade sett tusentals av sina bästa och främsta partimedlemmar begravas, offer för ”det Smutsiga Kriget”, som D' Artagnans uppdragsgivare i den militaristiska oligarkin hade verkställt. Krönikören konstaterade:

Lula är den vänster som vi vill se i Colombia, inte de colombianska kommunisterna som förespråkar `en kombination av alla former av massornas kamp´”.

Vänsteralliansen Union Patriotica (UP) var en legal vänsterallians som spelade med i det parlamentariska spelet. Den Interamerikanska Domstolen för Mänskliga Rättigheter med säte i Costa Rica konstaterade förra året att UP, där kommunistpartiet utgjorde kärnan, hade utsatts för ett politiskt fysiskt folkmord (”genocidio político”). I klartext; statsterrorism.

 

AV JOURNALISTISKA HALVMESYRER som Palmgren, som än en gång (för vilken gång i ordningen?) har tagit av sig masken och visat sitt politiska och personliga förakt mot de länder och folk som befriat sig från Blinken och Palmgrens uppdragsgivare, kan man inte vänta annat än ytliga och manipulerande texter.

Och ytterligare en sanning: Palmgrens kompisar i RMF i Sverige och i världen, var har de tagit makten någonstans?

Fundera på det tills nästa gång när han sticker ut hakan.

Dick Emanuelsson

Se Maduros marsch:
https://www.facebook.com/708328060/videos/1856537161490306/

Oppositionens ”protokoll” och valfusk:

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Ftinyurl.com%2F26mmu6nn%3

Läs mer:

12 augusti 2024
Högeroppositionens `proxykupp´ i Venezuela mot sammanbrott
https://dickema.blogspot.com/2024/08/hogeroppositionens-proxykupp-i.html

4 augusti 2024
Venezuela: Oppositionen bröt mot vallagen som beivras med fängelse i Venezuela och många andra länder!
https://dickema.blogspot.com/2024/08/venezuela-oppositionen-brot-mot.html

3 augusti 2024
Så finansierar CIA oppositionen i Venezuela, bland dem Corina Machado
https://dickema.blogspot.com/2024/08/sa-finansierar-cia-oppositionen-i.html

31 juli 2024
VENEZUELA: ”Råttorna överger det sjunkande skeppet”!
https://dickema.blogspot.com/2024/07/venezuela-rattorna-overger-det.html

30 juli 2024
Val i Venezuela: ”Om det hade varit ett annat land. . .”
https://dickema.blogspot.com/2024/07/val-i-venezuela-om-det-hade-varit-ett.html

30 juli 2024
MADURO TILLS 2030!!! ”Varken kuppförsök, sabotage, mediekampanjer, mordförsök eller sanktioner har lyckats krossa Chavismen”

https://dickema.blogspot.com/2024/07/maduro-tills-2030-varken-kuppforsok.html


 


12 augusti 2024

Högeroppositionens `proxykupp´ i Venezuela mot sammanbrott

 

Venezuelas president Nicolas Maduro på ett av sina 300 valmöten i Venezuela kommuner. "CNN på spanska" bevakade eller gav inte utrymme till ett enda möte.



Högeroppositionens `proxykupp´ i Venezuela mot sammanbrott

Oppositionens ”röstprotokoll” som inte överlämnades till Högsta Domstolens valorgan

Inte ens stödpartierna i koalitionen till den självutnämnde presidenten från oppositionen, Edmundo Gonzalez har fått se de ”röstprotokoll” från närmare 31,000 valurnor. Däremot publicerades 25,000 av dem på en webbsajt som ”monterades” dagen innan valet, men inte i Venezuela utan i Storbritannien.

Anti-Chavez-motståndaren Chuo Torrealba antyder att Corina Machado och hennes nickedockor fabricerade falska röstprotokoll som de publicerade på sin hemsida. Men kom ihåg att verkliga röstprotokoll INTE kan förfalskas. Det är därför hennes politiske bulvan Edmundo Gonzalez INTE ville gå till HD:s valdomstol för att presentera sina ”protokoll” och sina ”bevis”, eftersom det de publicerade var och är FALSKA, säger experter som konstaterade att över 82 procent av dess röstprotokoll är falska!

