15 maj 2020

Juan Guaidó vill annektera Venezuela som en associerad stat till USA, likt Puerto Rico

På sidan 5 i kontraktet mellan Juan Guido och Silvercorps ägare slås fast att efter att ha störtat den venezuelanska regeringen ska Floridalagar gälla i Venezuela.



Juan Guaidó vill annektera Venezuela som en associerad stat till USA, likt Puerto Rico

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2020-05-15 / Trumps favoritvenezuelan Juan Guaidó vill att lagen i Florida ska gälla för Venezuela, enligt kontraktet som upprättades inför invasionsförsöket med legoknektfirman Silvercorps ägare! I praktiken skulle världens största oljereserver, guld, sötvatten regleras enligt USA-lagar och med all säkerhet USA-truster.

– Det mest dumdristiga som Juan Guaidó har sagt är när han påstod att han inte undertecknade bilagorna (42 sidor). Men i rättjuridiken finns en princip och den är att bilagorna är komplement till huvudtexten. Och i kontraktets huvudtext (8 sidor), där hans namnunderskrift finns vederbörligt bevisat, står det i Punkt 12 följande:

”XII. GÄLLANDE LAG: Det är parternas avsikt att detta avtal och tillämpandet av detta avtal, samt alla mål och specialförfaranden ska tolkas i enlighet med och regleras av LAGARNA I DELSTATEN FLORIDA i Amerikas Förenta Stater”.

Venezuelas vicepresident DELCY RODRIGUEZ sparade inte på krutet när hon dundrade mot den självutnämnde venezuelanske ”presidenten” Juan Guaidó under en presskonferens i torsdags. Hon citerade sidan 5 i kontraktet som upprättades mellan Juan Guaidó och legoknektsföretaget Silvercorps ägare och befälhavare Jordan Goudreau och ”konsulten” i statskupper och presidentvalsmanipulationer, Juan Jose Rendon.



DEN FÖRSTA SOM publicerade huvudkontraktet, det vill säga de åtta (8) sidorna var den venezuelanske antichavistiska journalisten Patricia Poleo. Hon hade tillgång till kontraktet redan INNAN invasionsförsöket. I hennes TV-program i Miami, USA) lade hon papperna på bordet, till krigsanstiftarnas förskräckelse. Kontraktet lades senare upp på hennes Twitterkonto [1].

– Det här är en ren annektering av Venezuela! Vi ska bli en koloni, än en gång. Det ideologiska konceptet som är stadfäst i detta kriminella instrument är det totala nedbrytandet av det fria, suveräna och oberoende Venezuela. Därför ersätter de (enligt kontrakt&bilagor) Venezuelas Bolivarianska Väpnade Styrkor med en så kallad Nationell Väpnad Förening som utgörs av legoknektar och statslösa förrädare (venezuelanska militära desertörer), uppgav Rodriguez.


 Video: Venezuelas vicepresident Delcy Rodriguez



HON SATT SIDA VID SIDA med VLADIMIR PADRINO, befälhavare för de väpnade styrkorna i Venezuela som kunde konstatera att endast 1.100 desertörer gick över gränsen till Colombia vid den famösa konserten ”Venezuela Aid” den 23 februari 2019, mindre än en (1) procent av det totala antalet militära enheter i Venezuela.

– Men det kommer inte att äga rum i Venezuela. Det är löjligt. För vi är arvtagare till El Libertadors (Simon Bolivar) armé. Hur skulle de (legoknektarna och Guaidó) i ett penndrag kunna radera den? Vår självständighet är grundad på den Civila-militära enheten och den är konsoliderad nu med den Civila-militära och polisiära enheten.

– Vad som bekräftas i det här [kontraktet] och som är mycket klart, det är förbindelserna och mandatet från USA:s regering att förgöra Venezuela och annektera Venezuela.

– Vi har varit vittnen till allt vad Juan Guaidó har gjort. Han gjorde upp en pakt med (colombianska) narkotikaledare (den paramilitära gruppen los Rastrojos) för att dessa skulle få fri tillgång och en korridor i den västra gränsen till Colombia utan att störas i sin drogtrafik.

– Han gav upp Venezuelas legitima rätt och suveränitet till (regionen) Esequiba (tvist med Guayana). Han deltog i stölden av våra aktiva ekonomiska och finansiella medel och resurser. Han krävde en blockad och invasion och nu det värsta, för här har vi beviset (Venezuelas författning som ersätts av USA:s Floridalagar) i form av kontraktet!

De 41 bilagorna [2] beskriver in i minsta detalj hur den väpnade legoknektsstyrkan skulle skjuta och inte skjuta, vem som skulle mördas och inte mördas.

– Därför har den venezuelanska staten rätt att försvara sig! sammanfattade Delcy Rodriguez, Venezuelas vicepresident.

Legoknektsföretaget Silvercorps ägare och befälhavare Jordan Goudreau och Juan Guaidó med kontraktet.


FÖR DEM, VENEZUELANER ELLER andra, som hittills tvekat inför Juan Guaidó är nog det detaljrika kontraktet som Guaidó undertecknade med legoknektsfirman med raka förbindelser till både Trump och Colombia, droppen som ytterligare ökar på tveksamheten.

För vad är det här om inte rent och direkt landsförräderi?

I Norge var VIDKUN QUISLING under kriget den tyska naziststatens lokale ”politiske representant”. Han avrättades efter att Norge befriats, bland annat med hjälp av sovjetiska Röda Armén, för sitt landsförräderi. Att bli kallad ”Quisling” i Norge eller hos den äldre generationen i Norden är att förolämpa å det värsta.

Och vad är Juan Guaidó, som vill förvandla Venezuela till en ny koloni i stil med Puerto Rico, om inte en modern variant av Quisling?

[1] Patricia Poleo, @PattyPoleo
https://twitter.com/FactoresdePoder/status/1257091925905149953/photo/4

[2https://albaciudad.org/wp-content/uploads/2020/05/Anexos-Contrato-SilverCorp-41-paginas-WashingtonPost.pdf



Läs mer:

12 maj 2020

Uppmaning till Trump & Duque: Svischa över de två stulna företagen och vi svischar tillbaka de två Gröna Baskrarna!

7 maj 2020
Venezuela: Den andre tillfångatagne legoknekten (USA) beskriver hur de skulle inta flygplatsen och presidentpalatset
http://dickema.blogspot.com/2020/05/venezuela-den-andre-tillfangatagne.html

6 maj 2020

Trump gav ordern om att invadera Venezuela, uppger en av de två marinsoldaterna från USA som tillfångatogs av Folkmilisen!
http://dickema.blogspot.com/2020/05/trump-gav-ordern-om-att-invadera.html

4 maj 2020

VENEZUELA: Ett organiserat och beväpnat folk som neutraliserar och tillfångatar en andra terroriststyrka med två legoknektar från USA!
http://dickema.blogspot.com/2020/05/venezuela-ett-organiserat-och-bevapnat.html

3 maj 2020

Honduras största vänsterparti fördömer USA:s nya version av Grisbuktsinvasionen anno 2020, denne gång av Venezuela
http://dickema.blogspot.com/2020/05/honduras-storsta-vansterparti-fordomer.html

3 maj 2020

VENEZUELA: Terroristgrupp landsteg 10 km från Caracas internationella flygplats i snabbgående yachter!
http://dickema.blogspot.com/2020/05/venezuela-terroristgrupp-landsteg-10-km.html