Ytterligare ett bevis och bekräftelse på att de var fabricerade är uttalandena från representanterna för hennes stödpartier som, enligt Högsta Domstolens kvinnliga ordförande uppger att de INTE heller har haft tillgång till dessa dokument utan att de befinner sig i händerna på organisationen SUMATE.

 

FÖR DEN OINVIGDE kan det vara svårt att känna till denna organisation som dök upp redan 2004. Corina Machado hade då bildat organisationen med hjälp av det alltid generösa USAID som också putsade över några hundra tusen dollar.

Med vilket motiv?

För att röja president Hugo Chávez från presidenposten genom en folkomröstning som han och vänsterregeringens hade formaliserat via den nya Bolivarianska författningen som 80 procent av folket sade JA till i en folkomröstning 1999.

 

EFTER ATT CHAVEZ HADE valts till president i december 1998, lade han fram förslag till reformer så som en moderat jordreform och andra förslag. Pitiyankie-högern och USA drabbades av skrämselhicka och inledde sina försök att störta demokratin.

Först med en STATSKUPP då de tog makten under 47 timmar den 11 april 2002 tills Caracas´ fattiga slog ned kuppen i allians med underofficerare i armén.

Men det dröjde inte länge förrän nästan aktion mot Chavez inleddes.

I december samma år, fram till början av februari 2003, då oppositionens direktörer i det statliga oljebolaget PDVSA försatte ekonomins kronjuvel i, hör och häpna, LOCKOUT. Och de fick hjälp av de lika korrumperade ledarna för det socialdemokratiskt styrda utlevade CTV, den då fackliga landsorganisationen i Venezuela.

Denna lockout, som innebar att PDVSA-direktörerna tog nycklarna till det USA-installerade datasystemet och flög till Miami kostade landet 20 miljarder dollar.

 

BAKOM DESSA TVÅ FÖRSÖK att störta respektive svälta folket till underkastelse för att störta Chávez stod Maria Corina Machado med sina miljoner dollar från USAID, CIA:s uppdragsgivare. Men Venezuelas folk stod i vägen, som den 28 juli i år.

Det tredje försöket att få bort Chavez från makten skulle göras den 15 augusti 2004 i folkomröstningen som författningen möjliggjorde om endera parten hade samlat in namnunderskrifter av hälften av det antal avlagda röster i det senaste valet.

Och det lyckades Corina Machado med via sin nyfödda och med dollar finansierade ”valorganisation” döpt till SUMATE.

Men inte heller det lyckades. Chavez vann en förkrossande seger och den fascistoida damen ifråga skrek förstås högt om ”valfusk”, precis som nu.

Men det då AUTENTISKA Carter-Centret och självaste Jimmy Carter uppgav med avund i rösten, att om USA hade haft ett lika säkert och pålitligt datoriserat valsystem som Venezuela, hade de kunnat ha sluppit de pinsamma händelserna i Florida 2001 när Bush Jr. vann med några få röster efter 40 dagars tvister i HD.

Men det var då det, 2004. Nu är också Carter-Centret finansierat av . . . USAID, Georg Soros med Co. och är begravt i trovärdighet. Carter 100 år gammal är dessvärre också ett avslutat kapitel, rent fysiskt och därmed mentalt.

 

DET VAR ALLTSÅ DEN parentesen som HD:s kvinnlige ordförande nämnde i fredags när hon sa att Corina Machados stödpartier INTE hade fått tillgång till de ”röstprotokoll” som skulle bevisa ett hennes bulvan hade vunnit valet. ”Bevisen” finns hos Sumate.

Vad Planen gick ut på var att hennes uppdragsgivare organiserade de miljoner cyberattacker mot CNE (Valrådet) för att fördröja och därmed sabotera röstsammanräkningen den 28 juli för att ge skenet av att CNE inte ville publicera resultatet för att oppositionen hade vunnit.

 

NÄSTA STEG VAR ATT PRESENTERA ”röstprotokollen” via en webbsida skapad dagen innan i Storbritannien som ”bevisade” att Edmundo Gonzalez hade vunnit.

Med det i ryggen inleddes det TREDJE STEGET: starta våldsamheterna med hjälp av flera tusen redan i utlandet drillade ungdomar som startade våldsamheterna.

Men Planen och kuppförsöket, som regeringen hade fått kännedom om flera månader innan, slog slint och kunde slås ned.

 

OCH NU STÅR CORINA MACHADOS stödpartier där med rumpan bar och genomlider säkert alla helvetes kval medan hon själv och hennes bulvan gömmer sig undan rättvisan.

Ännu ett försök från Corina Machado har misslyckat. Inte undra på att nu också Anti-Chavez-motståndaren Chuo Torrealba misströstar och säger att en liknande Plan och konspiration med ”röstprotokoll” innebär månader av arbete. Han om någon, borde ju veta. . .

Dick Emanuelsson

 

Video:

Den politiske oppositionsledaren Chuo Torrealba
som kastar in handduken.


4 augusti 2024

Venezuela: Oppositionen bröt mot vallagen som beivras med fängelse i Venezuela och många andra länder!

 

• USA ljög om Irak

• USA ljög om Syrien

• USA ljög om Libyen

• USA ljög om Ukraina

• USA ljög om Afghanistan

• Men du tror att `Uncle Sam´ talar sanning NU om Venezuela?

 

 

När Trump tillsatte Guaido som Venezuelas ”president”, presenterade han alla röstprotokoll?

“En enkel fråga: När ni erkände JUAN GUAIDÓ som Venezuelas interimspresident, krävde ni då omedelbart att få se ALLA röstprotokollen från ALLA vallokaler som bekräftade att Venezuelas folk hade RÖSTAT på honom”?

På bilden tillsammans med Chiles förre president, Sebastian Piñera, som i januari 2019 i den colombianska gränsstaden Cucuta stod och välkomnade alla venezuelaner till Chile.

I dag behandlas venezuelanerna där som parias efter att kriminaliteten har vuxit lavinartat sedan ankomsten av tusentals venezuelaner, som Piñera, Colombias Ivan Duque och resten av de politiska dödgrävarna på den högerextrema kanten som i dag erkänner Edmundo Gonzalez som Venezuelas president, har samma problem i SINA länder som Chile, en venezuelansk blodig maffia som har förvandlat dessa länder till bokstavliga osäkrade minfält.



Oppositionen bröt mot vallagen som beivras med fängelse i Venezuela och många andra länder!

FARSEN SOM PUBLICERATS på en webbplats som skapades bara några dagar INNAN valet finns de påstådda röstprotokollen som presenterats av den venezuelanska oppositionen under ledning av Maria Corina Machado, men som saknar så fundamentala uppgifter som vilka medlemmar respektive valurna, vallokal, vittnen, maskinoperatörer och namnunderskrifter som MÅSTE finnas med när röstsammanräkningen är klar och ska skickas till Caracas för att införas i den totala röstsammanräkningen.

Det är mycket allvarligt, skriver den kubanske analytikern Wofnon, eftersom det förklarar varför de (Edmundo Gonzalez med ”övervakaren” Corina Machado) INTE infann sig vid Högsta Domstolens obligatoriska möte med de venezuelaner som hade deltagit som kandidater till presidentposten i fredags. Det är också obligatoriskt.

Kom ihåg att det är omöjligt att ändra protokollet, att presentera FALSKA dokument är ett BROTT som är straffbart med FÄNGELSE, understryker Wofnon.

I DN-Jönssons fiktiva önskevärld existerar inte den journalistiska principen om att ifrågasätta den opposition/person/makten som konsekvent har använt lögnen och metoder för att störta de demokratiska institutionerna och de folkvalda i Venezuela. I Facebookgruppen "Latinamerikaintresserade" allierar han sig med just de kategoriska anhängarna till Machado & Milei & USA.

Och den tidningen han säger sig företräda påstår sig vara "oberoende", från vad då, sanningen?











3 augusti 2024: Så finansierar CIA oppositionen i Venezuela, bland dem Corina Machado
https://dickema.blogspot.com/2024/08/sa-finansierar-cia-oppositionen-i.html

31 juli 2024: VENEZUELA: ”Råttorna överger det sjunkande skeppet”!
https://dickema.blogspot.com/2024/07/venezuela-rattorna-overger-det.html

30 juli 2024: Val i Venezuela: ”Om det hade varit ett annat land. . .”
https://dickema.blogspot.com/2024/07/val-i-venezuela-om-det-hade-varit-ett.html

[1] 22 maj 2018: VENEZUELA: Mot Trumps nya sanktioner mot Venezuela ökar Latinamerikas vänster sitt stöd till Revolutionen
https://dickema.blogspot.com/2018/05/venezuela-mot-trumps-nya-sanktioner-mot.html

[2] 9 augusti 2018: Venezuela: Attentatet och drönarna som skulle döda president Maduro och männen bakom dem
https://dickema.blogspot.com/2018/08/venezuela-dronarna-som-skulle-doda.html

[3] 6 maj 2020: Trump gav ordern om att invadera Venezuela, uppger en av de två marinsoldaterna från USA som tillfångatogs av Folkmilisen!
https://dickema.blogspot.com/2020/05/trump-gav-ordern-om-att-invadera.html

[4] 24 december 2020: USA:s ekonomiska krig mot Venezuela har orsakat 100,000 döda!
https://dickema.blogspot.com/2020/12/usas-ekonomiska-krig-mot-venezuela-har.html

[4] Venezuela, Blackwater och Jens Holm (v)
https://dickema.blogspot.com/2019/05/venezuela-blackwater-och-jens-holm-v.html

[5] 13 juli 2022: Kuppmakaren John Bolton erkänner att han inte rådde på Venezuela, inte ens med Ann Lindes stöd till Juan Guaidó!
https://dickema.blogspot.com/2022/07/kuppmakaren-john-bolton-erkanner-att.html

 

 

3 augusti 2024

Så finansierar CIA oppositionen i Venezuela, bland dem Corina Machado

Och Vänsterpartiet, vilken är partiets ståndpunkt? Wolas (USAID-finansierad) eller har det en egen uppfattning utan att fråga USA-ambassaden eller kika i smyg på vad Dagens Nyheter skriver?
Det är samme Sjöstedt som, när han fick en fråga av en journalist i TV om vilken demokrati han ansåg vara bäst, USA:s eller Venezuelas svarade ”USA”. Så vem blir förvånad över att den man som ansåg att hans ”bäste vän” var USA:s CIA-utbildade ambassadör i Libyen, som deras egna terrorister tog kål på varvid Sjöstedt grät en skvätt. Fråga honom "vem han umgås med" och jag ska svara dig vem han är. . .



Guldreserna i Latinamerika

Är det någon som överraskas varför general Laura Richardson, bossen för USA:s SOUTHCOM reser i skytteltrafik till Latinamerika och ömsom lovar, ömsom hotar länder som Bolivia att deras litium och gas i första hand är för att garantera USA:s nationella säkerhet?

2023 fyllde Monroedoktrinen 200 år, och den är i högsta grad giltig, åtminstone om man heter Richardson eller Blinken. Men folken i Latinamerika och i världen är av en helt annan mening, och det oroar State Departement, Pentagon och Wall Street.




Så finansierar CIA oppositionen i Venezuela, bland dem Corina Machado

USA-journalisterna Eva Goldfinger och Jeremy Bigwood avslöjade regnet av miljoner dollar över den kubanska och venezuelanska kontrarevolutionens representanter i och utanför Kuba är satt i systematik i ALLA länder som inte dansar efter de olika USA-regimernas politik.

År 2004 skrev jag nedanstående artikel efter en reportageresa i Venezuela (var ackrediterad i Colombia, 2000-2005) där jag intervjuade olika representanter för den venezuelanska kupp-oppositionen, som till exempel den korrumperade landsorganisationen CTV som tog emot stålar från den CIA-influerade USA:s LO AFL/CIO.

CTV fick 1999-2002 inte mindre än 557,387 dollar via det förtäckta CIA-organet National Endowment for Democracy, NED. NED:s ”arbetsmarknadsorgan” American Center for International Labour Solidarity, ACILS pytsade över 116.000 dollar strax innan CTV:s varsel om generalstrejk 9 april 2002 mot president Hugo Chavez och finansierade till stora delar en gigantisk annonsering i TV, radio och press som föregick statskuppen den 11 april där CTV gick i allians med arbetsgivarföreningen Fedecamera och den 4:e republikens korrumperade partier.

Efter att statskuppens neutraliserats av Caracas´ fattiga den 13 april, inledde CTV, med samma kontrarevolutionära aktörer en ny konspiration, allt under överinseende av USA-ambassaden och dess olika organ som CIA med flera. Nu ställdes siktet mot Venezuelas ekonomiska kronjuvel, det statliga oljebolaget PDVSA där oppositionens direktörer, som fortfarande kontrollerade företaget förklarade företaget i ”lockout”.

Mot vadå?

Mot fackets krav på högre löner?

Nä, ”facket”, d.v.s. CTV var ju allierat med dessa av USA styrda oljedirektörer med astronomiska löner. Målet var att än en gång försöka störta den nya progressiva demokratiska regeringen som låtit folket besluta om en ny författning och lagt fram 49 nya reformer, bland annat på en ny jordreform.

 

LOCKOUTEN INLEDDES den 3 december 2002 när oljedirektörerna stängde av datorerna, tog med sig hårddiskarna/server´s och lösenorden det datoriserade systemet i PDVSA. Det lamslog oljeproduktionen och därmed landet som jag anlände till igen i januari 2003.

Inte bara CTV gick under kontroll av USA. Där fanns också EAP, partiet som i Sverige förde en systematisk sabotage- och smutskampanj mot statsminister Olof Palme där en av deras främsta medlemmar, den så kallade ”33-åringen” senare utpekades som en av mördarna och som hade befunnit sig två kvarter från mordplatsen den 26 februari 1986. ”33-åringen” for senare till USA där han själv blev mördad, något av ödets ironi.

Men detta obskyra parti deltog också i såväl statskuppen som i lockouten för att störta Chavez med alla medel. Och med dem fick jag en pratstund utanför CTV:s skyskrapa i centrala Caracas.

Den som underskattar och menar att vi förstorar upp USA:s roll och konspirationer mot alla demokratiska och progressiva regeringar och krafter i världen bjuder jag nedanstående text från början av 2004:

Dick E.


 

Så finansierar CIA oppositionen i Venezuela

Av Dick Emanuelsson

BOGOTA / 2004-07-17 / USA-journalisterna Eva Goldfinger och Jeremy Bigwood avslöjade regnet av miljoner dollar över den kubanska och venezuelanska kontrarevolutionens representanter i och utanför Kuba är satt i systematik i ALLA länder som inte dansar efter de olika USA-regimernas politik.

Utanför den korrumperade landorganisationen CTV:s 18-våningshus i centrala Caracas stod de, en liten grupp på högst tio personer, välparfymerade och dyrt klädda. EAP:s venezuelanska sektion1) krävde högljutt och med plakat i händerna att CTV skulle utlysa ”generalstrejk omedelbart”, för att störta Chavez. Deras skanderande och plakat registrerades noggrant av kameramännen och reportrarna från tre av de fyra största privata TV-kanalerna. 

Det var två veckor innan statskuppen den 12 april 2002 och jag hade minuterna innan intervjuat Alfredo Padilla och Leon Arismendi från CTV:s fackföreningsskola när jag stötte på den oansenliga gruppen. Arismendi utsågs två veckor senare, under den andra dagen av statskuppen, till planeringsminister i den junta som utsågs och leddes av Pedro Carmona, ordförande i Venezuelas arbetsgivarförening, Fedecamera. Padilla å andra sidan avslöjades för några månader sedan för att ha tagit emot hundratusentals dollar innan och efter statskuppen av NED, en avdelning inom USA:s State Departement, utpekad som en förtäckt CIA-enhet. 

 

I TAKT MED ATT REVOLUTIONEN i Venezuela fördjupas har de politiska kampanjerna mot Chavez ökat. Han utpekas för att vara en despot och diktator. I Sverige demonstrerade folkpartiets ungdomsförbund LUF, i slutet av maj utanför Venezuelas ambassad i Stockholm. Venezuelanerna gick vid tillfället i spänd väntan på beslutet från den Nationella Valkommissionen (CNE) i fall oppositionen hade lyckats samla in tillräckligt med namn för att få till stånd en folkomröstning om president Hugo Chavez’ mandatperiod. 

Colombianska paramilitärer hos kubans högerextremist i Caracas 

I likhet med de svenska ungliberalerna hade Robert Alonso, ledare för ”Bloque Democrático” och EAP:s allierade i Caracas inte förväntat sig att CNE skulle godkänna de 2,6 miljonerna (20 % av rösterna i valet 2000) namnunderskrifterna mot Chavez och utlysa ett datum för folkomröstningen som ska äga rum den 15 augusti. Folkomröstningen, som är en demokratisk erövring av folket i det grundlagsförslag som Chavez utarbetade och lät folket rösta om 1999 tillämpas nu, vilket orsakade huvudbry hos dem som utpekar Chavez som just ”despot”. 

Alonso hade redan uppmanat venezuelanerna att inta gatorna i Caracas för att med våld störta Chavez. Exilkubanen med rötter och förbindelser i Miami hade redan organiserat en grupp på 150 colombianer varav de flesta var reservister och officerare i den colombianska armén. Andra hade rekryterats från de paramilitära dödsskvadronerna i grannlandet. I tre månader hade gruppen bidat sin tid på Alonsos stora gård utanför Caracas i väntan på grönt ljus för att inleda den ”väpnade kampen”. Målet var att ”störta Chavez med våld och döda honom”, som de gripna vittnade om. I stället greps de medan Robert Alonso flydde. Oppositionen visade än en gång sin verkliga karaktär, menade Chavez. Men det fanns betydligt större och starkare allierade till oppositionen. 

CIA-pengar för att störta Chavez 

National Endowment for DemocracyNED, skapades 1983 under Reaganadministrationen. Lagen 98–164 hade målsättningen att “främja demokratin i världen”. Sedan dess har NED:s olika enheter varit inblandade i finansiering av högerextrema eller förment demokratiska så kallade frivillighetsorganisationer ur det ”civila samhället”. Det senaste exemplet är Haiti där NED har finansierat delar av oppositionen mot den avsatte Aristide. Men NED har också finansierat subversiva massmedia och andra misskrediteringskampanjer mot progressiva regeringar, presidenter eller stater. 

Därför beslutade Venezuelas Författningsutskott inom Högsta domstolen den 21 november år 2000 att förbjuda mottagandet av utländska bidrag från stater, organisationer eller grupper influerade av stater eller företag. Men NED brydde sig inte om de egna kongressbesluten i USA, som förbjuder penningbidrag till politiska kandidater. Plötsligt började det regna pengar över oppositionsorganisationer ur det så kallade ”civila samhället” i Venezuela.




USA-medborgare avslöjar oppositionens bidragsgivare 

Men den 12 september 2003 beslutade NED att utbetala 53.400 dollar till oppositionens valorganisation SUMATE. Enligt dokument som deklassificerades i USA i början av året på begäran av USA-advokaten EVA GOLINGER och USA-forskaren och reportern JEREMY BIGWOOD, vilka stödde sig på lagen ”Freedom of Information Act”, framkommer det i det förtäckta CIA-organets beslutsprotokoll att USA, sedan 2000-2003, har betalat ut över fyra (4) miljoner dollar till högeroppositionen i Venezuela, drygt 30 miljoner svenska kronor. 

I NED-protokollet framgår det att Miriam Kornblith2), suppleant i CNE för oppositionen är den som har ansvar för ”valfrågor” inom Sumate. Frågan är hur detta ”tvåstolsförfarande” kan kombineras som ”oberoende” inom CNE?

MARÍA CORINA MACHADO3), Sumates vice ordförande, anslöt sig och undertecknade dagen för oppositionens statskupp den 11 april 2002 presidentdekret där kuppledaren Pedro Carmona i ett pennstreck raderade och upplöste alla demokratiska institutioner i Venezuela. Kuppdekret hade elva punkter (varav vi publicerar de flesta nedan i förkortat format) som illustrerar hur demokratin krossades av dem som nu finansieras av USA och som utpekas som av USA och liberaler utpekas som ”demokrater”: 


Art. 1: Pedro Carmona utses till president i den demokratiska och nationella övergångsregeringen.

Art. 3: Nationalförsamlingen upplöses.

Art. 4: Ett rådgivande statsråd med 35 medlemmar som representerar de olika samhällssektorerna av det demokratiska Venezuela bildas.

Art. 5: Fullmakter ges till presidenten att samordna politiken under övergångsregeringen (diktatoriska maktbefogenheter under EN man).

Art. 7: Presidenten ges i uppdrag att tillfälligt avsätta och tillsätta de offentliga organens ledamöter inom stat, region- och kommunnivå, samt Venezuelas representanter inom det Andinska som det Latinamerikanska Parlamentet. (Här krossar Carmona i ett pennstreck även de olika politiska församlingarna under president- och parlamentsnivån).

Art. 8: Ordföranden och övriga ledamöter i Högsta Domstolen avsätts och ersätts. (Rättsstaten likvideras).

Art. 9: De 49 lagförslag (läs jord-, utbildnings-, hälsovårdreform, m.m.) som Chavez lade fram i november 2001, dras tillbaka.

Art. 10: Den juridiska förordningen behålls så länge den inte står i motsättning till presidentdekretet samt de internationella fördragen som Venezuela har ratificerat. (Carmonas kuppdekret står alltså över de sista delarna av den venezuelanska grundlagen). 

 

EFTER ATT PRESIDENTDEKRETET lästes upp genomförde Carmona sin makabra självutnämning. Den venezuelanska landsorganisationen CTV:s ordförande Carlos Ortega samt katolska kyrkans biskop från Opus Dei, Luis Ogalde, lyfte Pedro Carmonas armar upp mot taket i presidentpalatset Miraflores. Men 24 timmar senare skulle de fly när Caracas fattiga och militärer trogna konstitutionen återtog Miraflores och återinsatte den kidnappade Chavez på presidentposten. 

I 47 timmar varade statskuppen och Carmonas kuppregim. De första regeringarna att erkänna kuppmännen var USA, El Salvador (styrt av dödsskvadronspartiet Arena), Aznars Spanien och helt följdriktigt IMF. 

 


Dollarregn över oppositionen 

Jorge Valero, Venezuelas ambassadör inom OAS, de Amerikanska Staternas Organisation, gick till angrepp den 30 mars:

– Den Bolivarianska regeringen anklagar ansvarsfullt inför denna församling (OAS) att NED har utnyttjats och fortsätter att utnyttjas av personer inom USA:s regering”, sa Jorge Valero.

Men mottagarna av de gröna sedlarna är inte bara Sumate. Så här ser listan ut som Golinger och Bigwood kunde publicera inför en häpen venezuelansk opinion:

  • IRI (se föregående sida om Haiti), Instituto Republicano Internacional, står som NED:s betalningsavsändare till de politiska oppositionspartierna som har fått 1,408,818 dollar. IRI stödde aktivt statskuppen den 12 april 2002.
  • CTV (LO) fick 1999-2002 inte mindre än 557,387 dollar via NED:s ”arbetsmarknadsorgan” American Center for International Labour Solidarity, ACILS. 116.000 dollar av denna summa betalades ut tre månader innan varslet om generalstrejk 9 april 2002 och finansierade till stora delar den gigantiska annonsering i TV, radio och press som föregick statskuppen den 11 april.
  • NED:s finansiering av ”information” för statskuppens år 2002 uppgick till 2,103,200 dollar som kanaliserades via USIA, US Information Agency.
  • Ett annat ”undermineringsorgan” inom State Departement, USAID, betalade kuppåret ut två miljoner dollar för att bistå ”moderata” oppositionsledare som arbetade för att störta Chavez.
  • Sex månader innan statskuppen i april 2002 betalade sex andra organ inom State Departement ut 695,300 dollar för att finansiera ”konferenser och seminarium” hos oppositionen.
  • År 2003 girerade ett annat CIA-organ, DRL, över 285,000 dollar till NED för ”val i förtid”.
  • NED, via CIPE, girerade 1999-2003 över 462,686 dollar till CEDICE, ett organ inom det venezuelanska näringslivet.
  • Acción Campesina, AC, ett organ hos de venezuelanska land- och boskapsägarna som har 120 bondeledare mördade på sitt samvete. Denna ”NGO” har en enda uppgift och den är att sabotera jordreformen i Venezuela som hittills har delat ut två miljoner hektar mark till de jordlösa. Mellan 2002-2004 har AC fått 93,000 dollar.
  • La Asociación Civil Asamblea de Educación, det “civila” samhällets utbildningsförening fick 167,000 dollar mellan 2001-2004. Organisationens uppgift är att förhindra regeringens utbildningsreformer som anklagas för att vara ”kubainspirerade”.
  • La Fundación Momento de la Gente fick 229,747 dollar 2000-2004. Dess uppgift är att erbjuda oppositionspartierna ”juridisk hjälp” för att obstruera lagförslag hos den parlamentariska majoritetsgrupp som stöder regeringen samt lägga egna oppositionsförslag. 

USA-fack kräver sanningen på bordet av sina ledare 

För två veckor sedan beslutade den kaliforniska avdelningen av AFL-CIO, USA:s landsorganisation, på sin 25:e kongress i San Diego, att kräva klarhet och stopp för att utnyttjas av NED. 

”NED har en tvivelaktig historia och har regelbundet utnyttjats av USA:s regering för sina internationella politiska ändamål. Detta inkluderar bistånd till att störta demokratiskt valda regeringar eller för att blanda sig i inre angelägenheter inom fackföreningsrörelsen i andra länder”, skriver AFL-CIO i sitt beslutsprotokoll 3).

Beskrivningen är samtidigt en våldsam kritik mot den egna nationella ledningen för AFL-CIO i New York. Denna har ett tvivelaktigt förflutet och har spelat med de olika regeringarna i Vita Huset med målsättningen att splittra fackföreningsrörelsen i utlandet, i första hand Latinamerika. 

I en resolution som Kalifornien-kongressen döpte till ”Rensa luften”, andas inför AFL-CIO-ledningens agerande i förhållande till Venezuela men också det amerikanska LO:s agerande i samband med militärkuppen i Chile, 1973.


”Vi kräver att AFL-CIO-ledningen utan dröjsmål uppger vad den gjorde i vårt namn i Chile och andra länder. Vi kräver att den upphör med denna verksamhet och politik där den fortfarande kan vara inblandad i finansiering av regeringsagenturer. I annat fall kan vår autentiska trovärdighet och förtroende hos arbetarna, här som i utlandet, ifrågasättas och förvandla oss till betalda agenter av den ekonomiska korporationens globala krafter”.

 


Källa: 1) I Sverige uppmärksammades EAP innan mordet på Olof Palme genom att deras aktivister störde alla offentliga arrangemang. När Palme mördades pekades den s.k. ”33-åringrn” ut som mördaren. Denne lämnade Sverige och bosatte sig i USA där han mördades efter något år. Kopplingen EAP-CIA för mordet på Palme diskuterades men arkiverades. I Venezuela heter EAP Movimiento Laboral de Venezuela, MLV. De få medlemmarna kommer till största delen från den 1984 förbjudna katolska rörelsen TFP, Tradición, Familia y Propiedad (Tradition, familj och egendom). Gruppen är, enligt bedömare i Venezuela, en del av den internationella högerextrema rörelsen som leds av Lyndon LaRouche. TFP å sin sida har starka bindningar till den katolska Opus Dei, en rörelse från den falangistiska spanska fascismen, Till denna rörelse finns också nynazistiska grupper i Venezuela som knutits kring Shillerinstitutet som är en underavdelning till EAP, 

2) http://www.venezuelafoia.info/NED/SUMATE/2003-548/index.htm http://www.venezuelafoia.info/NED/SUMATE/2003-548/pages/Sumate-A3.htm http://www.venezuelafoia.info/ 

3) http://www.soberania.info/Articulos/articulo_841.htm#a

4)http://forums.terra.com/foros/actualidad/actualidad_C5/actualidad_venezolana_F100/foro_P204497/ http://www.aporrea.org/dameverbo.php?docid=18524